Ο κορονοϊός βυθίζει το bitcoin. Πως να αντιδράσω;

Πως ο κορονοϊός επηρεάζει τις αγορές;

Ο νέος κορονοϊός, 2019n-CoV, που εντοπίστηκε στις αρχές του έτους στην κινεζική πόλη Ουχάν, προκαλεί, αντιστοίχως, αναπνευστική λοίμωξη με σοβαρότητα που ποικίλλει. Το 15- 20% των προσβληθέντων εκτιμάται ότι θα χρειαστούν νοσηλεία. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως 2 έως 5 -αλλά και έως 14- ημέρες μετά την έκθεση στον ιό και είναι κλιμακούμενα: πονοκέφαλος, συνάχι, βήχας, πυρετός, δύσπνοια. Σήμερα (19/3/2020) έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 225.404  κρούσματα και 9277 νεκροί  ενώ στην χώρα μας τα κρούσματα ανέρχονται στα 418 και οι νεκροί στους 6.

 

κορονοϊός

Εκτός από τις μεγάλες συνέπειες που έχει η έξαρση του νέου ιού στην χώρα μας η παγκόσμια μετάδοση του έχει φέρει τον πανικό στις χρηματαγορές. Ο κορονοϊός χτύπησε και την αγορά των κρυπτονομισμάτων και του bitcon η οποία είναι μία νέα και ευμετάβλητη αγορά. Ταυτόχρονα τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου κατέγραψαν την χειρότερη μέρα από το 1987 με τον δείκτη Dow Jones να καταγράφει ημερήσιες απώλειες της τάξης του 10%!

Πόσο ραγδαία ήταν η πτώση των κρυπτονομισμάτων;

κορονοϊός

Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω διάγραμμα η αγορά των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε στις 12-03-2020 απώλειες τις τάξης του 45% μέσα σε μία μόνο μέρα. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων σχεδόν έπεσαν στο μισό κάτι που σημαίνει ότι η συνολική αξία των τους μειώθηκε κατά 100 δισεκατομμύρια!!

Μία τέτοια μέρα καταδεικνύει την τεράστια μεταβλητότητα των κρυπτονομισμάτων και δείχνει ότι παρόλο που η αγορά αυτή δίνει πολλές ευκαιρίες υπάρχουν στιγμές με πολύ ρίσκο για έναν αρχάριο trader.

 

Πως να διαμορφώσω κατάλληλα την στρατηγική μου;

Παρά την απαισιοδοξία που επικρατεί στις αγορές ένας έμπειρος trader μπορεί να χρησιμοποιήσει κατάλληλες στρατηγικές ώστε να επωφεληθεί από την πτώση τον αγορών. Η πτώση των τιμών αποτελεί και μία ευκαιρία εισόδου στην αγορά με μικρότερη τιμή.

  • Μείνετε ψύχραιμοι! Αυτη η συμβουλή η οποία αφορά και την καθημερινότητα σας ισχύει και στην ενασχόληση σας με τις χρηματαγορές. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος!
  • Μείνετε σπίτι! Η ενασχόληση με τις αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων και η χρήση των CFD προϋποθέτουν έναν ενημερωμένο trader με γνώσεις τεχνικής ανάλυσης . Μείνετε σπίτι και αφιερώστε λίγο χρόνο για να ενημερωθείτε περισσότερο διαβάζοντας ενημερωτικό υλικό που είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο!
  • Διαμορφώστε μία στρατηγική κατάλληλη για αγορές σε πτώση. : Μπορείτε να κάνετε short selling είτε να περιμένετε οι τιμές να φτάσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στην συνέχεια να αγοράσετε και να πουλήσετε με κέρδος!

 

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*79% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα