Τι είναι το Filecoin (FIL);

Το Filecoin είναι μια αποκεντρωμένη, ψηφιακή αγορά αποθήκευσης peer-to-peer που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain. Είναι χτισμένο πάνω από το InterPlanetary File System (IPFS) και επιτρέπει στους χρήστες να νοικιάσουν αχρησιμοποίητο χώρο στο σκληρό δίσκο και να κερδίσουν μάρκες FIL σε αντάλλαγμα. Ας δούμε πώς στοχεύει το Filecoin να φέρει την επανάσταση στον χώρο αποθήκευσης στο διαδίκτυο.

Εισαγωγή

Το Filecoin μπορεί να προσφέρει μια ελκυστική εναλλακτική λύση για την αγορά χώρων αποθήκευσης  αντίστοιχων του Amazon S3 και  DropBox. Με τη σωστή υποδομή, ο καθένας μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει αποθηκευτικό χώρο στο δίκτυο Filecoin, ενώ ορίζει τις δικές του τιμές και κάνει τις δικές του συμβάσεις. Ας δούμε πώς λειτουργεί.

 

Τι είναι το Filecoin (FIL);

Το Filecoin είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να νοικιάσει χώρο αποθήκευσης. Με τον ίδιο τρόπο, ο καθένας μπορεί να αγοράσει χώρο αποθήκευσης στο δίκτυο. Αντί να χρειάζεται να εμπιστεύεστε μόνο μία εταιρεία με σημαντικά δεδομένα, μπορεί να χωριστεί και να αποθηκευτεί σε διαφορετικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Το Filecoin παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014 όταν ο Juan Benet κυκλοφόρησε το white paper: Filecoin: A Cryptocurrency Operated File Storage Network. Η πρόταση είναι ένα δίκτυο blockchain παρόμοιο με το Bitcoin, αλλά όπου οι κόμβοι στο δίκτυο μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα, εγγυημένα από ένα στοιχείο απόδειξης ανάκτησης. Το Filecoin αναπτύσσεται από την Protocol Labs.

Το Filecoin μερικές φορές ονομάζεται στρώμα κινήτρων πάνω από το IPFS. Αυτό σημαίνει απλώς ότι οι χρήστες παρακινούνται να νοικιάσουν τον αποθηκευτικό τους χώρο πληρώνοντας σε μάρκες FIL. Το IPFS είναι ένα ομότιμο πρωτόκολλο αποθήκευσης και ανάκτησης δεδομένων που έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας μια πιο αποκεντρωμένη προσέγγιση. Σε αντίθεση με το HTTP ή το HTTPS, δεν βασίζεται σε κεντρικούς διακομιστές για την αποθήκευση δεδομένων.

Το Filecoin συγκέντρωσε πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια στο ICO 2017, το οποίο ήταν ρεκόρ εκείνη την εποχή. Το δίκτυο Filecoin ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2020.

 

Πώς λειτουργεί το Filecοin (FIL);

Η υποδομή Filecoin είναι ένα κατανεμημένο, peer-to-peer δίκτυο του οποίου ο κύριος σκοπός είναι να παρέχει έναν νέο τρόπο για οργανισμούς και άτομα να αποθηκεύουν δεδομένα σε όλο τον κόσμο. Όταν οι άνθρωποι διαθέτουν δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, μπορούν να γίνουν miners αποθήκευσης, οι οποίοι είναι ουσιαστικά υπεύθυνοι για την αποθήκευση δεδομένων στο δίκτυο Filecoin. Οι πελάτες πληρώνουν μάρκες FIL τόσο για την αποθήκευση όσο και για την ανάκτηση δεδομένων.

Οι miners ανάκτησης είναι μια άλλη κατηγορία συμμετεχόντων. Όπως θα περιμένατε, διευκολύνουν τη διαδικασία ανάκτησης δεδομένων μεταξύ πελατών και miners αποθήκευσης και λαμβάνουν επίσης ένα μικρό ποσό FIL για τις υπηρεσίες τους. Το Filecoin χρησιμοποιεί κρυπτογραφία και οι πάροχοι αποθήκευσης δεν έχουν πρόσβαση στα κλειδιά αποκρυπτογράφησης. Δεδομένου ότι είναι ένα κατανεμημένο σύστημα, τα αρχεία διατηρούνται ασφαλή σε πολλές τοποθεσίες αποθήκευσης.

Tι κάνει το Filecοin δυνητικά καλύτερο από τους κεντρικούς ανταγωνιστές του; Λοιπόν, προσφέρει μια ομότιμη λύση αποθήκευσης cloud για επιχειρήσεις και καταναλωτές. Επειδή το ίδιο είδος (αποθήκευση) προσφέρεται από διαφορετικούς πωλητές δυνητικά σε διαφορετικές τιμές, ο καταναλωτής ενδέχεται να επωφεληθεί στο τέλος. Ενώ μερικές φορές μπορεί να μην έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο για όλα τα δεδομένα σας, μερικές φορές θα έχετε περίσσεια και μπορείτε να τα πουλήσετε. Αυτή είναι η υπόσχεση του Filecoin.

 

Γιατί το Filecοin (FIL) είναι σημαντικό;

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο τρόπος που αποθηκεύουμε και έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα έχει αλλάξει. Στις επιχειρήσεις, αυτό άλλαξε από τον χώρο αποθήκευσης, όπου οι εταιρείες διαθέτουν τεράστια δωμάτια διακομιστών, σε απομακρυσμένες αποθήκες αποθήκευσης δεδομένων και πιο διαφοροποιημένο χώρο αποθήκευσης cloud σε ολόκληρο τον κόσμο. Επί του παρόντος, οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν συνδυασμό όλων αυτών. Ομοίως, η αποθήκευση δεδομένων καταναλωτή έχει επίσης αλλάξει με αυξημένη εξάρτηση από την αποθήκευση cloud.

Αυτό αναδεικνύει υπερδυνάμεις της αγοράς αποθήκευσης cloud, όπως το AWS, το HPE και η Dell. Οι επιχειρηματικοί πελάτες επιλέγουν συνήθως έναν πάροχο και μένουν μαζί του για χρόνια, γεγονός που εμποδίζει τον ανταγωνισμό. Το Filecoin επιτρέπει στους πελάτες που θέλουν να αγοράσουν αποθηκευτικό χώρο να πλοηγηθούν στις καλύτερες προσφορές εν κινήσει, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο πάροχος αποθήκευσης. Αυτό πιθανόν να δημιουργήσει μια πιο ανταγωνιστική αγορά αποθήκευσης cloud.

 

Περιπτώσεις χρήσης Filecoin (FIL)

Το Filecoin επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέξουν την καλύτερη επιλογή αποθήκευσης αντί να χρειαστεί να ακολουθήσουν κλειδωμένα συμβόλαια προμηθευτών ή υψηλές τιμές για αποθηκευτικό χώρο κατά παραγγελία. Οργανισμοί και άτομα που έχουν αχρησιμοποίητο αποθηκευτικό χώρο είναι σε θέση να το προσφέρουν στο δίκτυο. Μοιράζοντας τους πόρους τους, ανταμείβονται στο FIL. Αυτό μπορεί να μην είναι προφανές στην αρχή, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε DApps για αποθήκευση! Αυτές περιλαμβάνουν εφαρμογές αποθήκευσης καταναλωτών, εφαρμογές DeFi , αποκεντρωμένες εφαρμογές βίντεο και πολλά άλλα.

 

Πώς να αποθηκεύσετε το Filecoin (FIL);

Είτε ξοδεύετε είτε κερδίζετε FIL στο δίκτυο Filecoin με δραστηριότητες αποθήκευσης ή απλώς εμπορεύεστε τα μάρκες σας, θα χρειαστείτε κάπου να τα αποθηκεύσετε.

Το Filecοin συνιστά τρία πορτοφόλια για το FIL. Το Lotus, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση κόμβων Filecoin, μπορεί να συνδεθεί με το Ledger. Το πορτοφόλι Glif είναι μια διεπαφή που βασίζεται στον ιστό και μπορεί επίσης να συνδεθεί με το Ledger σας εάν δεν θέλετε να εκτελέσετε το Lotus. Και το Πορτοφόλι Filfox είναι ένα διαδικτυακό πορτοφόλι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τις τα TOKENS σας.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD