Επενδυτική Στρατηγική Crypto: Το Bitcoin στα $100.000!

Σύμφωνα με την CoinShares, το Bitcoin (BTC) θα μπορούσε να ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό του και να φτάσει τα 100.000 δολάρια, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται. Ακολουθούν 3 παράγοντες που πρέπει να εξετάσουν οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων, τώρα που βρισκόμαστε στα πρόθυρα της θεσμικής υιοθέτησης.

Απεικόνιση του Bitcoin

Οι αναλυτές της CoinShares εντόπισαν 3 παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άνοδο της τιμής του bitcoin, στα $100.000.

Το Bitcoin φαίνεται ότι ξεκίνησε το τελευταίο του bull run σε ένα ασταθές, αλλά επιτυχημένο 2021. Μόνο τον Οκτώβριο, οι τιμές αυξήθηκαν από τα $48,000 σε $54,000, καθώς το κρυπτονόμισμα πλησιάζει το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του – περίπου $65,000 -, στο οποίο έφτασε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Η θεσμική υιοθέτηση θα βοηθήσει το bitcoin να ξεπεράσει αυτό το ορόσημο και να φτάσει τα 100.000 δολάρια, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της CoinShares. Ο διαχειριστής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εντόπισε τρεις παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση της τιμής του bitcoin προς έναν εξαψήφιο αριθμό.

“Πολλοί εικάζουν πως η πρόσφατη τεχνική ανάλυση υποδηλώνει ότι το [bitcoin] προετοιμάζεται να ξεπεράσει το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των $64,000”, δήλωσε μια ερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από τον αναπληρωτή διευθυντή, Alex Laughton-Scott και τον επενδυτικό στρατηγικό σχεδιαστή, James Butterfill. “Αυτό που θεωρούμε πιο σημαντικό, είναι ότι υπάρχουν διάφοροι εξέχοντες παράγοντες στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, που δεν έχουν συνυπάρξει ποτέ μέχρι τώρα.”

“Συνδυαστικά αυτά, μας οδηγούν στο ερώτημα του αν μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα της θεσμικής υιοθεσίας”, πρόσθεσαν.

Αγορές

Φέτος, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων των Visa, Paypal, Morgan Stanley και Bank of America έχουν αυξήσει τη συμμετοχή τους στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Οι Laughton-Scott και Butterfill είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να δείχνει μια επικείμενη αύξηση της υιοθέτησης του bitcoin.

“Πλησιάζοντας στο τέλος του έτους, είναι σαφές ότι υπάρχει μια σειρά από δυνητικά υποστηρικτικές εκδηλώσεις για τις τιμές της αγοράς”, ανέφεραν. “Αυτοί οι παράγοντες αρχίζουν να ενισχύουν την πιθανότητα για μεγαλύτερη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών, στην συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων”.

Το Insider αναλύει τους 3 παράγοντες που σύμφωνα με την CoinShares, θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυξημένη θεσμική συμμετοχή. Καθώς και, να οδηγήσουν την τιμή του Bitcoin στο να ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό του και να κατευθυνθεί προς τα 100.000$.

 

Ρύθμιση των Crypto

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ φαίνεται να έχουν ελαφρύνει τη στάση τους απέναντι στο bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες.

Ομοσπονδιακή Τράπεζα

Ο πρόεδρος Jerome Powell και ο επικεφαλής της SEC, Gary Gensler, δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας στην απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων.

“Ο κόσμος έστρεψε το βλέμμα του στις Ηνωμένες Πολιτείες για αποσαφήνιση από τις ρυθμιστικές αρχές και τους νομοθέτες, σχετικά με τη στάση τους απέναντι στα κρυπτονομίσματα”, αναφέρεται στην έκθεση της CoinShares. “Αρχίζει να διαφαίνεται προς τα έξω ότι η πιο επιδραστική ρυθμιστική αρχή στον κόσμο, ξεκινά να ασχολείται όλο και πιο ζεστά με τα κρυπτονομίσματα (εντός λογικού πλαισίου)”.

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων επισήμανε επίσης πρόσφατες αναφορές, που υποδεικνύουν ότι η SEC θα μπορούσε να εγκρίνει ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, από τις 18 Οκτωβρίου. Αυτό θα επέτρεπε στους θεσμικούς επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε μια αγορά 51 δισ. Δολαρίων, που αυξήθηκε κατά 236% σε ετήσια βάση.

“Υπήρξε μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με την εμπιστοσύνη στις αγορές futures, για την έναρξη των πρώτων ETFs”, ανέφεραν οι Laughton-Scott και Butterfill. “Εάν η SEC εγκρίνει ένα bitcoin ETF για πρώτη φορά, οι θεσμικοί επενδυτές θα ανακουφιστούν από μια τέτοια παροιμιώδη έγκριση, με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να εισρεύσουν στον χώρο που θα δημιουργηθεί”.

Υιοθεσία

Οι Laughton-Smith και Butterfill συνέκριναν το bitcoin με τις πρώτες μέρες του διαδικτύου.

“Τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι αντιφρονούντες, πρόσφατα παρομοίασαν το bitcoin με το Διαδίκτυο και το 1997”, ανέφεραν. “Το Bitcoin αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό κατά 113%, έναντι της ανάπτυξης του Διαδικτύου εκείνη την εποχή, κατά 63%”.

Τόνισαν ότι, ακόμη και αν το ποσοστό υιοθέτησης του bitcoin επιβραδυνθεί προς αυτό το επίπεδο του 63%, το διακριτικό θα εξακολουθεί να έχει 1 δισεκατομμύριο χρήστες έως το 2024 και 4 δισεκατομμύρια χρήστες έως το 2030.

Η υιοθέτηση του bitcoin ως νόμιμου χρήματος από το Ελ Σαλβαδόρ, προκάλεσε μια πρώτη παγκόσμια εκποίηση. Η CoinShares ανέφερε ότι το έθνος της Κεντρικής Αμερικής πρωτοστατεί στην ενθάρρυνση άλλων χωρών να νομιμοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα. Εκτιμάται ότι το 50% των El Savadorans χρησιμοποιεί τώρα το κρατικό πορτοφόλι crypto, Chivo, ξεπερνώντας το 30% που έχει πρόσβαση σε παραδοσιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Ελ Σαλβαδόρ: Chivo

“Υπήρχε εδώ και καιρό ένα αφήγημα, ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να δώσουν μια λύση στο τραπεζικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή τραπεζών”, ανέφεραν οι Laughton-Scott και Butterfill. “Περίπου 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό, ωστόσο 1,1 δισεκατομμύρια από αυτούς έχουν κινητό τηλέφωνο”.

Η ερευνητική ομάδα CoinShares ανέφερε τη Βραζιλία, την Κούβα, την Παραγουάη και την Ουκρανία, ως κάποιες ακόμα χώρες που θα μπορούσαν σύντομα να νομιμοποιήσουν το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

 

Πληθωρισμός

Οι εταιρείες της Wall Street αρχίζουν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό και τον «σταδιακό πληθωρισμό», ο οποίος είναι ένας συνδυασμός διαρκών αυξήσεων των τιμών και της υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης. Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στις ΗΠΑ, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών και συγκεκριμένα στο 5,3%.

Οι επενδυτές παραδοσιακά αγόρασαν χρυσό ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού. Ωστόσο, τα δεδομένα της CoinShares έδειξαν ότι το bitcoin αντιπροσωπεύει όλο και περισσότερο ένα εναλλακτικό εμπόρευμα «αποθήκευσης αξίας».

“Οι ροές επενδυτικών κεφαλαίων υποδηλώνουν ότι το bitcoin έχει αρχίσει να κατακρεουργεί το μερίδιο αγοράς του χρυσού”, ανέφεραν οι Laughton-Scott και Butterfill. “Πρόσφατα είδαμε τον Gary Gensler να αναγνωρίζει ότι το bitcoin είναι πλέον ένα κατάστημα αξίας, το οποίο καθιερώνει περαιτέρω την ταυτότητά του ως πραγματικό περιουσιακό στοιχείο”.

Το Bitcoin αντιπροσωπεύει σήμερα το 9,1% του μεριδίου της αγοράς του χρυσού. Εάν το ποσοστό αυτό ανέβαινε στο 17%, το bitcoin θα έφτανε τα 100.000 δολάρια, σε ένα σενάριο που το CoinShares περιγράφει ως “όχι και τόσο αλλόκοτο”.

Πηγή: businessinsider.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
82% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD