Τι είναι η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA);

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1970 με εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον. Είναι μια υπηρεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η αποστολή είναι να προστατεύει την υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Με έδρα την Ουάσιγκτον, DC, η EPA είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία προτύπων και νόμων που προάγουν την υγεία των ατόμων και του περιβάλλοντος.

Κατανόηση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA)

Γιατί δημιουργήθηκε η EPA; Δημιουργήθηκε ως απάντηση σε εκτεταμένες περιβαλλοντικές ανησυχίες του κοινού που κέρδισαν δυναμική τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Από τη δημιουργία της η EPA, προσπάθησε να προστατεύσει και να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον και να βελτιώσει την υγεία των ανθρώπων ερευνώντας τις επιπτώσεις και επιβάλλοντας όρια στη χρήση των ρύπων.

Η EPA ρυθμίζει την παραγωγή, την επεξεργασία, τη διανομή και τη χρήση χημικών και άλλων ρύπων. Επίσης, η EPA είναι επιφορτισμένη με τον καθορισμό των επιπέδων ασφαλούς ανοχής για χημικές ουσίες και άλλους ρύπους στα τρόφιμα, τις ζωοτροφές και το νερό.

Η EPA επιβάλλει τα ευρήματά της μέσω προστίμων, κυρώσεων και άλλων διαδικασιών. Υπό τη διακυβέρνηση Τραμπ, οι κανονισμοί της EPA για τις εκπομπές άνθρακα από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, αυτοκίνητα και άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, που θεσπίστηκαν από τον Πρόεδρο Ομπάμα, καταργήθηκαν σημαντικά. Το μέγεθος και η επιρροή της EPA έχουν επίσης μειωθεί και οι ποινικές διώξεις για όσους δεν ακολουθούν τους κανονισμούς βρίσκονται σε χαμηλό 30 ετών.

Η EPA διευθύνεται από τον διαχειριστή της EPA, μια θέση σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου που ορίζεται από τον Πρόεδρο και επιβεβαιώνεται από τη Γερουσία. Αυτή τη θέση κατέχει ο Μάικλ Ρίγκαν, ο πρώτος μαύρος που κατείχε ποτέ αυτή τη θέση. Αναμένεται να αντιστρέψει πολλές από τις ρυθμιστικές ανατροπές της κυβέρνησης Τραμπ.

 

Παραδείγματα Προγραμμάτων EPA

Η EPA επιβλέπει πολλά προγράμματα που αποσκοπούν στην προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ποιότητας του αέρα και των υδάτων και της πρόληψης της ρύπανσης. Αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν:

 • Το πρόγραμμα EPA Safer Choice —πρώην Design for the Environment—ένα πρόγραμμα σήμανσης προϊόντων που επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέγουν τα ασφαλέστερα χημικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα, χωρίς να θυσιάζεται η λειτουργία ή η ποιότητα.
 • Το πρόγραμμα Energy Star, το οποίο βοηθά τους καταναλωτές να επιλέξουν ενεργειακά αποδοτικές συσκευές.
 • Το πρόγραμμα Smart Growth, το οποίο υποστηρίζει τη βιώσιμη κοινοτική ανάπτυξη.
 • Το WaterSense, το οποίο ενθαρρύνει την αποδοτικότητα στη χρήση του νερού μέσω τουαλέτας υψηλής απόδοσης, βρυσών και εξοπλισμό άρδευσης
 • Το Εθνικό Σύστημα Εξάλειψης Απόρριψης Ρύπων, το οποίο ρυθμίζει την απόρριψη ρύπων στα ύδατα των ΗΠΑ.

Η EPA προστατεύει την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον με προγράμματα όπως η Safer Choice και το Εθνικό Σύστημα Εξάλειψης Ρύπων.

Η EPA εκτελεί επίσης προγράμματα σε:

 • Πρόληψη, έλεγχος και αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων
 • Έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και πρόβλεψη επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης
 • Ενθάρρυνση της κατασκευής οχημάτων με μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου

 

Πώς η EPA επιβάλλει τους νόμους

Για την προστασία των κοινοτήτων και του περιβάλλοντος, η EPA εργάζεται για την επιβολή νόμων όπως ο νόμος για τον καθαρό αέρα, ο νόμος για το ασφαλές πόσιμο νερό, ο νόμος για την εθνική περιβαλλοντική εκπαίδευση και ο νόμος για το καθαρό νερό, ορισμένοι από τους οποίους προηγούνται της σύστασης του ίδιου του οργανισμού.

Η EPA είναι επίσης υπεύθυνη για την ανίχνευση και την πρόληψη περιβαλλοντικών εγκλημάτων, την παρακολούθηση των επιπέδων ρύπανσης και τον καθορισμό προτύπων για το χειρισμό επικίνδυνων χημικών ουσιών και αποβλήτων. Στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου, όταν σημειώνονται παραβιάσεις, η EPA διερευνά και επιδιώκει δράση κατά των παραβατών.

Τα περιβαλλοντικά αδικήματα κατηγοριοποιούνται σε αστικά ή ποινικά. Αστικά αδικήματα προκύπτουν όταν συμβαίνουν περιβαλλοντικές παραβιάσεις και δεν εξετάζεται εάν ο δράστης γνώριζε την παράβασή τους. Τα ποινικά αδικήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τα περισσότερα από αυτά που ερευνά η EPA, προκύπτουν όταν συμβαίνει μια παράβαση και ο δράστης γνώριζε ότι η ενέργειά του την προκάλεσε. Λόγω της αυστηρότητας των κατηγοριών και της τιμωρίας, οι ποινικές καταδίκες απαιτούν απόδειξη πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία.

Οι παραβάτες μπορούν να θεωρηθούν πολιτικά ή/και ποινικά υπεύθυνοι, με ποινές για αστικά αδικήματα που κυμαίνονται από χρηματικά πρόστιμα έως αποκατάσταση περιβαλλοντικών ζημιών και ποινές για ποινικά αδικήματα που κυμαίνονται από χρηματική ελάφρυνση έως φυλάκιση.

83,4 εκατομμύρια δολάρια

Η μεγαλύτερη αστική ποινή που επιβλήθηκε για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Για αστικές παραβάσεις, η EPA μπορεί να επιβάλει ενέργειες εκδίδοντας εντολές ή ζητώντας δικαστικές αποφάσεις. Οι ποινικές παραβάσεις επιβάλλονται από την EPA ή το κυβερνών κράτος, με ποινές που επιβάλλονται από δικαστή.

 

Παραδείγματα για το τι δεν κάνει η EPA

Λόγω του ονόματός της, τείνει να υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με το τι κάνει και τι δεν κάνει η EPA. Δεν χειρίζεται κάθε ζήτημα ή ανησυχία που επηρεάζει το περιβάλλον. Η υπηρεσία προτείνει επικοινωνία με τοπικές, πολιτειακές ή άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να μαθευτεί ποιος είναι υπεύθυνος.

Για παράδειγμα, η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ είναι υπεύθυνη για τον Νόμο για τα Απειλούμενα Είδη, ενώ οι τοπικοί και κρατικοί αξιωματικοί της άγριας ζωής είναι υπεύθυνοι για ανησυχίες σχετικά με αλεπούδες, πουλιά, κουνέλια και άλλα ζώα. Το Σώμα Μηχανικών Στρατού των ΗΠΑ είναι η υπηρεσία που καθορίζει και εκδίδει άδειες για υγροτοπικές περιοχές. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ευθύνη της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενώ τα θέματα σχετικά με τα πυρηνικά απόβλητα διαχειρίζεται το Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Υπουργείου Ενέργειας.

 

Κριτική στην ΕΠΑ

Δεν υποστηρίζουν όλοι την EPA. Ορισμένοι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί της EPA είναι πολύ ακριβοί και προσφέρουν ελάχιστα οφέλη. Άλλοι ισχυρίζονται ότι η EPA πνίγει την οικονομία, συμβάλλει στα ποσοστά ανεργίας και επηρεάζει αρνητικά το διεθνές εμπόριο.

Αυτοί οι επικριτές πιστεύουν ότι το σχετικό κόστος για τις εταιρείες να παραμείνουν σε συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς νόμους και τα πρότυπα διαβρώνουν τα κέρδη και προκαλούν εκτεταμένες απολύσεις, συμβάλλοντας στην ανεργία. Αυτά τα απορροφητικά κόστη εμποδίζουν επίσης τις εταιρείες να είναι ανταγωνιστικές παγκοσμίως. Προτείνουν ότι το κόστος είναι διογκωμένο και ότι αυτά τα δεσμευμένα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πιο παραγωγικούς τρόπους προώθησης της οικονομίας και του εμπορίου.

Ορισμένοι υποστηρικτές της περιβαλλοντικής ρύθμισης αποδοκιμάζουν την EPA επειδή δεν ενεργεί γρήγορα σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Για παράδειγμα, το 2020, το Κογκρέσο και οι περιβαλλοντολόγοι επέκριναν την EPA ότι κινείται αργά στον περιορισμό της χρήσης ουσιών υπερφθοροαλκυλίου και πολυφθοροαλκυλίου (PFAS)—τοξικές χημικές ουσίες που βρέθηκε ότι προκαλούν καρκίνο, στειρότητα και άλλες ασθένειες. Η έρευνα δείχνει ότι αυτές οι τοξίνες μολύνουν το πόσιμο νερό της χώρας και έχουν βρεθεί σε εξοπλισμό και είδη οικιακής χρήσης. Αυτοί οι επικριτές ισχυρίζονται ότι, υπό το φως της έρευνας, η EPA δεν κάνει αρκετά ή δεν κινείται αρκετά γρήγορα για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

Η EPA απάντησε με σχέδια δράσης για να αντιμετωπίσει τον τρόπο με τον οποίο οι κοινότητες παρακολουθούν και αντιμετωπίζουν τη μόλυνση από PFAS. Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το σχέδιό της στερείται δράσης και, ως εκ τούτου, είναι επιζήμιο για το περιβάλλον και τους πολίτες του έθνους.

 

Συχνές ερωτήσεις για την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA)

 • Τι είναι η EPA και γιατί δημιουργήθηκε;

Ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Νίξον τον Δεκέμβριο του 1970, η EPA—μια ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για την προστασία της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής υγείας— δημιουργήθηκε ως απάντηση στις αυξημένες ανησυχίες για τη ρύπανση και τις αρνητικές εξωτερικές της επιπτώσεις.

 • Τι κάνει η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος;

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) δημιουργεί και επιβάλλει νόμους που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας. Ως μέρος της αποστολής της, επιδιώκει να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί έχουν ένα καθαρό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του αέρα, του νερού και της γης που χρησιμοποιούν και απολαμβάνουν. Εκτός από τη δημιουργία και την επιβολή περιβαλλοντικών νόμων, παρέχει εκπαίδευση και καθοδήγηση για την προστασία του περιβάλλοντος, διεξάγει έρευνα και ανάπτυξη, χορηγεί επιχορηγήσεις σε κρατικά προγράμματα, σχολεία και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την προώθηση της αποστολής της και πολλά άλλα.

 • Τι είναι η παραβίαση EPA;

Οι παραβιάσεις EPA συνίστανται σε σκόπιμες και μη παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Συνηθισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν την παράνομη απόρριψη επικίνδυνων χημικών ή προϊόντων, την παράνομη απόρριψη ρύπων σε υδάτινα σώματα στις ΗΠΑ και την παραβίαση των αποθεμάτων νερού.

 

Συνοψίζοντας

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) είναι μια ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία, που δημιουργήθηκε από τη Διοίκηση Νίξον, για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος. Η EPA δημιουργεί και επιβάλλει περιβαλλοντικούς νόμους, επιθεωρεί το περιβάλλον και παρέχει τεχνική υποστήριξη για την ελαχιστοποίηση των απειλών και την υποστήριξη του σχεδιασμού ανάκτησης.

Αποτελείται από διαφορετικά προγράμματα—όπως το πρόγραμμα The Energy Star, The Smart Growth Program και Water Sense—που προωθούν την ενεργειακή απόδοση, την περιβαλλοντική φροντίδα και την πρόληψη της ρύπανσης. Ωστόσο, η EPA δεν αντιμετωπίζει όλες τις ανησυχίες σχετικά με το περιβάλλον. Για παράδειγμα, η προστασία των απειλούμενων ειδών εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ και η προστασία των υγροτόπων του έθνους μας είναι υπό την εξουσία του Σώματος Μηχανικών Στρατού των ΗΠΑ.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η EPA επιβάλλει περιττό και μεγάλο κόστος στις εταιρείες και επιβαρύνει την οικονομία και το διεθνές εμπόριο. Ωστόσο, ο οργανισμός στέκεται σταθερά στην αποστολή του να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τις μελλοντικές γενιές, προωθώντας ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον και προστατεύοντας την ανθρώπινη υγεία.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
82% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD