Αλλάζει το κλίμα για bitcoin; Οι θεσμικοί προσδοκούν άνοδο!

Το κλίμα για bitcoin και για κρυπτονομίσματα είναι αρκετά ασταθές μετά τις εξελίξεις στην Κίνα και την αύξηση της επιρροής των νομοθετικών αρχών. Σε αυτό το περιβάλλον είδαμε την τιμή του bitcoin να πέφτει εν συντομία κάτω από τα 30.000 $ την περασμένη εβδομάδα. Παρόλο που διάφοροι επενδυτές βλέπουν μια πιθανότητα για πτώση στα 20.000 $, ένας αυξανόμενος αριθμός διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων άρχισαν να προσμένουν άνοδο του κρυπτονομίσματος.

Κλίμα για bitcoin, τι δείχνουν τα δεδομένα ;

Τα τελευταία δεδομένα του CFTC για την 15η Ιουνίου δείχνουν ότι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν επενδύσει σε 517 “θετικά” συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin , δηλαδή η προσδοκίες για μία αύξηση των τιμών bitcoin, αυξήθηκαν 35% σε σχέση με τις  αρχές του μήνα.

Η τελευταία φορά που οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων είχαν περισσότερα από 500 συμβόλαια μελλοντικών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2020, όταν οι τιμές του bitcoin ξεκίνησαν μια σειρά από ρεκόρ. Η αύξηση των bullish στοιχημάτων ήταν τόσο ξαφνική που ο όμιλος αυτός επέστρεψε σχεδόν σε καθαρή ουδέτερη θέση, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ στραμμένος στα αρνητικά τους τελευταίους μήνες.

Η τελευταία φορά που οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων είχαν περισσότερα από 500 συμβόλαια μελλοντικών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2020, όταν οι τιμές του bitcoin ξεκίνησαν μια σειρά από ρεκόρ.

 

Γιατί μια ομάδα εξειδικευμένων επενδυτών αύξησε τις “θετικές θέσεις” τους στο bitcoin;

Πρώτον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων ως ομάδα έχουν κάποια μοναδικά επενδυτικά χαρακτηριστικά. Δεν δείχνουν την πάντα μακρά ή πάντα σύντομη συμπεριφορά άλλων συμμετεχόντων στην αγορά, καθιστώντας τους πιο ευκαιριακούς και συχνά αντιφατικούς εμπόρους, ειδικά σε κυκλικές αγορές.

Όταν το bitcoin κατέγραφε ιστορικό υψηλό στα 64.900 $ στις 14 Απριλίου, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έκαναν γρήγορη αύξηση των αρνητικών θέσεων και κέρδισαν πολύ καλά καθώς το bitcoin διόρθωσε μέχρι τα 30.000 $.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στο παιχνίδι οι οποίοι συντέλεσαν στην αλλαγή στο κλίμα για bitcoin και κρυπτονομίσματα. Για παράδειγμα, πολλοί διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων ενδέχεται να έχουν λάβει εντολές για να κερδίσουν κλίμακα στο bitcoin προτού περάσουν σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, κάτι που έχει νόημα δεδομένου ότι το αρχικό κρυπτονομίσμα έχει πολύ πιο καθιερωμένες αγορές παραγώγων από το Ethereum.

Στην πραγματικότητα, το CME προσφέρει δύο ξεχωριστά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, καθώς και επιλογές διακανονισμού μετρητών. Τέλος, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων γνωρίζουν καλύτερα από τους περισσότερους ότι οι υπερβολικά ευμετάβλητοι κύκλοι είναι ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό των αγορών κρυπτονομισμάτων που μπορούν να έρθουν και να φύγουν ξαφνικά.

Μερικά Συμπεράσματα

Αυτή η αλλαγή στο κλίμα για bitcoin και κρυπτονομίσματα, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την αγορά, καθώς οι επενδύσεις από τα hedge fund, τις εταιρείες και τους ιδιώτες traders  έχουν μειωθεί κατά περίπου το ένα τρίτο από την αρχή του έτους. Έχοντας ένα διαφορετικό σύνολο συμμετεχόντων προσθέτει στην υγεία μιας αγοράς παραγώγων. Η έκθεση των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων σε bitcoin έχει αυξηθεί ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.
Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν να συνοψίσουμε στα εξής σημεία όσον αφορά το κλίμα για bitcoin και κρυπτονομίσματα:
  • Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων είναι σημαντικοί συμμετέχοντες που οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος άλλων αγορών μελλοντικής εκπλήρωσης όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και προσελκύουν τις τράπεζες να κάνουν το αντίθετο εμπόριο των συναλλαγών τους σε οποιαδήποτε αγορά λειτουργούν. Επομένως, είναι λογικό να περιμένουμε τη συμμετοχή τους να αυξηθεί καθώς η αγορά ωριμάζει περαιτέρω.
  • Μέχρι τώρα τα hedge funds λειτουργούν ως οι μεγαλύτεροι θεσμικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αγοράς για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Είναι θετικό νέο εάν οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οι τράπεζες αρχίζουν να ανταγωνίζονται τα hedge fund και λειτουργήσουν ως αντισταθμιστές της επιρροής τους
  • Κοιτώντας μπροστά, η αλλαγή στάσης των θεσμικών  υποδηλώνει ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είμαστε κοντά στο κάτω μέρος του τρέχοντος πτωτικού συναισθήματος και ότι το bitcoin θα μπορούσε να αρχίσει να ανεβαίνει ξανά.
Πηγή: forbes.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD