Μεγάλες επενδύσεις στο Bitcoin από ισχυρά fund!

Πλέον είναι πολλές οι μεγάλες εταιρίες και οι οργανισμοι έχουν ξεκινήσει να κάνουν επενδύσεις στο Bitcoin και στα κρυπτονομίσματα γενικότερα. Μετά την απόφαση του μεγάλου οργανισμού αντισταθμιστικού κεφαλαίου, Tudor BVI, να κατανείμει «ένα μικρό ποσοστό» των περιουσιακών στοιχείων του σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin (BTC) στις αρχές του τρέχοντος έτους, μια άλλη αρχή, το Macro Opportunities Fund Guggenheim μόλις αύξησε την έκθεση του σε κρυπτονομίσματα, ανακοινώνοντας τα σχέδιά του να διαθέσει έως και το 10 % του καθαρού ενεργητικού του για επενδύσεις σε Bitcoin!

 

Ξεκίνησαν επενδύσεις στο Bitcoin οι μεγάλοι οργανισμοί

Η Guggenheim Funds Trust, η οποία ελέγχεται από την παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων και παροχής συμβουλών, Guggenheim Partners LLC, υπέβαλε τροπολογία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μέσω της οποίας διατηρεί το δικαίωμα για το ταμείο της, Macro Opportunities Fund των 5.3 δισ. δολαρίων, να αυξήσει το απόθεμά της σε κρυπτονομίσματα, επενδύοντας στο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Η Grayscale είναι σημαντική εταιρεία διαχείρισης κρυπτογραφικών στοιχείων ενεργητικού που ανήκει στον όμιλο Digital Currency Group (DCG).

Στην αίτηση προς την SEC αναφερόταν ότι, το Guggenheim Macro Opportunities Fund μπορεί να επιδιώξει, μέσω της θυγατρικής του, την ανάληψη επενδυτικού ανοίγματος στην bitcoin επενδύοντας έμμεσα έως και το 10 % της καθαρής αξίας του ενεργητικού του στην GBTC. «Με εξαίρεση την επένδυσή του στην GBTC, ο οργανισμός δεν θα επενδύει, άμεσα ή έμμεσα, σε κρυπτονομίσματα», πρόσθεσε.

Συγκριτικά, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο θρυλικός διαχειριστής αντισταθμιστικών κεφαλαίων, Paul Tudor Jones, δήλωσε ότι, «πάνω από το 1 % που ίσως πλησιάζει και το 2 %» από τα περιουσιακά του στοιχεία είναι σε bitcoin, πράγμα που μεταφράζεται σε επένδυση περίπου 210 εκατ. δολαρίων. Επίσης, η MicroStrategy, μια μεγάλη εταιρεία επιχειρηματικών πληροφοριών με έδρα τις ΗΠΑ, αγόρασε πρόσφατα bitcoin αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξη με το Yahoo Finance Live, ο διάσημος bitcoin bull Mike Novogratz δήλωσε ότι «όλοι πρέπει να τοποθετήσουν το 2 % έως 3 % της καθαρής χρηματιστηριακής αξίας τους σε bitcoin».

πλατφόρμες συναλλαγών

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τις επενδύσεις στο Bitcoin;

Εν τω μεταξύ, σχεδιάζοντας να επενδύσει έμμεσα έως και το 10 % του καθαρού ενεργητικού του στην BTC, το Guggenheim Macro Opportunities Fund εκθέτει και τους κινδύνους που συνδέονται με τις επενδύσεις στο Bitcoin :

 

«Η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να μειωθεί κατακόρυφα (ακόμη και στο μηδέν) για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων, ρυθμιστικές αλλαγές, κρίση εμπιστοσύνης στο δίκτυο bitcoin ή αλλαγή στην προτίμηση των χρηστών έναντι ανταγωνιστικών κρυπτονομισμάτων. ” Η έκθεση του οργανισμού σε κρυπτονομίσματα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές ζημίες για τον οργανισμό”, δήλωσαν.

Ο οργανισμός υπενθύμισε στους επενδυτές του ότι το κρυπτονόμισμα δεν υποστηρίζεται από κυβέρνηση, εταιρεία ή οποιονδήποτε άλλο προσδιορισμένο φορέα, και ότι η αξία του καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά, η οποία συνίσταται κατά κύριο λόγο από συναλλαγές σε χρηματιστήρια.

Σε ό, τι αφορά τις ανταλλαγές, η εταιρεία δήλωσε ότι αυτές είναι «σε μεγάλο βαθμό μη ρυθμιζόμενες και, ως εκ τούτου, ενδέχεται να είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε απάτη και αποτυχία». Μπορούν να παύσουν να λειτουργούν προσωρινά ή ακόμη και μόνιμα, με αποτέλεσμα πιθανή απώλεια κεφαλαίων των χρηστών ή άλλες διαταραχές της αγοράς. Ενδέχεται να εκτίθενται περισσότερο στον κίνδυνο χειραγώγησης της αγοράς από ό, τι τα παραδοσιακά χρηματιστήρια και λόγω της έλλειψης μέτρων για την πρόληψη της αιφνίδιας πτώσης της αξίας, οι τιμές μπορεί να δουν μεγαλύτερες και συχνότερες αιφνίδιες μειώσεις από ό, τι τα περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε πιο παραδοσιακά χρηματιστήρια κ.λπ.

Ένας άλλος κίνδυνος που αναφέρθηκε είναι η «σχετικά περιορισμένη χρήση του κρυπτονομίσματος στη λιανική και την εμπορική αγορά, η οποία συμβάλλει στην αστάθεια των τιμών». Το γεγονός ότι το BTC, που δεν έχει ευρεία χρήση στις αγορές λιανικής και στις εμπορικές αγορές, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αστάθεια ή σε μείωση της αξίας του.

Μεταξύ άλλων κινδύνων, ανέφερε ότι «πολλές σημαντικές πτυχές της μεταχείρισης των επενδύσεων σε bitcoin από την ομοσπονδιακή υπηρεσία φόρων εισοδήματος των ΗΠΑ είναι αβέβαιες, ότι υπάρχουν περιστατικά αναφορικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς και κίνδυνοι, που συνδέονται με χρηματοπιστωτικές, οικονομικές, υγειονομικές, εργασιακές και άλλες εξελίξεις και διαταραχές της παγκόσμιας αγοράς, οι οποίες έχουν εκδηλωθεί λόγω των περιορισμών της νόσου COVID-19. 

 

Για λογαριασμό της, η Guggenheim διαθέτει περισσότερα από 295 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση σε μια πλατφόρμα διαχειριζόμενων λογαριασμών και κεφαλαίων.

 

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.