Κριστίν Λαγκάρντ: «Τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν αξία»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι άχρηστα και πρέπει να ελέγχονται.

“Κατά την απίστευτα ταπεινή μου άποψη, τα κρυπτονομίσματα είναι άχρηστα… Δεν βασίζονται σε τίποτα και δεν υπάρχουν υποκείμενα στοιχεία που να χρησιμεύουν ως άγκυρα ασφαλείας”, είπε.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ πιστεύει ότι η ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων θα αποτρέψει τα άτομα από το να στοιχηματίσουν τις οικονομίες τους σε κρυπτονομίσματα.

Η Λαγκάρντ εξέφρασε την ανησυχία της στην ολλανδική τηλεόραση για όσους δεν εκτιμούν τους κινδύνους, «που θα χάσουν τα πάντα» και που θα απογοητευτούν βαθιά από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η Λαγκάρντ παρατήρησε:

“Πάντα δήλωνα ότι αυτά τα είδη περιουσιακών στοιχείων είναι εξαιρετικά κερδοσκοπικά και επικίνδυνα”.

Η Λαγκάρντ έκανε τις παρατηρήσεις σε δύσκολες στιγμές για την αγορά κρυπτονομισμάτων, όταν μεγάλα νομίσματα όπως το bitcoin και το ethereum έχουν χάσει τη μισή αξία τους από την κορύφωσή τους το 2017.

Οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές εντείνουν επίσης την προσοχή και την πίεση τους στα κρυπτονομίσματα, επικαλούμενες συνήθως απειλές για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν εκφράσει επιφυλάξεις. Ανάμεσά τους και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα. Τον Απρίλιο, τα συνέκρινε με την κρίση των ενυπόθηκων δανείων subprime του 2008.

 

Η Λαγκάρντ υποστηρίζει το ψηφιακό ευρώ

Η Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι δεν έχει επενδύσει ποτέ σε ψηφιακό νόμισμα, μια δήλωση που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι και άλλοι ειδικοί στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα έχουν την ίδια προσέγγιση.

Ωστόσο, η ιδιοφυΐα του μάρκετινγκ δήλωσε ότι ο γιος της είχε επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και στη συνέχεια υπέστη καταστροφικές απώλειες.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον σχηματισμό ενός ψηφιακού ευρώ, του ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), το οποίο θα εγκριθεί από την ΕΚΤ.

“Θα εγγυηθώ ότι θα έχουμε ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας – οποιοδήποτε ψηφιακό ευρώ – μια μέρα”, δήλωσε η Λαγκάρντ.

“Ως εκ τούτου, η κεντρική τράπεζα θα το στηρίξει. Πιστεύω ότι αυτό διαφέρει σημαντικά από καθένα από αυτά τα πράγματα”, συμπλήρωσε η ίδια.

Ο Panetta ανέφερε πρόσφατα ότι το ψηφιακό ευρώ μπορεί να εφαρμοστεί έως το 2026, δίνοντας ένα χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του νομίσματος. Δεδομένου ότι η ΕΚΤ εντείνει τη δέσμευσή της με τα ενδιαφερόμενα μέρη, είναι πιθανό η φάση υλοποίησης να μην ξεκινήσει πριν από τα τέλη του 2023.

Κυβερνητικός αξιωματούχος ισχυρίστηκε αλλού ότι η Κύπρος έχει δημιουργήσει τη δική της νομοθεσία για τη ρύθμιση των περιουσιακών στοιχείων crypto και είναι πιθανό να την υιοθετήσει προτού η Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικοποιήσει μια ενοποιημένη ρυθμιστική κατευθυντήρια γραμμή.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος κατά τη διάρκεια συνάντησης με την τοπική κοινότητα fintech στη Λάρνακα.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την ελβετική εταιρεία συμβούλων Kendris, η οποία διαθέτει γραφεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

Πηγή: btimesonline.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD