Ethereum.Ένα ιδιαίτερο κρυπτονόμισμα-πλατφόρμα

Τι είναι το Ethereum;

Για να κατανοήσουμε πλήρως το Ethereum και το  πώς μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε ποιες είναι οι βασικές του ιδιότητες.Το Ethereum είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι δεν ελέγχεται από μια ενιαία κυρίαρχη οντότητα . Τα περισσότερα ιδιωτικά κοινωνικά δίκτυα και άλλοι ηλεκτρονικοί διακομιστές απαιτούν από τους χρήστες να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες , οι οποίες στη συνέχεια αποθηκεύονται στους διακομιστές τους. Από εκεί, μπορεί εύκολα να κλαπούν από την ίδια την εταιρεία, τους εργαζόμενους ή τους χάκερ.

Το Ethereum, που είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα και άρα  είναι πλήρως αυτόνομο και δεν ελέγχεται από κανέναν. Δεν έχει κεντρικό σημείο αποτυχίας, καθώς τρέχει από χιλιάδες υπολογιστές εθελοντών σε όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να πάει εκτός σύνδεσης. Επιπλέον, οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών παραμένουν στους υπολογιστές τους, ενώ το περιεχόμενο, όπως οι εφαρμογές, τα βίντεο κ.λπ., παραμένει υπό τον πλήρη έλεγχο των δημιουργών του χωρίς να πρέπει να υπακούει στους κανόνες που επιβάλλονται από τις υπηρεσίες φιλοξενίας όπως το App Store και το YouTube.

Με βάση τα παραπάνω είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το Ethereum και το Bitcoin είναι δύο τελείως διαφορετικά έργα με εντελώς διαφορετικούς στόχους. Το Bitcoin είναι ένα σύστημα μεταφοράς χρημάτων και αποθήκευσης αξίας που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το χρυσό ενώ το ethereum είναι μία πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών στο διαδίκτυο.

 

ethereum 1

Ποια η χρήση του Ethereum;

 

Το  Ethereum έλαβε την τεχνολογία πίσω από την Bitcoin και επέκτεινε σημαντικά τις δυνατότητές της. Είναι ένα ολόκληρο δίκτυο, με δικό του πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, γλώσσα κωδικοποίησης και σύστημα πληρωμών αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Οι εφαρμογές αυτές μπορούν είτε να είναι εντελώς νέες ιδέες είτε να αποκεντρωθούν οι ήδη υπάρχουσες εφαρμογές γεγονός που ουσιαστικά κόβει τον μεσάζοντα και όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη συμμετοχή τρίτου.

Για παράδειγμα, το κέρδος που προέρχεται από την προτίμηση των χρηστών από το να μοιράζονται τις αναρτήσεις των αγαπημένων τους μουσικών στο Facebook παράγεται από τη διαφήμιση που τοποθετείται στη σελίδα τους και πηγαίνει κατευθείαν στο Facebook.Σε μια έκδοση Ethereum αυτού του κοινωνικού δικτύου, τόσο οι καλλιτέχνες όσο και το κοινό θα λάβουν ανταλλάγματα  για θετική διαφήμηση και υποστήριξη. Ομοίως, Σε μια αποκεντρωμένη εκδοχή του Kickstarter, δεν θα πάρετε μόνο ένα τεχνούργημα για τη συμβολή σας στην εταιρεία, θα λάβετε ένα μέρος των μελλοντικών κερδών της εταιρείας. Τέλος, οι εφαρμογές που βασίζονται στην Ethereum θα αφαιρέσουν κάθε είδους πληρωμές σε μεσάζοντες υπηρεσιών

Πως Λειτουργεί η πλατφόρμα του Ethereum;

Το σύνολο του συστήματος Ethereum υποστηρίζεται από ένα παγκόσμιο σύστημα των λεγόμενων «κόμβων». Οι κόμβοι είναι εθελοντές που κατεβάζουν ολόκληρο το μπλοκ του Ethereum στους υπολογιστές τους και εφαρμόζουν πλήρως όλους τους κανόνες συναίνεσης του συστήματος, κρατώντας το δίκτυο ασφαλές.Αυτοί οι κανόνες συναίνεσης, καθώς και πολλές άλλες πτυχές του δικτύου, υπαγορεύονται από «έξυπνες συμβάσεις» οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να πραγματοποιούν αυτόματα συναλλαγές και άλλες συγκεκριμένες ενέργειες εντός του δικτύου.

Οι όροι και για τα δύο μέρη μιας συμφωνίας προγραμματίζονται εκ των προτέρων στη σύμβαση και η συμπλήρωση αυτών των όρων ενεργοποιεί τότε μια συναλλαγή ή οποιαδήποτε άλλη συγκεκριμένη ενέργεια. Πολλοί πιστεύουν ότι οι έξυπνες συμβάσεις είναι το μέλλον και θα αντικαταστήσουν τελικά όλες τις άλλες συμβατικές συμφωνίες, καθώς η εφαρμογή έξυπνων συμβάσεων παρέχει ασφάλεια ανώτερη από το συμβατικό δίκαιο των συμβάσεων, μειώνει το κόστος συναλλαγών που συνδέεται με την ανάθεση συμβάσεων και δημιουργεί εμπιστοσύνη μεταξύ δύο μερών.

Επιπλέον, το σύστημα παρέχει στους χρήστες του την εικονική μηχανή Ethereum (EVM), η οποία ουσιαστικά χρησιμεύει ως περιβάλλον εκτέλεσης για έξυπνες συμβάσεις με βάση το Ethereum. Παρέχει στους χρήστες ασφάλεια για να εκτελέσουν έναν μη αξιόπιστο κώδικα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα προγράμματα δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Το EVM είναι απόλυτα απομονωμένο από το κύριο δίκτυο Ethereum, το οποίο το καθιστά ιδανικό εργαλείο για τη δοκιμή και τη βελτίωση έξυπνων συμβολαίων.

Ποιος δημιούργησε το Ethereum;

Στα τέλη του 2013, ο Vitalik Buterin περιέγραψε την ιδέα του σε μερικούς από τους φίλους του, οι οποίοι με τη σειρά του το διέδωσαν  περαιτέρω. Ως αποτέλεσμα, περίπου 30 άτομα έφτασαν στο Vitalik για να συζητήσουν την ιδέα.Το έργο αναγγέλθηκε δημοσίως τον Ιανουάριο του 2014, με την κεντρική ομάδα που αποτελείται από τους Vitalik Buterin, τον Mihai Alisie, τον Anthony Di Iorio, τον Charles Hoskinson, τον Joe Lubin και τον Gavin Wood.

 

Τι σχέση έχει αυτή η πλατφόρμα με τα Κρυπτονόμισματα;

Εξ ορισμού, το  Ethereum είναι μια πλατφόρμα λογισμικού που στοχεύει να λειτουργεί ως ένα αποκεντρωμένο διαδίκτυο και ένα αποκεντρωμένο κατάστημα εφαρμογών. Ένα τέτοιο σύστημα χρειάζεται ένα νόμισμα για να πληρώσει για τους υπολογιστικούς πόρους που απαιτούνται για την εκτέλεση μιας εφαρμογής ή ενός προγράμματος. Εδώ μπαίνει το παιχνίδι ο  “Αιθέρας”( Ether ή ETH).

 

To Κρυπτονόμισμα ETH  είναι ένα ηλεκτρονικό περιουσιακό στοιχείο και δεν απαιτεί από τρίτο να επεξεργαστεί την πληρωμή και δεν λειτουργεί μόνο ως ψηφιακό νόμισμα, αλλά και ως «καύσιμο» για τις αποκεντρωμένες εφαρμογές του δικτύου. Εάν ένας χρήστης θέλει να αλλάξει κάτι σε μία από τις εφαρμογές του Ethereum, πρέπει να πληρώσει μια αμοιβή συναλλαγής έτσι ώστε το δίκτυο να μπορεί να επεξεργαστεί την αλλαγή.Τα τέλη συναλλαγών υπολογίζονται αυτόματα με βάση το πόσο «αέριο» χρειάζεται μια ενέργεια. Η ποσότητα του απαιτούμενου καυσίμου υπολογίζεται με βάση πόση υπολογιστική ισχύς είναι απαραίτητη και πόσο χρόνο χρειάζεται για να τρέξει μία εφαρμογή

Δηλαδή όσο περισσότεροι προγραμματιστές χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Ethereum για να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές τόσο θα αυξάνετε η τιμή του ETH

ethereum vs bitcoin

 

 

Είναι το Ethereum σαν το Bitcoin;

Το Ethereum και το Bitcoin χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνολογικές αρχές αλλά η πραγματικότητα είναι ότι είναι εντελώς διαφορετικά και με εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Ενώ το Bitcoin έχει καθιερωθεί ως ένα σχετικά σταθερό και το πιο επιτυχημένο κρυπτονόμισμα  μέχρι σήμερα, το Ethereum είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων με το κρυπτονόμισμα ETH να χρησιμοποιείται από προγραμματιστές ώστε να προγραμματίζουν σε αυτή την πλατφόρμα και για να πληρώνονται οι υπολογιστές κόμβοι στους οποίους τρέχουν οι εφαρμογές αυτές. Επιπλέον, ο μέσος χρόνος εξορύξεως του Bitcoin είναι 10 λεπτά, ενώ ο στόχος του Ethereum είναι να μην υπερβαίνει τα 12 δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ταχύτερες επιβεβαιώσεις.

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι αυτές τις μέρες η επιτυχημένη εξόρυξη Bitcoin απαιτεί τεράστιες ποσότητες υπολογιστικής ισχύος και ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δυνατή μόνο εάν χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις βιομηχανικής κλίμακας. Από την άλλη πλευρά, ο αλγόριθμος του Ethereum ενθαρρύνει την αποκεντρωμένη εξόρυξη από ιδιώτες.

Σε τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα του Ethereum;

Πρώτα απ ‘όλα, το Ethereum επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν αποκεντρωμένες εφαρμογές και έτσι οποιαδήποτε κεντρική υπηρεσία μπορεί να αποκεντρωθεί χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ethereum. Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν πλήρως τη σχέση μεταξύ των εταιρειών και των πελατών τους καθώς σήμερα υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που χρεώνουν τα τέλη προμήθειας  για τους χρήστες που  ανταλλάσσουν αγαθά και υπηρεσίες.

Από την άλλη πλευρά, το Ethereum μπορεί να επιτρέψει στους πελάτες να εντοπίσουν την προέλευση του προϊόντος που αγοράζουν, ενώ η εφαρμογή έξυπνων συμβολαίων μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλή και ταχεία συναλλαγή και για τα δύο μέρη χωρίς κανένα ενδιάμεσο φορέα και πρόσθετες χρεώσεις.

 

Η ίδια η τεχνολογία Blockchain μπορεί να φέρει επανάσταση στις υπηρεσίες που βασίζονται στον διαδύκτιο, καθώς και σε βιομηχανίες με μακρόπνοες συμβατικές πρακτικές. Για παράδειγμα, ο ασφαλιστικός κλάδος στις ΗΠΑ διαθέτει περισσότερα από 7 δισ. Δολάρια για τα χρήματα ασφάλισης ζωής, τα οποία μπορούν να αναδιανεμηθούν δίκαια και με διαφάνεια χρησιμοποιώντας το Blockchain. Ουσιαστικά, το Ethereum Blockchain είναι σε θέση να φέρει την εμπιστοσύνη, τη διαφάνεια, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα – σε οποιαδήποτε υπηρεσία, επιχείρηση ή βιομηχανία.

Το μέλλον του Ethereum

 

Ο Vitalik Buterin, ο δημιουργός του Ethereum, είναι πολύ προσεκτικός και μετριοπαθής με τις προβλέψεις του. Σε πρόσφατη συνέντευξη, δήλωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει την Ethereum την κορυφαία πλατφόρμα που σχετίζεται με το  Blockchain, εστιάζοντας σε τεχνικά ζητήματα και βελτίωση της ασφάλειας στο νέο μέλλον.Συνολικά, οι απόψεις σχετικά με το μέλλον του Ethereum μεταξύ των εμπειρογνωμόνων είναι γενικά θετικές και υπολογίζουν την ανάπτυξη του μέσα στην επόμενη πενταετία. Παρόλα αυτά , υπάρχουν πολλοί εμπειρογνώμονες , οι οποίοι, παρά την εξαιρετική επιτυχία και τη σχετική σταθερότητα τόσο του Bitcoin όσο και ETH, εξακολουθούν να προβλέπουν την επικείμενη πτώση τους.

Αποποίηση ευθύνης:Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD