Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC): Συνεργασία με το Κογκρέσο για ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

Ο επικεφαλής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), Gary Gensler, είπε ότι η αρχή ξοδεύει μόνο 325 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τεχνολογία. Κάτι που, είναι λιγότερο από ό,τι μερικοί παίκτες του κλάδου, ξοδεύουν σε δύο εβδομάδες.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών επιδιώκει να συνεργαστεί με το Κογκρέσο και άλλους ρυθμιστικούς φορείς. Σκοπός, να αυξήσει την εποπτεία των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Ο Gary Gensler, ο νεοδιορισμένος πρόεδρος της SEC, δήλωσε ότι η επιτροπή ανυπομονεί να συνεργαστεί με συναδέλφους ρυθμιστές και το Κογκρέσο για να καλύψει τα κενά στην προστασία των επενδυτών στις κρυπτογραφικές αγορές.

Ο αξιωματούχος ανακοίνωσε τα σχέδια σε ακρόαση της Τετάρτης. Αυτό συνέβη ενώπιον της υποεπιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών και Γενικής Κυβέρνησης, της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Gensler είπε ότι η SEC πρέπει να παρέχει παρόμοια προστασία για τα κρυπτογραφικά χρηματιστήρια, που θα είχε ένας επενδυτής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή στο Nasdaq:

“Εάν κάνατε μια παραγγελία σε μια εφαρμογή για να αγοράσετε ένα απόθεμα, υπάρχουν κανόνες που σας προστατεύουν. Δε μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την παραγγελία σας και να σας προσπεράσει. […] Έτσι, προσπαθεί να φέρει την ίδια προστασία στα χρηματιστήρια. Όπου εκεί, θα διαπραγματεύεστε κρυπτογραφικά στοιχεία, όπως θα περίμενε κανείς στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή στο Nasdaq. “

 

Περιορισμοί της SEC και βλέψεις για ρύθμιση

Ο νέος επικεφαλής της SEC περιέγραψε επίσης ορισμένες από τις προκλήσεις στη ρύθμιση του κλάδου κρυπτονομισμάτων. Δήλωσε ότι η SEC είναι «χαμηλού δυναμικού» σε οικονομικούς όρους σε σύγκριση με μερικούς από τους μεγάλους παίκτες του κλάδου.

“Ξοδεύουμε μόνο περίπου το 16% ή το 17% του προϋπολογισμού μας, περίπου 325 εκατομμύρια$ ετησίως, για την τεχνολογία. Αυτά, είναι λιγότερα από ό,τι ορισμένες μεγάλες εταιρείες, ενδέχεται να ξοδεύουν σε ένα μήνα. Μερικοί από αυτούς ξοδεύουν και περισσότερα μέσα σε δύο εβδομάδες”, σημείωσε.

Ο Gensler πρότεινε στο παρελθόν ότι η SEC θα πρέπει να συνεργάζεται με το Κογκρέσο για την ορθή αντιμετώπιση του κανονισμού ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Το παραπάνω συνέβη σε μια ακρόαση σχετικά με την αστάθεια της αγοράς της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Οίκου, στις αρχές Μαΐου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Michael Hsu, ο νέος επικεφαλής του γραφείου του ελεγκτή του νομίσματος, ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Ασφαλίσεων Καταθέσεων. Στόχος είναι, η ίδρυση μιας «ομάδας ταχείας πολιτικής διαλειτουργικότητας» με αποκλειστική εστίαση στα κρυπτονομίσματα.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.