Bitcoin: Σε τιμές χονδρικής – Ευκαιρία αγοράς;

O trader με το ψευδώνυμο MarcPMarkets αναλύει την πρόσφατη πορεία του Bitcoin (ΒTC) και την προοπτική του διακριτικού στο μέλλον.


Η περιοχή υποστήριξης των 50K είναι τώρα στο παιχνίδι, μετά από ένα δραματικό ξεπούλημα και δοκιμή της υποστήριξης των 42K – όλα μέσα σε λίγες ώρες. Αυτή η κίνηση υποστηρίζει το επιχείρημα ότι το Bitcoin βρίσκεται σε μια πολύ ευρεία παγιοποίηση, για την οποία ο trader μίλησε πριν από μήνες. Αυτός ο τύπος δραματικής κίνησης προσφέρει επίσης μια ευκαιρία αγοράς για τους traders θέσεων, παρόλο που δεν υπάρχει τεχνικός λόγος για την τιμή να συνεχίσει υψηλότερα αυτή τη στιγμή.

Εάν λάβετε υπόψη ένα εβδομαδιαίο γράφημα, θα δείτε ότι η τιμή έχει επικαλύψει αυτό που θα μπορούσε να ήταν το Κύμα 1 ενός ευρύτερου 5. Αυτή η επικάλυψη αποδεικνύει ότι η τρέχουσα δομή των τιμών δεν είναι ένα κύμα ώθησης. Που σημαίνει ότι η τιμή είναι πιθανό να κάνει μια ευρεία παγίωση, η οποία μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ της περιοχής 30 και 60 χιλιάδων για αρκετούς μήνες, και όχι να κάνει ράλι στα 100 χιλιάδες.

Ο λόγος για τον οποίο συνέβη αυτή η κίνηση είναι άσχετος, επειδή η δομή των τιμών λέει μια πολύ πιο σημαντική και αξιόπιστη ιστορία. Η δράση των τιμών που έλαβε χώρα πριν από αυτήν την κίνηση δεν επιβεβαίωσε ποτέ έναν σαφή λόγο αγοράς.

 

Ευκαιρία αγοράς Bitcoin;

Όσον αφορά την ευκαιρία αγοράς, για τους traders θέσεων (επενδυτές) αυτή είναι μια καλή στιγμή. Η ιδέα πίσω από μια “trade θέση” είναι η αγορά αποθεμάτων (αγορά χονδρικής, πώληση λιανικής). Οι τιμές μεταξύ 30 και 50 χιλ. είναι τιμές χονδρικής. Το απόθεμα έχει να κάνει λιγότερο με το χρονοδιάγραμμα και περισσότερο με το μέγεθος.

Μην τοποθετείτε ολόκληρη την επένδυσή σας στην αγορά σε μία τιμή, χωρίζετε την σε μικρότερες “παρτίδες” και πραγματοποιείστε τη μικρότερη αγορά σας μία ή δύο φορές το μήνα, μέχρι να φτάσετε στο πλήρες ποσό αυτού που είχατε προγραμματίσει να επενδύσετε. Αν το Bitcoin δοκιμάσει ξανά τα χαμηλά των 40K ή χαμηλότερα, θα επιτύχετε μια πολύ πιο ελκυστική μέση τιμή. Λάβετε υπόψη ότι όταν παίζετε αυτό το παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε την αρχική σας κατανομή, επειδή πρέπει να προστατεύεστε από την πιθανότητα το Bitcoin να φτάσει σε απροσδόκητες τιμές όπως τα 20 χιλιάδες. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε μόχλευσης ή περιθωρίου κατά τη μεταφορά αποθεμάτων.

 

Τι γίνεται με τα swing trades ή τα σορταρίσματα;

Η περιοχή 45 έως 50K είναι ελκυστική για swing trade long, αλλά μετά από αυτό το μέγεθος της πτωτικής ορμής, η τιμή θα πρέπει πρώτα να επιδείξει μια σταθερότητα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να ξεδιπλωθεί με τη μορφή διπλού πάτου κ.λπ. και μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Είναι η τάση πτωτική τώρα; Σε σχέση με την ανοδική δομή από την υποστήριξη των 30K, η τάση του μεγαλύτερου χρονικού πλαισίου δεν είναι πτωτική. Η τιμή θα πρέπει να βγάλει 30 χιλιάδες και πιθανώς και 20 χιλιάδες για να πειστεί ο trader ότι η “τάση” είναι πτωτική. Οι τάσεις επιμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ οι διορθωτικές κινήσεις ή η «πτωτική ορμή» είναι προσωρινές. Καταστάσεις σαν αυτή (ειδικά με πολύ δράμα και πτωτικές “ειδήσεις”) παρασύρουν το αντιδραστικό κοπάδι σε βραχυκύκλωμα.

Σημαντικό μάθημα κατά τον trader: Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, υπήρχαν παντού σημάδια ότι το Bitcoin και ολόκληρος ο χώρος των εναλλακτικών νομισμάτων ήταν σε μια κορυφή. Δημόσια φόρουμ όπως το Youtube είχαν έναν συντριπτικό αριθμό βίντεο που είχαν «εκατομμυριούχους» στους τίτλους τους. Υπήρχαν αναφορές για διαφημίσεις σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο για το Bitcoin. Οι ευκαιρίες υψηλής ποιότητας δεν είναι προφανείς και δεν διαφημίζονται πουθενά. Χρησιμοποιήστε τις δημόσιες πληροφορίες προς όφελός σας. Το στοίχημα ενάντια στο κοινό είναι αυτό που κάνουν σε τακτική βάση επαγγελματίες κερδοσκόποι, διαχειριστές κεφαλαίων, εταιρείες λιανικής πώλησης, έμποροι συναλλάγματος και καζίνο.

Πολλοί θα ενδώσουν σε αυτή την πτώση. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της υποκύψεως στον φόβο της απώλειας.

 

BTC – Πάρτε το χρόνο σας – Εμείς κρατάμε (HODL)!

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία ανάλυση του trader με το ψευδώνυμο TheSignalyst, το BTC πλησιάζει μια ζώνη ζήτησης με πράσινο χρώμα και την κάτω καφέ γραμμή τάσης του μοτίβου σφήνας.


Στο 4ο εξάμηνο: Το BTC είναι συνολικά πτωτικό από μεσοπρόθεσμη προοπτική, διαπραγματεύεται κάτω από τη μπλε γραμμή τάσης, αλλά επειδή πλησιάζει σε ζώνη υποστήριξης , θα αναζητήσουμε ρυθμίσεις αγοράς. Αλλά πριν αγοράσουμε, θέλουμε οι ταύροι να αναλάβουν ξανά.

Για παράδειγμα, και σύμφωνα με το στυλ συναλλαγών του trader, ο ίδιος θα περιμένει να σχηματιστεί ένα νέο swing ψηλά, γύρω από τη μπλε γραμμή τάσης, για να το θεωρήσει έγκυρο και μετά να αγοράσει στην έκρηξή του προς τα πάνω.

Εν τω μεταξύ, έως ότου ενεργοποιηθεί η αγορά, το BTC θα είναι συνολικά πτωτικό και μπορεί ακόμα να βουτήξει μέσα στην πράσινη ζώνη. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσουμε νέες ρυθμίσεις αγοράς για να διαμορφώσουμε το πλάνο.

Πηγή: tradingview.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD