CommBank: Αναστολή της πιλοτικής πλατφόρμας crypto

Η Commonwealth Bank (CommBank), η μεγαλύτερη τράπεζα στην Αυστραλία, φέρεται να ανέστειλε το προγραμματισμένο πιλοτικό πρόγραμμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων χωρίς να ορίσει νέο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συνεχίσει την υπηρεσία.

Η CommBank διακόπτει τις υπηρεσίες crypto

Σύμφωνα με τον Guardian Australia, την Πέμπτη (19 Μαΐου 2022), ο Matt Comyn, ο διευθύνων σύμβουλος της Commonwealth Bank, δήλωσε ότι ενώ η τράπεζα εργάζεται για την εξυπηρέτηση των πελατών, απαιτείται ισχυρή ρύθμιση για τα κρυπτονομίσματα πριν προχωρήσει πέρα ​​από την πιλοτική φάση.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο αυστραλιανός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε τα σχέδιά του να προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε πελάτες σε συνεργασία με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini και την εταιρεία ανάλυσης blockchain, Chainalysis. Η νέα δυνατότητα θα επιτρέψει σε πάνω από έξι εκατομμύρια χρήστες της τραπεζικής της εφαρμογής να αγοράζουν, να πουλούν και να διατηρούν έως και 10 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των bitcoin, ether, litecoin και bitcoin cash.

Ενώ το πιλοτικό σχέδιο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες, η CommBank είπε ότι θα λανσάρει περισσότερες υπηρεσίες crypto το 2022. Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2022, η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων (ASIC) δεν είχε ακόμη εγκρίνει το σχεδιαζόμενο προϊόν της τράπεζας, δηλώνοντας ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρέπει να ακολουθεί μια «δέσμη κανόνων».

Εν τω μεταξύ, η CommBank έχει σταματήσει το πιλοτικό της πρόγραμμα μετά την κατάρρευση του αλγοριθμικού stablecoin UST της Terra, μαζί με τη βουτιά των τιμών που σημειώθηκε στη γενική αγορά κρυπτονομισμάτων. Μιλώντας σε μια ενημέρωση τεχνολογίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Comyn είπε:

«Καθώς ενισχύθηκαν τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, είναι σαφώς ένας πολύ ασταθής τομέας που εμπεριέχει τεράστιο ενδιαφέρον. Αλλά παράλληλα με αυτή την αστάθεια και την ευαισθητοποίηση, σίγουρα σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ρυθμιστικές αρχές και ανθρώπους που σκέφτονται τον καλύτερο τρόπο για να το ρυθμίσουν αυτό».

Η Αυστραλία ενδιαφέρεται για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CommBank είπε επίσης ότι η τράπεζα θέλει να συμβάλει στη ρύθμιση του τομέα των crypto. Σύμφωνα με τον Comyn:

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ηγετικό ρόλο στην παροχή συμβολής σε αυτό και στη διαμόρφωση του καταλληλότερου ρυθμιστικού αποτελέσματος. Η πρόθεσή μας ακόμα, σε αυτό το στάδιο είναι να επανεκκινήσουμε τον πιλότο, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που θέλουμε να επεξεργαστούμε σε ένα ρυθμιστικό μέτωπο για να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι το καταλληλότερο βήμα».

Πηγή: cryptopotato.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD