Bitcoin: Xρυσός σταυρός με βάση την Τεχνική Ανάλυση

Ένα αγαπημένο σήμα που πρέπει να αναζητήσουν οι τεχνικοί αναλυτές, ο «χρυσός σταυρός»(golden cross), εμφανίστηκε στο διάγραμμα τιμών του bitcoin (BTC), αυτήν την εβδομάδα. Αυτό, έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους κατόχους του bitcoin, για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του νομίσματος. Αλλά αν η προϊστορία είναι κάποιου είδους οιωνός, η προγνωστική δύναμη είναι αμφισβητήσιμη, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Οριζόμενο ως το πέρασμα του κινούμενου μέσου όρου των 50 ημερών, έναντι του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών, το σπάνιο αλλά δημοφιλές σήμα εμφανίστηκε ξανά στο γράφημα bitcoin, μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, αυτήν την εβδομάδα.

χρυσός σταυρός

BTC/USD χρυσός σταυρός (μπλε κύκλος) και σταυρός θανάτου (κόκκινος κύκλος). Πηγή: TradingView

Ο χρυσός σταυρός αυτής της εβδομάδας έρχεται, αφού το bitcoin τον Ιούνιο παρουσίασε έναν «σταυρό θανάτου», ο οποίος ανέδειξε κυρίως ότι η αγορά είχε ήδη υποχωρήσει σημαντικά, χωρίς μεγάλη προγνωστική δύναμη.

Και παρόλο που ο χρυσός σταυρός θεωρείται γενικά ως ένα ανοδικό σήμα, οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι θα πρέπει κυρίως να θεωρηθεί ως επιβεβαίωση ότι το περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται σε συνεχή ανοδική τάση, η οποία μπορεί να συνεχιστεί ή όχι στο μέλλον.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, Kraken, τόσο οι αποδόσεις των 7 ημερών όσο και των 30 ημερών, ήταν αρνητικές κατά μέσο όρο για τους εμπόρους, που επέλεξαν να αγοράσουν bitcoin την ημέρα των χρυσών σταυρών του.

Ωστόσο, το σήμα μπορεί να είναι πιο αξιόπιστο όταν κοιτάζουμε μακροπρόθεσμα, πρότειναν οι ερευνητές.

χρυσός σταυρός

Πηγή: Kraken Intelligence

«Από την αρχή του BTC, είδαμε 7 περιπτώσεις, όπου το BTC είχε σχηματίσει έναν χρυσό σταυρό», έγραψε το Kraken Intelligence σε μια έκθεση, πριν από τον τελευταίο χρυσό σταυρό του bitcoin, προσθέτοντας:

“Κατά μέσο όρο, το BTC αλλάζει ελάχιστα στον μήνα, που ακολουθεί ένα χρυσό σταυρό. Ωστόσο, η μέση απόδοση 90 ημερών και 180 ημερών, μετά από ένα χρυσό σταυρό, ήταν +13% και +42%, αντίστοιχα.”

Επίσης, ο Τζέιμς Μπάτερφιλ, επενδυτικός στρατηγικός σχεδιαστής στην εταιρεία διαχείρισης κρυπτονομισμάτων CoinShares, προειδοποίησε να μην ακολουθηθεί τυφλά η στρατηγική του σταυρού. Υπογράμμισε επίσης, σε ανάρτησή του στο Twitter, ότι θα συμβούλευε τους πελάτες να είναι «προσεκτικοί». Το σήμα του χρυσού σταυρού “δεν είναι ένας σταθερός προγνωστικός δείκτης θετικών αποδόσεων”, έγραψε ο Μπάτερφιλ.

 

Χρυσός Σταυρός και bitcoin

Η τελευταία φορά, που ένας χρυσός σταυρός εμφανίστηκε στο γράφημα bitcoin, ήταν στις 21 Μαΐου 2020, όταν η τιμή βρισκόταν στα 9.520 USD. Τότε, ο χρυσός σταυρός σηματοδότησε την αρχή της μεγάλης αγοράς ταύρων του bitcoin, η οποία το έφερε στο ανώτερο ιστορικό υψηλό, άνω των 64.000 δολαρίων ΗΠΑ, το επόμενο έτος.

Τόσο οι ίδιοι οι κινούμενοι μέσοι όροι, όσο και η διασταύρωσή τους, παρακολουθούνται συνήθως μεταξύ των τάσεων που ακολουθούν τους εμπόρους και τα κεφάλαια, σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, με ορισμένους να τα χρησιμοποιούν ως κατώτατα όρια για να αποφασίσουν, αν θα αναλάβουν «μακροπρόθεσμες» ή «βραχυπρόθεσμες» θέσεις.

Το αντίθετο του χρυσού σταυρού είναι ο σταυρός του θανάτου, ο οποίος συμβαίνει όταν οι 200 ​​ημέρες διασχίζουν τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, υποδηλώνοντας γενικά μια αγορά αρκούδων.

Πηγή: cryptonews.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
82% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD