Meme coins: SHIB, SQUID – Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ένα νόμισμα meme, που βασίζεται στη τηλεοπτική εκπομπή Squid Game, φαίνεται να έχει τερματιστεί, στέλνοντας την τιμή του διακριτικού κατευθείαν στο μηδέν, μετά από μια τεράστια άνοδο.

Squid Game: Πτώση 99.9% και πολλαπλές αναφορές

Το διακριτικό SQUID – το οποίο χρησιμοποιήθηκε για buy-in σε έναν γύρο ενός συσχετισμένου παιχνιδιού – είναι γνωστό ως κρυπτονόμισμα «play-to-earn», όπου οι άνθρωποι αγοράζουν μάρκες για να παίξουν μια σειρά παιχνιδιών στην πλατφόρμα.

Ένα κύμα επενδυτών άρχισε να εισρέει στο διακριτικό, μετά την κυκλοφορία του στις 27 Οκτωβρίου, και να παίζει το παιχνίδι, ενώ παράλληλα κυνηγούσε ένα γρήγορο κέρδος.

Οι πρώτες υποψίες προέκυψαν, όταν οι επενδυτές ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να πουλήσουν τα διακριτικά τους, λόγω της «καινοτόμου τεχνολογίας αντιντάμπινγκ», η οποία περιόριζε τους επενδυτές από το να ανταλλάσσουν ή να πουλούν τις μάρκες τους και να αποκομίζουν κέρδη.

shib

Η τιμή του SQUID έφτασε στο ανώτατο όριο των $2856 πριν πέσει κατευθείαν στο μηδέν Πηγή: CoinMarketCap

Μια σειρά από επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην κοινότητα crypo, φάνηκε να καλεί τους επενδυτές να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο νόμισμα.

Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις, οι επενδυτές συνέχισαν να συσσωρεύουν χρήματα στο project και να ρισκάρουν τα κεφάλαιά τους στο κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Το CoinMarketCap δημοσίευσε ακόμη και μια ειδοποίηση στη σελίδα του για το SQUID, η οποία ενημέρωσε τους χρήστες ότι το νόμισμα μπορεί να είναι μια απάτη «honeypot».

Στη συνέχεια, όπως και ο διαγωνισμός «Red Light, Green Light» της τηλεοπτικής εκπομπής, τα χρώματα στα charts άλλαξαν γρήγορα και η τιμή έπεσε απότομα, αφού έφτασε στο μέγιστο των $2.850. Η τιμή έπεσε στο μηδέν, αφού οι προγραμματιστές του παιχνιδιού φαινομενικά αφαίρεσαν τη ρευστότητα και τερμάτισαν το project.

Με βάση τη δραστηριότητα του πορτοφολιού, φέρεται ότι οι προγραμματιστές του παιχνιδιού αποχώρησαν με 2,5 εκατομμύρια δολάρια μη ανιχνεύσιμου BNB, αφού χρησιμοποίησαν το Tornado Cash – έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείται για την ιδιωτικοποίηση και την απόκρυψη συναλλαγών στο blockchain – για να «καθαρίσουν» τα κλεμμένα κεφάλαια.

Ο ιστότοπος του παιχνιδιού, το Twitter και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλέον διαγραφεί.

 

Shiba Inu: Αυξάνονται οι επενδυτές

Τα νομίσματα του Shiba Inu προσελκύουν έναν αυξανόμενο αριθμό επενδυτών, καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα γρήγορων κερδών.

Οι επενδυτές του Shiba Inu επωφελήθηκαν από το εντυπωσιακό ράλι του νομίσματος. Τον τελευταίο χρόνο, το κρυπτονόμισμα meme έχει εκτιναχθεί κατά 60.000.000%.

Η επένδυση σε memes είναι πλέον μια βιώσιμη επιλογή για τους επενδυτές crypto το 2021. Οι λιανοπωλητές προσελκύονται από μάρκες χαμηλότερης τιμής.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές φήμες ότι θα προστεθεί στο Robinhood, μια δημοφιλή πλατφόρμα συναλλαγών.

Η αναφορά του change.org έχει συγκεντρώσει περισσότερες από τριακόσιες χιλιάδες υπογραφές και ενώ η Robinhood δεν έχει απαντήσει ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλός της, Vladimir Tenev, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η πλατφόρμα θα αξιολογήσει προσεκτικά εάν είναι δυνατή η προσθήκη νέων κρυπτονομισμάτων, ενώ θα παραμείνει συμβατή με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών παγκοσμίως, η AMC Theaters, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδεχθεί το Shiba Inu (SHIB) ως μέσο πληρωμής για εισιτήρια, δίνοντας έτσι στο meme crypto επιπλέον θετικότητα.

Tα δεδομένα της Etherscan έδειξαν ότι περίπου το 41% ​​της συνολικής προσφοράς του κουπoνιού καίγεται – που σημαίνει ότι αυτά τα νομίσματα δεν είναι πλέον σε κυκλοφορία. Αν και φαίνεται ότι ένα μεμονωμένο άτομο ή οντότητα κατέχει αυτόν τον αριθμό νομισμάτων, στην πραγματικότητα πρόκειται για την λεγόμενη «μαύρη τρύπα», στην οποία τα νομίσματα Shiba Inu καίγονται και τίθενται εκτός κυκλοφορίας.

Ο ιστότοπός της, ισχυρίζεται ότι το 50% της προσφοράς του διακριτικού είναι κλειδωμένο στο Uniswap.

Επιπλέον, ένα άλλο 50% δόθηκε στον συνιδρυτή του Ethereum, Vitalik Buterin, ο οποίος δώρισε το μεγαλύτερο μέρος του – πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια εκείνη την εποχή – στο ταμείο αρωγής για τον COVID-19 της Ινδίας. Στη συνέχεια, έκαψε το υπόλοιπο, βγάζοντας οριστικά το απόθεμα από την κυκλοφορία.

Η εναλλακτική λύση του Dogecoin, το Shiba Inu, είναι ένα νόμισμα που βασίζεται στο Ethereum.

Σύμφωνα με τη λευκή βίβλο του νομίσματος, που ονομάζεται «χαρτί υφάσματος», ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2020 από ένα άτομο με το όνομα Ryoshi, ο οποίος ήθελε να απομακρυνθεί από τις «άκαμπτες κοινωνικές δομές και τις παραδοσιακές νοοτροπίες».

Πηγή: finance.yahoo.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
82% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD