MicroStrategy: Θα πουλήσει 1 δισ. δολάρια σε απόθεμα ώστε να αγοράσει περισσότερα Bitcoin

Η MicroStrategy προετοιμάζεται να αγοράσει περισσότερα Bitcoin, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η εταιρεία λογισμικού cloud υπέβαλε σήμερα έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για μια προτεινόμενη δημόσια πώληση κοινής μετοχής, κατηγορίας Α. Μέσω, συμφωνίας πώλησης ανοικτής αγοράς. Αυτός ο τύπος συμφωνίας αορίστου χρόνου, επιτρέπει στην εταιρεία να πουλάει μετοχές “κατά καιρούς”, ανάλογα με τις ανάγκες της.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ολοκλήρωσε μια προσφορά ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, για να τροφοδοτήσει επιπλέον αγορές bitcoin, η MicroStrategy ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να πουλήσει μετοχές αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με την πάροδο του χρόνου.

Όσον αφορά τη χρήση των εσόδων, η MicroStrategy ανέφερε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν. Από οποιεσδήποτε πωλήσεις μετοχών και για διάφορους λόγους. Συμπεριλαμβανομένου, της απόκτησης περισσότερων bitcoin.

“Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα καθαρά έσοδα από την πώληση οποιασδήποτε κοινής μετοχής κατηγορίας Α. Η οποία προσφέρεται βάσει αυτού του ενημερωτικού δελτίου, για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης bitcoin. Εκτός εάν, αναφέρεται διαφορετικά στο ισχύον συμπλήρωμα ενημερωτικού δελτίου. Δεν έχουμε προσδιορίσει ότι το ποσό των καθαρών εσόδων θα χρησιμοποιηθεί ειδικά για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό. Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση θα διατηρήσει ευρεία διακριτική ευχέρεια σχετικά με την κατανομή των καθαρών εσόδων, οποιασδήποτε προσφοράς”.

Αν και η MicroStrategy δεν λέει οριστικά ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αγορά Bitcoin, αυτό είναι το modus operandi της εταιρείας. Και ισχύει, από τότε που ο διευθύνων σύμβουλος Michael Saylor «κόλλησε» με το BTC πέρυσι. Η εταιρεία διαθέτει 92.079 BTC (3,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

 

Κίνδυνοι στην επένδυση της MicroStrategy

Φυσικά, κάθε εταιρεία αντιμετωπίζει κινδύνους. Αλλά η MicroStrategy ζει μέσα από αυτούς.

“Η συγκέντρωση των αποθεμάτων μας σε bitcoin, περικλείει τους κινδύνους που ενέχει η στρατηγική απόκτησης bitcoin”, γράφει”.

Προσθέτοντας:

“Η εξυπηρέτηση του χρέους μας θα απαιτήσει σημαντικό ποσό μετρητών. Ενδέχεται να μην έχουμε επαρκή ταμειακή ροή από την επιχείρησή μας για να αποπληρώσουμε το χρέος μας. Οι κατοχές μας σε bitcoin είναι λιγότερο ρευστές από τα υπάρχοντα μετρητά και τα ισοδύναμα μετρητών μας. Επίσης ενδέχεται, να μην μπορούν να χρησιμεύσουν ως πηγή ρευστότητας για εμάς, στον ίδιο βαθμό με τα μετρητά και τα ισοδύναμα μετρητών”.

Αυτό θέτει το ερώτημα: Εάν πουλάτε χρέος και μετοχές για να αγοράσετε Bitcoin, απομένουν μετρητά;

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.