Τι είναι το VeChain (VET);

Το VeChain παρέχει λύσεις blockchain για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Με πολλές υπάρχουσες εφαρμογές blockchain της βιομηχανίας από τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας έως τις πιστώσεις κατά της παραποίησης / απομίμησης και άνθρακα, τα συστήματά τους έχουν αποδειχθεί στον πραγματικό κόσμο. Το VET είναι το νόμισμα που στηρίζει το VeChain, όπου το VTHO είναι το διακριτικό αερίου που χρησιμοποιείται για συναλλαγές στο blockchain, VeChainThor (όπως το αέριο του Ethereum).

 

Εισαγωγή

Η VeChain είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 και παρέχει λύσεις που βασίζονται σε blockchain για επιχειρήσεις αξιοποιώντας τη δύναμη του blockchain VeChainThor. Η εταιρεία έχει βαθιούς δεσμούς με την κινεζική βιομηχανία και την κυβέρνηση και επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω αυτά τα ομόλογα.

 

Τι είναι το VeChain (VET);

Το VeChain, που εισήχθη το 2015 ως μέρος της εταιρείας Blockchain-as-a-Service (BaaS) με έδρα τη Σαγκάη, είναι ένα κατανεμημένο επιχειρηματικό οικοσύστημα που αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση τόσο από μικρές όσο και από μεγάλες επιχειρήσεις. Το δημόσιο blockchain της VeChain ονομάζεται VeChainThor.

Το Foundation Vechain ιδρύθηκε στη Σιγκαπούρη και επιβλέπει την ανάπτυξη, τη διακυβέρνηση και την πρόοδο του οικοσυστήματος VeChain.

Η VeChain θεωρείται ώριμη εταιρεία από ορισμένους, με πολλές πραγματικές επιχειρηματικές εφαρμογές να υπάρχουν ήδη στο blockchain VeChainThor. Όπως αναφέρει η VeChain Whitepaper 2.0, “αυτές οι λύσεις δεν είναι μόνο θεωρητικές, είναι λύσεις που δοκιμάστηκαν και συζητήθηκαν με περισσότερες από 700 επιχειρήσεις και εφαρμόστηκαν για περισσότερες από 100+ επιχειρήσεις περιουσίας”.

Η μητρική εταιρία της VeChain έχει λάβει πιστοποιητικό 5 αστέρων Blockchain Service Certificate από την TÜV Saarland, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης.

 

Πώς λειτουργεί το VeChain (VET);

Το blockchain VeChainThor λειτουργεί παρόμοια με άλλες πλατφόρμες blockchain επαγγελματικής χρήσης. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το πλήρως λειτουργικό προϊόν της VeChain Blockchain-as-a-Service (BaaS) που ονομάζεται ToolChain για να δημιουργήσουν τις λύσεις τους που βασίζονται σε blockchain. Το VeChainThor υποστηρίζει επίσης έξυπνες συμβάσεις.

Οι μεμονωμένες συναλλαγές στο blockchain VeChainThor μπορούν να εκτελέσουν πολλές εργασίες. Επιπλέον, οι χρήστες της εφαρμογής VeChain δεν χρειάζεται να διαθέτουν κρυπτογράφηση για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Αυτό μπορεί να γίνει από τους ιδιοκτήτες εφαρμογών, γεγονός που μπορεί να κάνει την εμπειρία χρήστη πιο βολική για τον μέσο χρήστη.

Το blockchain VeChainThor χρησιμοποιεί  συναίνεση Proof of Authority (PoA), η οποία εκχωρεί ισχύ σε ορισμένους κόμβους του blockchain VeChainThor για επιβεβαίωση συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι περνά μόνο μπλοκ συναλλαγών μέσω των Αρχών Masternodes που πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 25.000.000 ΕΕΚ.

 

Τι είναι VETO και VTHO;

Το VeChain διαθέτει δύο ξεχωριστά μάρκες: VET και VTHO.

Το VET (VeChain Token) χρησιμοποιείται για οικονομικές συναλλαγές στο blockchain VeChainThor και αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης στην αγορά.

Το VTHO (VeThor Token) είναι το «ενεργειακό ΤΟΚΕΝ» που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή συναλλαγών στο VeChainThor. Οι κάτοχοι ΕΕΚ μπορούν να δημιουργήσουν VTHO για χρήση στο blockchain VeChainThor.

 

Γιατί το VeChain (VET) είναι σημαντικό;

Το VeChain είναι αξιοσημείωτο για τους δεσμούς του με την Κίνα-μια κρίσιμη αγορά blockchain που είναι δύσκολο να εισέλθουν μη κινεζικές εταιρείες. Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη, ενώ έχει γραφείο στη Σαγκάη, επένδυση από την κινεζική εταιρεία VC FutureCap και έναν κινέζο διευθύνοντα σύμβουλο, Sunny Lu. Το έργο έχει επίσης συνεργασίες με διάφορους κινεζικούς κυβερνητικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της China Animal Health και Safety Food Alliance.

Ο οργανισμός έχει επίσης πολλούς επιχειρηματικούς συνεργάτες με λύσεις που υπάρχουν ήδη στον πραγματικό κόσμο, στο blockchain VeChainThor. Οι συνεργάτες που διαθέτουν ήδη λύσεις VeChain περιλαμβάνουν τα PriceWaterhouseCoopers (PwC), Walmart China, Renault και Shanghai Waigaoqiao Direct Imported Goods.

 

Θήκες χρήσης VeChain (VET)

Ας περάσουμε από μερικές από τις πιο σημαντικές περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας της VeChain.

 

Ασφάλεια τροφίμων

Λύσεις που βασίζονται σε blockchain θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια πιο διαφανή οικονομία τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Οι συσκευές Internet of Things (IoT) με δυνατότητα VeChain μπορούν να αναπτυχθούν σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων, οχημάτων και αποθηκών. Στη συνέχεια, τα δεδομένα περιβάλλοντος και τοποθεσίας από αυτές τις συσκευές μπορούν να μεταφορτωθούν, να επαληθευτούν και να αποθηκευτούν με τρόπο προστατευμένο, αποκεντρωμένο και αποκεντρωμένο στο blockchain VeChainThor. Λύσεις όπως αυτή ισχύουν ήδη για πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Shenzhen Yuhongtai Foods.

 

Αντιπαραποίηση

Η παραχάραξη στην αγορά ειδών πολυτελείας αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Επισυνάπτοντας ένα κρυπτογραφημένο τσιπ και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το τσιπ για την καταγραφή και τον εντοπισμό logistics, αποθήκευσης, συντήρησης και μεταπώλησης, οι ιδιοκτήτες μπορούν να είναι σίγουροι για την αυθεντικότητα. Αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό πολυτελών κρασιών για την Shanghai Waigaoqiao Direct Imported Goods, και για δοκιμές για εξαρτήματα πολυτελών οχημάτων Renault.

 

Αρχεία υγείας

Τα συστήματα αρχείων υγειονομικής περίθαλψης είναι αρχαϊκά. Αντί να χρησιμοποιούνται αναποτελεσματικά και ανασφαλή συστήματα εγγραφής για εργαστηριακά αποτελέσματα, αυτά τα πολύτιμα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν στο blockchain, με πρόσβαση μόνο σε ασθενείς και άλλα εξουσιοδοτημένα μέρη. Μια εφαρμογή E-HCert που βασίζεται σε VeChain θα κυκλοφορήσει σε ασθενείς τόσο του Μεσογειακού Νοσοκομείου Κύπρου όσο και του Αρεταίειου Νοσοκομείου το 2021.

 

Παρακολούθηση εκπομπών άνθρακα

Οδηγώντας τη μείωση του άνθρακα παρακολουθώντας τις δραστηριότητες εκπομπής άνθρακα, αυτή η λύση επιτρέπει στους καταναλωτές να εμπλακούν σε ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης άνθρακα.

Όταν οι έξυπνες συσκευές, όπως τα αυτοκίνητα ή οι συσκευές δείχνουν ότι ένας καταναλωτής παράγει λιγότερο άνθρακα, μπορούν στη συνέχεια να λάβουν πιστώσεις για χρήση σε ενεργειακές υπηρεσίες. Η BYD, μια κινεζική μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χρησιμοποιεί ήδη μια λύση Vechain.

 

Πώς να αποθηκεύσετε το VeChain (VET);

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το VET και το VTHO, καθώς και πολλά άλλα κρυπτονομίσματα  στο πορτοφόλι VeChainThor σε iOS ή Android. Το επίσημο πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας είναι το VeChain Sync, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με το Ledger για αποθήκευση “cold wallet”.

Μερικά από τα πορτοφόλια που μπορούν να αποθηκεύσουν VET και VTHO περιλαμβάνουν τα  Trust Wallet, Cobo Wallet, Atomic Wallet, Arkane Wallet, MySafeWallet, Guarda Wallet, Ellipal και Exodus.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
82% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD