Η SWIFT σχεδιάζει να διασυνδέσει όλα τα CBDCs

Ακόμη και όταν οι κεντρικές τράπεζες διαφόρων οικονομιών εξερευνούν τα CBDCs, η SWIFT προωθεί τις διασυνοριακές πληρωμές που αφορούν ψηφιακά νομίσματα. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας (CBDC) επικεντρώνεται στην επίτευξη ψηφιοποίησης νομισμάτων fiat, η τελευταία κίνηση της SWIFT στοχεύει στις διασυνοριακές πληρωμές.

Το SWIFT είναι το παγκόσμιο πρότυπο για τις συναλλαγές πληρωμών και τίτλων. Το νέο έργο, μαζί με το Capgemini, εστιάζει στη διασύνδεση μεταξύ των διαφόρων CBDCs που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο.

 

Διασύνδεση μεγάλων CBDCs

Ο Thomas Zschach, επικεφαλής καινοτομίας της SWIFT, δήλωσε:

«Σήμερα, το παγκόσμιο οικοσύστημα CBDC κινδυνεύει να κατακερματιστεί με πολλές κεντρικές τράπεζες να αναπτύσσουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα βασισμένα σε διαφορετικές τεχνολογίες, πρότυπα και πρωτόκολλα».

Από αυτή την άποψη, το σύστημα πληρωμών συνεργάστηκε με τo Capgemini για τη διεξαγωγή νέων πειραμάτων για τη δοκιμή της διασύνδεσης των εγχώριων CBDCs.

Ο Sudhir Pai, επικεφαλής τεχνολογίας και καινοτομίας, του Capgemini, δήλωσε:

«Η πλοήγηση στην αποκέντρωση είναι πολύπλοκη με πολλές τεχνολογικές επιλογές, μοντέλα λειτουργίας και πολιτικούς παράγοντες. Η καλά καθορισμένη ταξινομία μας, μας βοήθησε να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία διασυνδέσεων των CBDCs με το SWIFT».

Το 2021, η SWIFT διεξήγαγε ένα πείραμα με CBDC που επιτέλεσε με επιτυχία τις διασυνοριακές συναλλαγές. Οι μεταφορές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ μιας οντότητας στο δίκτυο CBDC και ενός συστήματος ακαθάριστου διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο (RTGS).

Επίσης, ορισμένες κεντρικές τράπεζες κατασκευάζουν CBDCs χρησιμοποιώντας μια κεντρική αρχιτεκτονική, ενώ άλλες χρησιμοποιούν τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής. Τα πειράματα επικεντρώνονται στη δημιουργία και στην επίδειξη της ικανότητας ανάπτυξης μιας πύλης σε ένα εγχώριο δίκτυο CBDC.

Η πύλη θα παρακολουθεί τις διασυνοριακές συναλλαγές στο δίκτυο, θα τις μεταφράζει και θα τις στέλνει στην πλατφόρμα SWIFT. Αντίστοιχα, η SWIFT χειρίζεται τη μετάδοση σε άλλο δίκτυο CBDC ή σε καθιερωμένο σύστημα πληρωμών. Σε συνεργασία με τo Capgemini, η SWIFT προσπαθεί να αντιμετωπίσει τρεις περιπτώσεις χρήσης – τη διασύνδεση του CBDC με το CBDC, του fiat με το CBDC και του CBDC με το fiat.

 

Απαγόρευση του δικτύου πληρωμών στη Ρωσία

Το δίκτυο πληρωμών SWIFT ήταν πρόσφατα στις ειδήσεις σχετικά με την κατάργηση της Ρωσίας από το σύστημα. Μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, συζητήθηκε πολύ για το εάν η Μόσχα θα υιοθετήσει ψηφιακά στοιχεία για να παρακάμψει τις μεγάλες οικονομικές κυρώσεις.

Πηγή: coingape.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD