Κρυπτονόμισμα Terra (LUNA)

LUNA σε νόμιμες πλατφόρμες →

Τι είναι το Terra (LUNA);

Το Terra είναι ένα πρωτόκολλο blockchain που χρησιμοποιεί σταθερά νομίσματα συνδεδεμένα με fiat για την τροφοδοσία παγκόσμιων συστημάτων πληρωμών με σταθερή τιμή. Σύμφωνα με τη λευκή βίβλο, το Terra συνδυάζει τη σταθερότητα των τιμών και την ευρεία υιοθέτηση των νομισμάτων fiat με τη λογοκρισία-αντίσταση του Bitcoin (BTC) και προσφέρει γρήγορους και προσιτούς διακανονισμούς.

Η ανάπτυξη στο Terra ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 και το δίκτυό του ξεκίνησε επίσημα τον Απρίλιο του 2019. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, προσφέρει σταθερά νομίσματα που συνδέονται με το δολάριο ΗΠΑ, το γουόν της Νότιας Κορέας, το tugrik της Μογγολίας και το καλάθι νομισμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα δικαιώματα έλξης – και σκοπεύει να παρουσιάσει πρόσθετες επιλογές.

Το εγγενές διακριτικό της Terra, LUNA, χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση της τιμής των σταθερών νομισμάτων του πρωτοκόλλου. Οι κάτοχοι LUNA μπορούν επίσης να υποβάλλουν και να ψηφίζουν προτάσεις διακυβέρνησης.

Ποιοι είναι οι ιδρυτές του Terra;

Η Terra ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 από τους Daniel Shin και Do Kwon. Οι δύο σκέφτηκαν το έργο ως έναν τρόπο για να οδηγήσουν την ταχεία υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain και του κρυπτονομίσματος μέσω εστίασης στη σταθερότητα των τιμών και τη χρηστικότητα. Ο Kwon ανέλαβε τη θέση του CEO της Terraform Labs, της εταιρείας πίσω από την Terra.

Πριν από την ανάπτυξη της Terra, ο Shin ίδρυσε και ήταν επικεφαλής του Ticket Monster, αλλιώς γνωστό ως TMON-μια σημαντική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Νότιας Κορέας. Αργότερα ίδρυσε το Fast Track Asia, ένα εκκολαπτήριο εκκίνησης που συνεργάζεται με επιχειρηματίες για την κατασκευή πλήρως λειτουργικών εταιρειών.

Ο Kwon προηγουμένως ίδρυσε και υπηρέτησε ως CEO της Anyfi, μιας νεοσύστατης εταιρείας που παρέχει αποκεντρωμένες λύσεις ασύρματης δικτύωσης. Έχει επίσης εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού για τη Microsoft και την Apple.

Τι κάνει το Terra μοναδικό;

Η Terra επιδιώκει να ξεχωρίσει μέσω της χρήσης σταθερών νομισμάτων που συνδέονται με fiat, δηλώνοντας ότι συνδυάζει τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων χωρίς σύνορα με την καθημερινή σταθερότητα των τιμών των νομισμάτων fiat. Διατηρεί τη δέσμευσή του ένα προς ένα μέσω ενός αλγορίθμου που προσαρμόζει αυτόματα την προσφορά του σταθερού Bitcoin με βάση τη ζήτησή του. Το κάνει παρακινώντας τους κατόχους της LUNA να ανταλλάσσουν LUNA και σταθερά νομίσματα σε κερδοφόρες συναλλαγματικές ισοτιμίες, όπως απαιτείται, είτε για να επεκτείνουν είτε να συρρικνώσουν την προσφορά του stablecoin για να ταιριάξουν με τη ζήτηση.

Η Terra έχει δημιουργήσει μια σειρά συνεργασιών με πλατφόρμες πληρωμών, ιδιαίτερα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Τον Ιούλιο του 2019, η Terra ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Chai, μια εφαρμογή πληρωμών για κινητά με έδρα τη Νότια Κορέα, στην οποία οι αγορές που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω του δικτύου blockchain της Terra. Κάθε συναλλαγή υπόκειται (κατά μέσο όρο) σε χρέωση 2% –3% που χρεώνεται στον έμπορο.

Επιπλέον, το Terra υποστηρίζεται από την Terra Alliance, μια ομάδα επιχειρήσεων και πλατφορμών που υποστηρίζουν την υιοθέτηση της Terra. Τον Φεβρουάριο του 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου από 10 διαφορετικές χώρες, που αντιπροσωπεύουν βάση χρηστών 45 εκατομμυρίων και ακαθάριστη αξία εμπορευμάτων 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν μέλη της συμμαχίας.

Πόσα νομίσματα Terra (LUNA) υπάρχουν σε κυκλοφορία;

Η Terra διαθέτει μια προσφορά 1 δισεκατομμυρίου μάρκες. Εάν ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, το LUNA καίγεται έως ότου επιστρέψει στο επίπεδο παροχής ισορροπίας. Νέα διακριτικά LUNA κόβονται μέσω του αλγορίθμου του πρωτοκόλλου, όπως απαιτείται, προκειμένου να διατηρηθεί η τιμή των σταθερών νομισμάτων Terra.

Το LUNA διατέθηκε αρχικά για αγορά σε ιδιωτική πώληση διακριτικών για αρχικούς επενδυτές, που περιλάμβανε τα επενδυτικά σκέλη μεγάλων χρηματιστηρίων όπως η Binance , η OKEx και η Huobi. Η πώληση ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018 και ως αποτέλεσμα, η Terra συγκέντρωσε 32 εκατομμύρια δολάρια. Από τα 385.245.974 LUNA που κόπηκαν για πώληση, το 10% προοριζόταν για τα Terraform Labs, το 20% για τους εργαζόμενους και τους συντελεστές του έργου, το 20% για τη Terra Alliance, 20% για τα αποθεματικά σταθερότητας των τιμών, 26% για τους υποστηρικτές του έργου και 4% για τη ρευστότητα της γένεσης Ε

Πώς ασφαλίζεται το δίκτυο Terra;

Το blockchain Terra διασφαλίζεται χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής που βασίζεται στο Tendermint, στον οποίο οι κάτοχοι συμβόλων LUNA ποντάρουν τα διακριτικά τους ως εγγύηση για την επικύρωση συναλλαγών, λαμβάνοντας ανταμοιβές ανάλογα με το ποσό του στοιχήματος LUNA. Οι κάτοχοι διακριτικών μπορεί επίσης να αναθέτουν σε άλλους να επικυρώνουν συναλλαγές για λογαριασμό τους, μοιράζοντας τα έσοδα που δημιουργούνται. Η Terra προσφέρει επίσης πρόσθετη καθοδήγηση στους κόμβους επικύρωσης σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για τη διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου.

Τον Μάιο του 2019, λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του κεντρικού δικτύου της Terra, η εταιρεία επαλήθευσης blockchain και δοκιμών διείσδυσης CertiK ολοκλήρωσε έναν έλεγχο ασφαλείας του δικτύου. Εξέτασε το οικονομικό μοντέλο για να δοκιμάσει έναντι χειραγώγησης της αγοράς, την αρχιτεκτονική και τη γλώσσα κωδικοποίησης. Η CertiK διαπίστωσε ότι η “μοντελοποίηση και ο μαθηματικός συλλογισμός” του δικτύου Terra “θεωρούνταν υγιείς”, αν και δεν σχολίαζε την απόδοση του blockchain.

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD