blockchain

Τι είναι ο αλγόριθμος συναίνεσης blockchain;

Ένας αλγόριθμος συναίνεσης blockchain είναι ένας μηχανισμός, που επιτρέπει στους χρήστες ή τις μηχανές να συντονίζονται σε ένα κατανεμημένο περιβάλλον. Πρέπει να διασφαλίσει ότι όλοι οι πράκτορες του συστήματος μπορούν να συμφωνήσουν σε μια μοναδική πηγή αλήθειας, ακόμα και αν ορισμένοι πράκτορες αποτύχουν. Με άλλα λόγια, το σύστημα πρέπει να είναι ανεκτικό σε σφάλματα.

Σε μια κεντροποιημένη εγκατάσταση, μια μεμονωμένη οντότητα έχει ισχύ πάνω στο σύστημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούν να κάνουν αλλαγές όπως θέλουν – δεν υπάρχει κάποιο σύνθετο σύστημα διακυβέρνησης για την επίτευξη συναίνεσης μεταξύ πολλών διαχειριστών.

Αλλά σε μια αποκεντρωμένη εγκατάσταση, είναι άλλη ιστορία. Ας πούμε ότι εργαζόμαστε με μια κατανεμημένη βάση δεδομένων – πώς καταλήγουμε σε συμφωνία σχετικά με το ποιες καταχωρίσεις προστίθενται;

Η υπέρβαση αυτής της πρόκλησης σε ένα περιβάλλον, όπου οι ξένοι δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, ήταν ίσως η πιο κρίσιμη εξέλιξη που άνοιξε το δρόμο για το blockchain. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι αλγόριθμοι συναίνεσης είναι ζωτικοί για τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων και των κατανεμημένων καθολικών.

Αλγόριθμοι συναίνεσης blockchain και κρυπτονομίσματα

Στα κρυπτονομίσματα, τα χρηματικά υπόλοιπα των χρηστών καταγράφονται σε μια βάση δεδομένων – το blockchain . Είναι σημαντικό όλοι (ή ακριβέστερα, o κάθε κόμβος), να διατηρούν το ίδιο αντίγραφο της βάσης δεδομένων. Διαφορετικά, θα καταλήγατε σε αντικρουόμενες πληροφορίες, υπονομεύοντας έτσι ολόκληρο τον σκοπό του δικτύου.

Η κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού διασφαλίζει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να ξοδέψουν ο ένας τα κέρματα του άλλου. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει μια μοναδική πηγή αλήθειας στην οποία βασίζονται οι συμμετέχοντες στο δίκτυο, για να είναι σε θέση να προσδιορίσουν, εάν έχουν ήδη δαπανηθεί χρήματα.

Θα εντοπίσουμε μερικά από τα κοινά χαρακτηριστικά των πολλών αλγορίθμων συναίνεσης που υπάρχουν.

Πρώτον, απαιτούμε από τους χρήστες που θέλουν να προσθέσουν blocks (θα τους ονομάσουμε επικυρωτές ) να παρέχουν ένα stake. Το stake είναι ένα είδος αξίας, που πρέπει να προτείνει ένας επικυρωτής, γεγονός που τον αποθαρρύνει από το να να ενεργήσει ανέντιμα. Αν εξαπατήσει, θα χάσει το stake του. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε υπολογιστική ισχύ, κρυπτονομίσματα ή ακόμα και φήμη.

Γιατί να διακινδυνεύσουν όμως τους δικούς τους πόρους; Yπάρχει λοιπόν, μια ανταμοιβή διαθέσιμη. Συνήθως αποτελείται από τα εγγενή κρυπτονομίσματα του πρωτοκόλλου και περιλαμβάνει χρεώσεις που καταβάλλονται από άλλους χρήστες, πρόσφατα δημιουργημένες μονάδες κρυπτονομίσματος ή και τα δύο.

Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι η διαφάνεια. Πρέπει να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε πότε κάποιος εξαπατά. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι δαπανηρό να παράγεις blocks, αλλά φθηνό για οποιονδήποτε να τα επικυρώσει. Αυτό διασφαλίζει ότι οι επικυρωτές θα ελέγχονται από τακτικούς χρήστες.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*77% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα