5 παράγοντες για το Bitcoin αυτήν την εβδομάδα

Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα με έναν αγώνα δρόμου προς τα ιστορικά υψηλά, καθώς οι ταύροι σώζουν την ημέρα – και την εβδομάδα – την τελευταία στιγμή.

Μια επιβάρυνση στο εβδομαδιαίο κλείσιμο ευχαριστεί τους αναλυτές καθώς το “Moonvember” φαίνεται έτοιμο να συνεχιστεί – μπορεί κάτι να χαλάσει την χαρά των ταύρων;

Μια εβδομάδα λοξής δράσης για τις τιμές του BTC έφτασε στο τέλος της, ακριβώς στην ώρα του εβδομαδιαίου κλεισίματος, με το Bitcoin να επανέρχεται στα 66.000$.

Είναι μια κλασική κίνηση που έχει γίνει πολύ οικεία τις τελευταίες εβδομάδες και η προσοχή επικεντρώνεται για άλλη μια φορά στα bullish αποτελέσματα.

Με τη Wall Street να είναι ακόμη ανοιχτή, η Δευτέρα δεν έχει ακόμη δώσει τον τόνο για την τρίτη εβδομάδα του “Moonvember”, μιας εβδομάδας που εξακολουθεί να έχει στόχο τιμής στο τέλος του μήνα τα 100.000$.

Μπορεί το Bitcoin να φτάσει εκεί; H παρακάτω ανάλυση πρόκειται για μια ματιά σε πέντε παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της τροχιάς των τιμών του BTC, τις επόμενες ημέρες.

 

Το εβδομαδιαίο κλείσιμο δεν αφήνει χώρο για αρκούδες

Για όσους ανησυχούσαν για το τι θα συμβεί στο εβδομαδιαίο κλείσιμο της Κυριακής, δεν υπήρχε ανάγκη — το Bitcoin δεν απογοήτευσε.

Το BTC/USD ανέβηκε σε ένα νέο εβδομαδιαίο κερί, το οποίο ανήλθε στα $65.500.

Κέρδη 1.000$, ήρθαν κυριολεκτικά την τελευταία ώρα, χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς των τελευταίων εβδομάδων.


Έτσι, το Bitcoin σημείωσε ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από μια τάση πολλών μηνών, που προηγουμένως θεωρούνταν σημαντική δοκιμή της συνολικής ισχύος.

Για τον δημοφιλή αναλυτή TechDev, το κλείσιμο ήταν αξιοσημείωτο και για έναν άλλο λόγο, φτάνοντας πάνω από το επίπεδο Fibonacci 1,618 και ως εκ τούτου αντιγράφοντας τη δράση που λειτούργησε ως εφαλτήριο τόσο κατά τη διάρκεια των bull runs του 2013, όσο και του 2017.


Άλλοι υποστήριξαν ότι η ανάπτυξη του Taproot της Κυριακής δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί πλήρως. Οι σημαντικές αναβαθμίσεις ακολουθήθηκαν επίσης από σημαντικές αυξήσεις τιμών, όπως συνέβη με το Segregated Witness (SegWit) το 2017.

«Η αγορά δεν έχει τιμήσει την αναβάθμιση του Bitcoin Taproot», έγραψε ο Charles Edwards, Διευθύνων Σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Capriole.

Τα $135.000 “ακόμα στο παιχνίδι”

Έχοντας μαντέψει σωστά το μηνιαίο κλείσιμο του BTC, σχεδόν ακριβώς για τρεις συνεχόμενους μήνες, ο PlanB λέει τώρα ότι τα 98.000$ έως την 1η Δεκεμβρίου και τα 135.000$ έως την 1η Ιανουαρίου 2022, εξακολουθούν να είναι επιτεύξιμοι στόχοι.


Τα μοντέλα stock-to-flow του PlanB ενώνονται με άλλες έρευνες, που δείχνουν πόσο κυκλικό ήταν πραγματικά το Bitcoin — ακόμη και πριν από το 2013.


Μια πρόβλεψη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, έλεγε ότι ενώ το Bitcoin θα έφτανε τα $250.000 τον Ιανουάριο, τελικά θα διέψευδε οριστικά ένα από τα μοντέλα stock-to-flow.

 

«Ξεκίνησε η διανομή της Bull Market»

Θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για την Bull Market του Bitcoin αυτού του κύκλου;

Κοιτάζοντας τι κάνουν οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι (LTH), φαίνεται ότι το Bitcoin έχει εισέλθει στο τελευταίο – αλλά πιο ασταθές – bullish κεφάλαιο του.

Στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης on-chain Glassnode, που επισήμανε ο αναλυτής William Clemente, δείχνουν ότι οι επενδυτές LTH έχουν σταματήσει να συσσωρεύουν και τώρα εκχωρούν νομίσματα.

Χαρακτηριστικό των bull run tops, αυτή η «πώληση σε ισχύ» σηματοδοτεί την πρώτη καθαρή μείωση των διαθεσίμων LTH από τον Απρίλιο, όταν το BTC/USD έφτασε στα υψηλά των 64.900$, το οποίο παρέμεινε ως ανώτατο όριο για έξι μήνες.

«Οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι αγοράζουν BTC σε αδυναμία και πωλούν σε ισχύ», σχολίασε ο Clemente.

«Μόλις πήραμε τις πρώτες κόκκινες εκτυπώσεις μας στην αλλαγή της καθαρής θέσης LTH μέσα σε περισσότερους από 6 μήνες, δείχνοντας ότι η bullish διανομή έχει ξεκινήσει».

bitcoin

Διάγραμμα αλλαγής θέσης Bitcoin LTH. Πηγή: William Clemente/Twitter

Τελευταία φορά, το τέταρτο τρίμηνο του 2020, οι LTH άρχισαν να πωλούν πριν από τη δραματική αύξηση της τιμής του Bitcoin, με τη διανομή να κορυφώνεται και στη συνέχεια να μειώνεται, πριν πραγματοποιηθεί το ιστορικό υψηλό των 64.900$.

 

Το ποσοστό κατακερματισμού επιστρέφει στα ιστορικά υψηλά

Μια πτυχή του Bitcoin, που πραγματικά αγγίζει τα ιστορικά υψηλά αυτή την εβδομάδα, είναι το hash rate (κατακερματισμός).

Μετά από μια ταχεία αλλά μακρά ανάκαμψη από τη συντριβή του, πριν από πέντε μήνες, το βασικό δίκτυο μετρά τώρα τι έκανε από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με δεδομένα από τον πόρο ζωντανής παρακολούθησης MiningPoolStats, εξαιρουμένων των αιχμών και των χαμηλών σημείων στα ανεπεξέργαστα δεδομένα, ο ρυθμός κατακερματισμού είναι περίπου 168 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s).

bitcoin

Γράφημα ακατέργαστων δεδομένων ποσοστού κατακερματισμού Bitcoin. Πηγή: MiningPoolStats

Ένα συνοδευτικό διάγραμμα δείχνει την έκταση της προόδου από τότε που οι miners άρχισαν να μετακινούνται μαζικά μακριά από την Κίνα.

Ενώ το ποσοστό κατακερματισμού, το οποίο περιγράφει την υπολογιστική ισχύ που αφιερώνεται στην εξόρυξη, μπορεί μόνο να εκτιμηθεί αντί να μετρηθεί ακριβώς, η μέτρηση ξεκινά τώρα το πρώτο της εγχείρημα σε άγνωστη περιοχή.


Η Κυριακή πρόσθεσε άλλο 4,7% στον απολογισμό, σημειώνοντας επίσης την ένατη αύξηση δυσκολίας στη σειρά.

 

Σημάδια “αφρού”

Μακριά από το Bitcoin, οι παραδοσιακές αγορές αρχίζουν να ταράζονται – και όχι μόνο οι επενδυτές.

Σε συνέδριο την περασμένη εβδομάδα, ο Raghuram Rajan, πρώην διοικητής της Reserve Bank of India, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερβολική ανάπτυξη των μετοχών.

«Υπάρχουν εμφανή σημάδια αφρού», είπε σχετικά με το καλάθι των δημοφιλών μετοχών των Ηνωμένων Πολιτειών, Nomura-Wolfe, όπως αναφέρουν οι Financial Times μεταξύ άλλων.

«Όλα φαίνονται τρελά, υπάρχουν φούσκες εδώ, φούσκες εκεί, παντού», ανέφερε ο Erik Knutzen, επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας επενδύσεων Neuberger Berman.

«Έχει γίνει κλισέ, αλλά πραγματικά βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, πολύ ασυνήθιστο έδαφος».

Ενώ ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας με καλές επιδόσεις τόσο για τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές αγορές όσο και για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, ο τόνος τροφοδοτεί τις υπάρχουσες υποψίες για τον «up only» χαρακτήρα των μετοχών ειδικότερα.

Για τους Bitcoiners, το ζήτημα περιστρέφεται γύρω από τη συνολική συσχέτιση μεταξύ των δύο. Παρά το γεγονός ότι το BTC ξέσπασε μόνο του, τους τελευταίους μήνες, μπορεί ακόμα να επηρεαστεί από ξαφνικές αλλαγές στο συναίσθημα.

Ένα παράδειγμα ήταν η Tesla, η οποία έπεσε στο ίδιο επίπεδο με το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα, λόγω της πώλησης του 10% των μετοχών του CEO Elon Musk.

Πηγή: cointelegraph.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
82% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD