Bitcoin: Τι μπορεί να σημαίνει ο Σταυρός Θανάτου;

Το Bitcoin (BTC) ενδέχεται να σχηματίσει έναν σταυρό θανάτου, αλλά εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην είναι τόσο bearish όσο ευρέως πιστεύεται.

Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν αρκετά ταραχώδεις για την τιμή του Bitcoin, η οποία είναι τόσο ασταθής όσο ποτέ.

Λίγο περισσότερο από 60 ημέρες πριν, η τιμή του BTC έφτασε στο ιστορικό υψηλό του ελαφρώς κάτω από τα 70.000$ και τώρα διαπραγματεύεται περίπου 42% κάτω από αυτό – περίπου στα 43.000$. Αυτή η αστάθεια έχει μετατοπίσει αρκετά τους κινητούς μέσους όρους στο μεσοδιάστημα, και δύο από τους πιο σημαντικούς – οι 50 ημερών και οι 200 ​​ημερών MAs είναι στα πρόθυρα της ολοκλήρωσης ενός μοτίβου που είναι γνωστό ως «Σταυρός Θανάτου».

Bitcoin: Σχηματίζοντας έναν Σταυρό Θανάτου

Ο σταυρός θανάτου είναι ένα μοτίβο τεχνικής ανάλυσης που υποδεικνύει ότι δύο μακροπρόθεσμοι κινητοί μέσοι όροι αλληλεπιδρούν με έναν τρόπο όπου ο μικρότερος διασταυρώνεται από κάτω, με τον μεγαλύτερο. Οι πιο συνηθισμένοι δείκτες που χρησιμοποιούνται για αυτό είναι οι κινητοί μέσοι όροι 50 ημερών και 200 ​​ημερών.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το MA50 βρίσκεται στα πρόθυρα να περάσει κάτω από το MA200 και να ολοκληρώσει τη διασταύρωση θανάτου του Bitcoin, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

bitcoin

Διάγραμμα κατά TradingView

Η παραδοσιακή ανάλυση μας λέει ότι ο σταυρός θανάτου «είναι ένα τεχνικό μοτίβο που υποδεικνύει τη δυνατότητα για ένα μεγάλο ξεπούλημα». Και αυτό φαίνεται να πιστεύουν και πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην είναι τόσο bearish.

Η αστάθεια είναι σημαντικός παράγοντας

Eίδαμε μια τεράστια αύξηση της αστάθειας του Bitcoin τον περασμένο χρόνο. Μαζί με αυτό έρχεται ο σχηματισμός πολλών μοτίβων μάλλον συχνά, και ο σταυρός θανάτου δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, το μοτίβο διαμορφώθηκε σε μερικές διαφορετικές περιπτώσεις μόνο μέσα στο 2021.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι καθώς αυξάνεται η μεταβλητότητα ενός περιουσιακού στοιχείου, αυξάνεται και ο σχηματισμός διαφόρων μοτίβων, τα οποία πολλές φορές ακυρώνονται ταχύτερα από το συνηθισμένο λόγω των ταραγμένων συνθηκών της αγοράς.

 

Σταυρός Θανάτου: Ένας ιστορικά καθυστερημένος δείκτης

Η προηγούμενη διασταύρωση θανάτου έλαβε χώρα τον Ιούνιο, όταν η τιμή του Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στα 35.000 δολάρια. Ενώ η τιμή έπεσε στη συνέχεια σε ελαφρώς κάτω από τα $30.000, μέχρι τη στιγμή που διαμορφώθηκε ο σταυρός θανάτου, το μεγαλύτερο μέρος της θερινής διόρθωσης είχε ήδη ολοκληρωθεί.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για άλλες περιπτώσεις από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Εξ ορισμού, όλα τα μοτίβα που βασίζονται σε έναν κινητό μέσο όρο υστερούν, επειδή βασίζονται σε μια προκαθορισμένη περίοδο. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η περίοδος, τόσο περισσότερο υστερούν οι δείκτες. Με άλλα λόγια – ίσως το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης να έχει ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι το BTC διαπραγματεύεται ήδη πάνω από 40% κάτω από το ιστορικό υψηλό του.

 

Όλοι γνωρίζουν τα μοτίβα

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η τιμή της αγοράς αλλάζει με βάση και όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Ο σταυρός θανάτου και το αντίστοιχο – ο χρυσός σταυρός – είναι από τα πιο δημοφιλή μοτίβα στην τεχνική ανάλυση και είναι σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε επενδυτή να τα παραβλέψει.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο σταυρός του θανάτου θα γίνει, και οι πιθανότητες είναι ότι οι άνθρωποι τοποθετούν τα στοιχήματά τους ανάλογα.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το ιστορικό δεν αποτελεί ποτέ δείκτη για μελλοντικές επιδόσεις, αλλά μπορεί να μας δώσει μια ιδέα για το πώς αντέδρασε η αγορά υπό παρόμοιες τεχνικές συνθήκες στο παρελθόν. Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό να εξετάσουμε τα θεμελιώδη στοιχεία που, αυτή τη στιγμή, δεν φαίνονται πολλά υποσχόμενα. Αυτό αποδεικνύεται από τις αναταράξεις στις παραδοσιακές αγορές, οι οποίες φαίνονται λιγότερο πειστικές υπό του φόβου αύξησης των επιτοκίων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Πηγή: cryptopotato.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.