Καλπάζει ο χρυσός το πρώτο τρίμηνο του 2020!

Πως συμπεριφέρθηκε ο χρυσός στο πρώτο τρίμηνο του 2020;

Παρόλο που το 2020 άρχισε μέσα σε ένα κλίμα αναταραχής, υπάρχουν στις μέρες μας επενδυτικές ευκαιρίες οι οποίες αναδύονται λόγω του γεγονότος ότι οι επενδυτές στρέφονται σε χρηματοπιστωτικά μέσα που παρέχουν ασφάλεια. Όπως φαίνεται στα παρακάτω διαγράμματα ο χρυσός είναι ένα από τα περιουσιακά στοιχεία που παρουσιάζουν άνοδο κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID19.

 

 

χρυσός

χρυσός

 

Στα διαγράμματα βλέπουμε ότι σήμερα η τιμή του χρυσού είναι 1694,90 $ η ουγκιά σημειώνοντας αύξηση 10,69% από την αρχή του έτους ενώ παράλληλα η τιμή του πλησιάζει το ιστορικό υψηλό του 2011 όταν τον Σεπτέμβριο η τιμή της ουγκιάς χρυσού είχε φτάσει τα 1917$ .

Ποιοι παράγοντες συντέλεσαν στην αύξηση της τιμή του χρυσού;

Στο πρώτο τρίμηνο του 2020 οι αναλυτές σημειώνουν τα παρακάτω δεδομένα:

  1. Φόβοι για χρηματοπιστωτική κρίση λόγω του COVID19
  2. Φόβοι για πληθωρισμό καθώς το FED προχωρά σε εκτύπωση χρήματος και οι ηγέτες τις Ευρώπης έχουν σκέψεις για Κορονομόλογο.
  3. Φόβοι για αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας που θα οδηγήσουν σε βουτιά των μετοχών.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες δημιουργούν κλίμα φόβου και τα χρηματοπιστωτικά μέσα που αποτελούν αποθήκη αξίας όπως ο χρυσός ευνοούνται καθώς προσφέρουν μία σχετική ασφάλεια. Καθώς τα μετρητά χάνουν την αξία τους και η ανεργία καραδοκεί οι επενδυτές πρέπει να στραφούν σε εμπορεύματα όπως ο χρυσός για να αντισταθμίσουν τις απώλειες του χαρτοφυλακίου τους από μετοχές.

Τι πρέπει να συγκρατήσω για την τιμή του χρυσού;

Όπως βλέπουμε στην πλατφόρμα tradingview οι μεσομακροπρόθεσμοι δείκτες είναι κατά μέσο όρο θετικοί για την εξέλιξη της τιμής του χρυσού. Στις μέρες μας ο χρυσός αποτελεί ένα μέσο που μπορεί να δώσει ασφάλεια στους επενδυτές και επομένως είναι πιθανό να παρατηρήσουμε περαιτέρω αύξηση της τιμής του. Παρόλα αυτά οι αρχάριοι traders πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς σε εποχές κρίσεων όπως η σημερινή υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα όπως έγινε και στα μέσα Μαρτίου όταν παρατηρήσαμε μία γενικευμένη κατάρρευση των αγορών και ρευστοποίηση του χρυσού.

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*79% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα