Η άνοδος του Bitcoin: Κατανοώντας μία αγορά bull!

Η άνοδος του Bitcoin μέσα στον τελευταίο χρόνο είναι ένα εντυπωσιακό γεγονός καθώς η  τιμή του Bitcoin το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα να σημειώνουν και αυτά τρομερή άνοδο.

Οι αρχάριοι traders και επενδυτές που εισήλθαν στην αγορά θα πρέπει κατά την γνώμη μας να εξοικειωθούν με μερικές έννοιες του trading και των επενδύσεων ώστε να μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και να αποφύγουν λάθη. Οι ενημερωμένοι traders μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το πως συμπεριφέρονται οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αλλά και άλλων εμπορεύσιμων χρηματιστηριακών παραγόγων, επομένως στο άρθρο μας θα μιλήσουμε για τις αγορές “bull” στις οποίες παρατηρούμε έντονη ανοδική των τιμών.

Η άνοδος του Bitcoin στην διετία 2020-2021

Πριν μιλήσουμε όμως για τους “ταυρους” θα κάνουμε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην τιμή και την άνοδο του Bitcoin την τελευταία δεκαετία και την τελευταία διετία ειδικότερα. Δεν χρειάζεται να σκεφτούμε και να μελετήσουμε πολύ το λογαριθμικό διάγραμμα της εξέλιξη της τιμής του BTC για να καταλάβουμε την απίστευτη για τα παγκόσμια δεδομένα άνοδο του Bitcoin καθώς από μερικά λεπτά του $ έφτασε να ξεπερνά τα 60000 $ μερικές μέρες πριν. Παρόλα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν περίοδοι όπου οι τιμές κατά μέσο όρο παρουσιάζουν άνοδο (Πχ 2016-2017)/ (2020-2021) και άλλες με πτώση πχ διετία 2018-2019.

άνοδος του Bitcoin

άνοδος του Bitcoin

Στο πρώτο διάγραμμα βλέπουμε ότι η διετία 2020-2021 αποτελεί ξεκάθαρα μία ανοδική αγορά bull αφού από τα 4800$ στις 13/3/2020 (πτώση μετά τον κορονοιό) το BTC σημείωσε στις 13/3/2021 (ακριβώς ένα χρόνο μετά)  νέο ιστορικό υψηλό στα 61.556,27$  δηλαδή η τιμή του αυξήθηκε 13 περίπου φορές και έσπασε το Δεκέμβριο του 2020 το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του Δεκεμβρίου του 2017.

Τι είναι μία αγορά bull

Η αγορά bull είναι μία χρηματαγορά στην οποία η τιμές ανεβαίνουν κατά μέσο όρο και πήρε το όνομα της γιατί τα διαγράμματα σε αυτή την αγορά μοιάζουν με τα κέρατα του ταύρου τα οποία δείχνουν προς τα επάνω. ( Δείτε το διάγραμμα που φαίνεται η άνοδος του Bitcoin στην διετία 2020-2021 και θα σας είναι εμφανές.)

άνοδος του Bitcoin

Μία ανοδική αγορά προσφέρει ευκαιρίες σε ιδιώτες αρχάριους επενδυτές καθώς μπορούν να αγοράζουν χρηματηστιριακά προιόντα επενδύοντας στην άνοδο των τιμών.  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στρατηγική αγοράς και κράτησης και ο μέσος όρος κόστους δολαρίου είναι γενικά κατάλληλες για μακροπρόθεσμες αγορές ταύρων. Προσοχή!! Μία ανοδική αγορά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διορθώσεις και πτώση των τιμών, απλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι η άνοδος. Ειδικότερα στα κρυπτονομίσματα που οι τιμές τους παρουσιάζουν τεράστια μεταβλητότητα δεν λείπουν οι εβδομάδες με πτώση ακόμα και 40% ! Τέτοιες πτώσεις αγχώνουν και αποθαρρύνουν τους άπειρους επενδυτές αλλά και προσφέρουν πρόσθετες ευκαιρίες για trading στους πιο έμπειρους.

 

Τι πρέπει να προσέχω  όταν η αγορά ανεβαίνει!

Η άνοδος του Bitcoin μπορεί να παρασύρει εύκολα και καθώς τα κρυπτονομίσματα ανεβαίνουν είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε από απληστία και άλλα συναισθήματα που θα σας οδηγήσουν σε απώλειες. Στο σημείο αυτό θα συνοψίσουμε κάποια σημεία που πρέπει να προσέξετε σε μία ανοδική αγορά εάν είστε αρχάριος.

  • Η τιμή των κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει διακυμάνσεις: Ακόμα και σε μία ανοδική κατά μέσο όρο περίοδο υπάρχουν εβδομάδες με πτώση της τάξης ακόμα και του 40%. Να είστε προσεκτικοί και υπομονετικοί! Η μεταβλητότητα είναι το τίμημα της μεγάλης άυξησης των τιμών.
  • Να έχετε στόχο: Είναι πολύ εύκολο η άνοδος του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων να σας παρασύρουν σε σκέψεις για την πολυτελή ζωή που τόσο ονειρεύεστε… Να βάζεται ρεαλιστικούς στόχους πώλησης και τερματισμού των μεσοπρόθεσμων επενδύσεων σας και να είστε υπομονετικοί με τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις σας. Μην ξεχνάται το κέρδος έρχεται όταν ρευστοποιείσεται !
  • Προσοχή στις αρκούδες! Το αντίθετο όσοι ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα θα θυμούνται την απότομη και τεράστια διόρθωση του πρώτου τριμήνου του 2018! Το 2016-2017 ήταν ένα bull market αλλά το 2018-2019 ήταν ένα bear market! Να ενημερώνεστε γιατί ένα αρνητικό δεδομένο αρκεί  ώστε να  συντελεστεί πολύ γρήγορα αναστροφή της αγοράς και ειδικά σε ένα τόσο μεταβλητό χώρο όπως αυτός των κρυπτονομισμάτων.
  • Μην περιπλέκεται τα πράγματα: Bitcoin , Ethereum , Litecoin, XRP, XLM, ADA κτλ κτλ, πλέον υπάρχουν πολλά κρυπτονομίσματα τα οποία διανύουν μια αγορά bull . Αν είστε αρχάριος διαλέξτε κάποια νομίσματα και μείνετε ενημερωμένοι για αυτά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε έτσι να βελτιστοποιείτε την στρατηγική σας, να είστε πιο εγκρατείς και να ρευστοποιήσετε τα κέρδη σας όταν πιάσετε τον στόχο σας!

Συνοψίζοντας καταλαβαίνουμε ότι βρισκόμαστε σε μία bull αγορά κρυπτονομισμάτων. Με προσοχή και υπομονή είναι δυνατόν να αποκομίσετε κέρδη μέσα στο 2021 αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το trade και οι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα συνεπάγονται μεταβλητότητα και κινδύνους.

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD