5 παράγοντες για το Bitcoin αυτήν την εβδομάδα

Oι αναλυτές προβλέπουν μια αργή επιστροφή σε υψηλότερα επίπεδα για το Bitcoin (BTC).

Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα με τους traders να εξακολουθούν να “χωνεύουν” τον αντίκτυπο της τελευταίας, με μια σημαντική πτώση της τιμής που κάποια στιγμή έφτασε και τα 41.900$.

Μια μέτρια ανάκαμψη ανταγωνίζεται τώρα ισχυρές αντιστάσεις, η πρώτη από τις οποίες είναι τα 50.000$.

Καθώς η αγορά τείνει να ακολουθεί ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, οι αναλυτές συμβιβάζονται με το γεγονός ότι το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2021 πιθανότατα δεν θα παράγει την άνοδο που περίμεναν.

Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι ένα άλλο, βαθύτερο κατώτατο όριο τιμών του BTC μπορεί να χρειαστεί να εισέλθει πριν πραγματοποιηθεί μια ισχυρή ανάκαμψη.

Τι θα μπορούσε να συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες του χρόνου; Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε παράγοντες για την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Πορεία σε ένα «ανοδικό» Q1 το 2022;

Αφού πλησίασε τα $50.000 νωρίτερα αυτό το Σαββατοκύριακο, το BTC/USD επιστρέφει τώρα στα $48.000 – εξακολουθεί να έχει 16% μείωση μέσα σε μια εβδομάδα.

Σε σχέση με το ιστορικό υψηλό των 69.000$, η μέγιστη απώλεια κατά τη διάρκεια της νύχτας την Παρασκευή ήταν μέχρι στιγμής στα 39% – σημαντική, αλλά σε καμία περίπτωση πρωτοφανής αναφορικά με το Bitcoin.


Καθώς οι προβλέψεις για τις τιμές τελειώνουν, η προσοχή στρέφεται τώρα σε μια ανάκαμψη μέσα στο 2022.

bitcoin

Διάγραμμα κεριών BTC/USD 1 ώρας (Bitstamp). Πηγή: TradingView

Το επίκεντρο στη βιωσιμότητα της ανάκαμψης των τιμών, θα είναι οι αγορές παραγώγων μετά από τις αλλεπάλληλες ρευστοποιήσεις.


Τα γεγονότα της Παρασκευής κατάφεραν να «επαναφέρουν» κάπως το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο σε παρόμοια επίπεδα τιμών με το pit της πτώσης.

bitcoin

Διάγραμμα συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin ανοιχτού ενδιαφέροντος. Πηγή: Coinglass

Νέα στοιχεία ΔΤΚ (CPI), νέα πληθωριστικά δεινά

Οι μακροοικονομικές αγορές βρίσκονται ήδη στην κόψη του μαχαιριού, αλλά αυτή την εβδομάδα μπορεί να χειροτερέψουν με τη μορφή φρέσκων δεδομένων στον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI).

Τον Νοέμβριο, οι μετρήσεις του ΔΤΚ των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμη και το 6,2% του Οκτωβρίου.

Οι προβλέψεις των οικονομολόγων σημειώθηκαν από την Lyn Alden, οικονομικό σχολιαστή και ιδρυτή της Lyn Alden Investment Strategy. Πρόσθεσε ότι η στέγαση, ένας δείκτης υστέρησης που δεν ήταν τόσο παρών τον περασμένο μήνα, πιθανότατα θα είναι ένας παράγοντας στα αποτελέσματα.

Ο πληθωρισμός έγινε ξανά πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Jerome Powell, πρόεδρος της Federal Reserve, φάνηκε να υπονοεί ότι το «παροδικό» δεν είναι πλέον μια κατάλληλη περιγραφή για τον ίδιο.

Το Bitcoin αντέδρασε αμέσως και οι ταύροι θα παρακολουθούν έντονα τα νέα δεδομένα του ΔΤΚ, με την ελπίδα μιας παρόμοιας απόκρισης όπως τον Οκτώβριο.

Το κρυπτονόμισμα, παρά την πρόσφατη αστάθεια, υποστηρίζεται ότι είναι η καλύτερη δυνατή λύση για την προστασία της αγοραστικής δύναμης, ιδίως καθώς ο πληθωρισμός είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος όταν συνυπολογίζονται περιουσιακά στοιχεία που δεν καλύπτονται από τον ΔΤΚ.

«Όλοι έχουν διψήφιο πληθωρισμό αν τον μετρήσουν σωστά και χρειάζονται το Bitcoin περισσότερο από όσο αντιλαμβάνονται», προειδοποίησε στα τέλη του περασμένου μήνα ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor, γνωστός σχολιαστής του CPI στους κύκλους του Bitcoin.

Εν τω μεταξύ, η εκτύπωση χρήματος από την κεντρική τράπεζα, ιδίως από τη Fed, προσέλκυσε πρόσφατα δημόσια κριτική από τον αρχηγό ενός άλλου κυρίαρχου κράτους.

«Μπορείτε να σταματήσετε να τυπώνετε περισσότερα χρήματα; Απλά θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα», απάντησε ο Nayib Bukele, πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, σε μεταβατική ομιλία του Πάουελ.

«Πραγματικά. Είναι απίστευτο».

Προσοχή στο κενό!

Το Bitcoin αντιμετωπίζει ένα τεράστιο χάσμα στα futures αυτή την εβδομάδα – τόσο μεγάλο που μπορεί να μην κλείσει αμέσως, αλλά οι traders δεν πρέπει να το ξεχάσουν, δήλωσε ο Michaël van de Poppe, συνεργάτης της Cointelegraph.

Με τους επενδυτές παραγώγων να προσθέτουν μόνο καθοδικές πιέσεις το Σαββατοκύριακο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενδέχεται να αποτελούν στόχο για θετική δυναμική.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME έκλεισαν την Παρασκευή στα 53.545$ – 5.000 δολάρια υψηλότερα από τα επίπεδα των τιμών spot τη στιγμή της γραφής.

Σύμφωνα με την παράδοση, το BTC/USD μπορεί κάλλιστα να αυξηθεί για να «γεμίσει» αυτό το κενό, ανοίγοντας το δρόμο για ανάκτηση τουλάχιστον των 50.000$ και υποστήριξη και πιθανώς ακόμη και την κεφαλαιοποίηση του $1 τρισεκατομμυρίου.

Γράφημα κεριών μελλοντικής εκπλήρωσης CME Bitcoin 1 ώρας που δείχνει κενό. Πηγή: TradingView

Η βουτιά, εν τω μεταξύ, πέτυχε να καλύψει προηγούμενο κενό που εμφανίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Το συναίσθημα φτάνει σε χαμηλά πέντε μηνών

Παρά το γεγονός ότι είναι λίγοι μήνες μετά τη διακύμανση των τιμών του Σεπτεμβρίου, το χάος της περασμένης εβδομάδας δημιουργεί περισσότερες συγκρίσεις με τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020.

Στη συνέχεια, όπως και τώρα, ο κορωνοϊός αποτέλεσε το φόντο της αστάθειας, με το BTC/USD να πωλείται δραματικά, σε μια πτώση που έφτασε συνολικά στο 60% κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Αυτή τη φορά, η πτώση δεν ήταν τόσο μεγάλη, οδηγώντας σε περιγραφές μιας «μίνι» επανάληψης αυτόν τον μήνα.


Μια βασική διαφορά έγκειται στη σύνθεση της αγοράς: πριν από 18 μήνες, οι επενδυτές με μόχλευση και η επιρροή τους στις αγορές ήταν ένα πολύ μικρότερο φαινόμενο.

«Αυτή η βουτιά του Bitcoin δεν καθοδηγείται από το συναίσθημα», είπε ο Danny Scott, διευθύνων σύμβουλος της CoinCorner.

«Καθοδηγήθηκε από τζογαδόρους που μόχλευαν και ρευστοποιούσαν τις θέσεις τους. Το συναίσθημα εξακολουθεί να είναι πολύ ανοδικό».

Ενώ το συναίσθημα παραμένει άθικτο, υποστηρίζει ο Scott, ο συγχρονισμός χρησιμεύει για να ανατρέψει τη θετική διάθεση και ελπίζει ότι το 2021 θα τελειώσει με μια ανοδική έκρηξη και όχι με μια κατάρρευση. Ο Μάρτιος του 2020 είδε μια αργή ανάκαμψη από τα χαμηλά, η οποία επιταχύνθηκε περίπου οκτώ μήνες μετά.

Εν τω μεταξύ, μια ματιά στον Δείκτη Crypto Fear & Greed υπογραμμίζει το σοκ μεταξύ πολλών συμμετεχόντων στην αγορά, με το 16/100 να σηματοδοτεί τόσο τον «ακραίο φόβο» και τη χαμηλότερη βαθμολογία του από τον Ιούλιο.

«Ο φόβος δεν ήταν τόσο χαμηλά από το κραχ του Μαΐου», ο van de Poppe πρόσθεσε για το δείκτη.

«Το συναίσθημα είναι κυριολεκτικά συγκρίσιμο με μια κηδεία. Μου αρέσει».

Crypto Fear & Greed Index. Πηγή: Alternative.me

Το ποσοστό κατακερματισμού σε ιστορικά υψηλά

Μια πτυχή του Bitcoin που φαίνεται οτιδήποτε άλλο παρά bearish; Οι βασικές αρχές δικτύου.

Ο πανικός μεταξύ των spot traders και οι καταστροφικοί τίτλοι των μέσων ενημέρωσης δεν σημείωσαν κανένα πλήγμα στη βασική δραστηριότητα του δικτύου του Bitcoin, υπογραμμίζοντας τη μακροπρόθεσμη προοπτική των miners.

Ακόμη και μια πτώση στα 42.000$ δεν ήταν αρκετή για να θέσει σε κίνδυνο την απόδοση και το ποσοστό κατακερματισμού – ένα μέτρο της υπολογιστικής ισχύος που αφιερώνεται στο δίκτυο – παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Διαφορετικές εκτιμήσεις δίνουν διαφορετικούς ορισμούς για το ποιο ήταν πραγματικά το υψηλότερο ποσοστό κατακερματισμού του Bitcoin.

Σύμφωνα με τη δημοφιλή πηγή της MiningPoolStats, το ποσοστό κατακερματισμού βρίσκεται στα υψηλότερα διατηρημένα επίπεδά του.

Διάγραμμα κατακερματισμού Bitcoin. Πηγή: MiningPoolStats

Ο μέσος όρος επτά ημερών του Blockchain.com ανέρχεται επί του παρόντος σε 162 exahashes ανά δευτερόλεπτο (EH/s) – 18 EH/s από το ρεκόρ, πριν από την καταστολή της Κίνας τον Μάιο.

bitcoin

Γράφημα μέσου ποσοστού κατακερματισμού 7 ημερών Bitcoin. Πηγή: Blockchain.com

Ανεξάρτητα από αυτό, η ρητορική παραμένει ότι η άμεση δράση των τιμών ακολουθεί αναπόφευκτα τις τάσεις στο ποσοστό κατακερματισμού.

Η δυσκολία, η οποία διατηρεί το Bitcoin σε ισορροπία ανεξάρτητα από τις αλλαγές του ρυθμού κατακερματισμού, πρόκειται τώρα να αυξηθεί κατά λιγότερο από 1% σε έξι ημέρες. Προηγουμένως, η μέτρηση είχε προγραμματιστεί να μειωθεί για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο.

Πηγή: cointelegraph.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
82% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD