CFD κρυπτονομισμάτων. Πλεονεκτήματα και ευκαιρίες

Τι είναι τα CFD κρυπτονομισμάτων;

Τα CFD κρυπτονομισμάτων είναι ένας εναλλακτικός και νόμιμος τρόπος να επωφεληθείτε από την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των κρυπτονομισμάτων. Η συντομογραφία CFD σημαίνει Σύμβαση Επί Διαφοράς και κατατάσσεται ως παράγωγο με το οποίο δεν είστε ο πραγματικός κάτοχος του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου, αλλά προσδοκάτε να επωφεληθείτε από τις μεταβολές στην τιμή του. Ακριβώς όπως το κανονικό εμπόριο, αν ανοίξετε μια αγορά / μακρά θέση και αυξηθεί η τιμή, θα έχετε κέρδος.  Τα CFD υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό και είναι δημοφιλή επενδυτικά μέσα αλλά οι πάροχοι  τέτοιων προϊόντων άρχισαν πρόσφατα  να προσφέρουν επιλογές σε κρυπτονομίσματα.

CFD κρυπτονομισμάτων

Ποια τα πλεονεκτήματα διαπραγμάτευσης  CFD κρυπτονομισμάτων σε σχέση με την απευθείας αγορά τους;

  1. Νομιμότητα και Ξεκάθαρο Ρυθμιστικό Πλαίσιο:Οι απευθείας αγορές  κρυπτονομισμάτων υποφέρουν από ζητήματα προστασίας του χρήστη και επαρκούς νομοθέτησης . Στην Ελλάδα δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα ξεκάθαροι νόμοι για την απόκτηση τους και τις ανταλλαγές τους σε ανταλλακτήρια  ενώ οι πάροχοι CFD λειτουργούν νόμιμα καθώς ο χρήστης δεν παίρνει την κυριότητα του κρυπτονομίσματος αλλά επενδύει στην άνοδο ή την πτώση της τιμής.Το βασικό πλεονέκτημα των παρόχων CFD είναι  ότι είναι πλήρως ρυθμισμένοι από τον νόμο και τα χρήματα των χρηστών κρατούνται διαχωρισμένα και συνήθως ασφαλισμένα. Οι μεσίτες πρέπει να συμμορφώνονται με τον νόμο σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων  τα οποία δεν  ελέγχονται θεσμικά.
  2. Κέρδος ακόμα και όταν έχουμε πτώση της τιμής: Εάν υποθέσετε ότι η τιμή του Bitcoin θα πέσει, με ένα CFD θα είστε σε θέση να επωφεληθείτε από την πτώση του νομίσματος αυτού  . Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε όταν κρατάτε πραγματικά bitcoin.  Ως επενδυτής, αυτό σας προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τη στρατηγική συναλλαγών σας.
  3. Ταχύτητα εκτέλεσης:Γενικά, η ταχύτητα εκτέλεσης είναι πολύ γρήγορη με τα CFD. Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων βασίζονται στον όγκο συναλλαγών και ως εκ τούτου, η παραγγελία σας δεν θα πληρωθεί αν δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαπραγματεύονται ενώ από την άλλη μεριά  πάροχοι CFD, συνδέονται με παρόχους ρευστότητας που παρέχουν εγγυημένη και συχνά άμεση εκτέλεση.  Ως έμπορος, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αντιδράσετε άμεσα στις αλλαγές της αγοράς.
  4. Μόχλευση:Η μόχλευση σας επιτρέπει να ελέγχετε μια πιο μεγάλη  θέση χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσό κεφαλαίου. Με αυτό το εργαλείο οι έμπειροι έμποροι μπορούν να καρπώνονται κέρδη ακόμα και όταν η αγορά δεν παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις.
  5. Κίνδυνος από Hackers:Το πρόβλημα της απώλειας χρημάτων από Hackers δεν υφίσταται όταν επενδύουμε σε CFD καθώς τα χρήματα είναι ασφαλισμένα και κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του παρόχου . Στο παρελθόν πολλά ανταλλακτήρια που πουλάν κρυπτονομίσματα  έχουν υποστεί επιθέσεις και οι χρήστες έχουν χάσει κεφάλαια
  6. Χαμηλά τέλη:Γενικά η  διαπραγμάτευση μέσω ενός μεσίτη CFD θα είναι πολύ φθηνότερη και θα έχει μικρότερες προμήθειες σε σχέση με την απευθείας ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων.

Αποποίηση ευθύνης:Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
82% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD