europol-ignatova

Europol: Η βασίλισσα του OneCoin στη λίστα καταζητούμενων

Η Europol προσφέρει αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη της Dr Ruja Ignatova, η οποία φέρεται να έχει εξαπατήσει ανθρώπους για έως και 12,7 δισεκατομμύρια λίρες.

Μια γυναίκα που φέρεται να κέρδισε δισεκατομμύρια λίρες παρασύροντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο σε απάτη κρυπτονομισμάτων, μπήκε στη λίστα των πιο καταζητούμενων της Europol.

Η απάτη, μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία, η οποία θα μπορούσε να έχει αφαιρέσει έως και 12,7 δισεκατομμύρια λίρες από επενδυτές, ήταν το θέμα του podcast του BBC «The Missing Cryptoqueen».

Η Europol, η υπηρεσία επιβολής του νόμου της ΕΕ, έχει ορίσει αμοιβή 5.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή της. Ανέφερε ότι η Ignatova ήταν «η κινητήρια δύναμη και ο διανοητικός εφευρέτης» του OneCoin και «ώθησε τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο να επενδύσουν σε αυτό το άχρηστο νόμισμα».

Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι από τους βασικούς φερόμενους συνεργάτες της Ignatova είτε έχουν συλληφθεί είτε φυλακιστεί, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή του OneCoin Karl Sebastian Greenwood, του αδελφού της Ignatova, Konstantin, του εταιρικού δικηγόρου της Mark Scott και του εραστή της, Gilbert Armenta.

europol-ignatova

Η Ignatova συγκέντρωσε πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ με το OneCoin

Η Ignatova κατηγορείται ότι οδήγησε το σχέδιο Ponzi πίσω από το λεγόμενο κρυπτονόμισμα «OneCoin», το οποίο συγκέντρωσε περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2007 από επενδυτές σε περισσότερες από 170 χώρες.

Η Ignatova ξεκίνησε το έργο «OneCoin» στα μέσα του 2014, πουλώντας το σε επενδυτές ως το μελλοντικό «Bitcoin Killer». Ωστόσο, όπως συνέβη με πολλά σχέδια Ponzi, όπως το Arbistar ή το Bitconnect, όταν η Ignatova ένιωσε να κινδυνεύει, διέφυγε παίρνοντας μαζί της δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Δεκέμβριο του 2016, η ιταλική αντιμονοπωλιακή αρχή εξέδωσε διαταγή κατά της εταιρείας One Network Services Ltd [OneCoin], περιγράφοντας τις δραστηριότητές της ως «παράνομο σύστημα πωλήσεων πυραμίδας». Ωστόσο, ήταν μόλις το 2017 όταν οι λογαριασμοί της εταιρείας σε διάφορα μέρη του κόσμου πάγωσαν.

 

Ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων

Σύμφωνα με την Europol, η τοποθεσία της Ignatova ήταν άγνωστη από τις 25 Οκτωβρίου 2017. Φέρεται ότι αυτό συνέβη αφού γνώριζε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ την ερευνούσε. Εξαφανίστηκε λίγο μετά, αφήνοντας τον αδερφό της Konstantin Ignatov (ο οποίος συνελήφθη το 2019) υπεύθυνο για το έργο.

Επιπλέον, η Europol είπε ότι οι απώλειες που προκαλούνται από το OneCoin σε όλο τον κόσμο ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας ότι η Ignatova και οι σύντροφοί της ενδέχεται να είναι οπλισμένοι και ότι όποιος επιθυμεί να συνεργαστεί με τις αρχές θα πρέπει να είναι προσεκτικός.

«Οι ζημίες που σχετίζονται με την απάτη που έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής είναι στο ανώτερο διψήφιο εύρος εκατομμυρίων. Η απώλεια που προκαλείται σε παγκόσμια κλίμακα ανέρχεται πιθανώς σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια».

Πηγή: vice.com, cryptopotato.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*77% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα