Το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε επίσημα ως νόμισμα το Bitcoin!

Η τιμή του bitcoin παρουσιάζει ξέφρενη πορεία με μηνιαίο υψηλό και στην συνέχεια με μία απότομη διόρθωση. Παράλληλα το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε νόμιμο χρήμα το κρυπτονόμισμα.

 

Η άνοδος της αξίας του Bitcoin έρχεται καθώς το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που δέχεται το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο χρήμα.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής απέκτησε 400 Bitcoins. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο Bukele έγραψε στο Twitter ότι η χώρα αγόρασε τα πρώτα της 200 Bitcoins.

Έκτοτε μοιράστηκε πολλαπλές αναρτήσεις και άρθρα σχετικά με την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος από τη χώρα και ονόμασε την Τρίτη «Ημέρα του Bitcoin». Σε ένα tweet λίγα λεπτά πριν την επίσημη νομιμοποίηση του κρυπτονομίσματος, ο Bukele δημοσίευσε:

“Σε τρία λεπτά, γράφουμε ιστορία. #BitcoinDay #BTC.”

Η κίνηση του Bukele σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις στο Ελ Σαλβαδόρ πρέπει να αποδεχτούν το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, εκτός εάν δεν διαθέτουν την τεχνολογία για την επεξεργασία των πληρωμών.

Σε μια προσπάθεια να ωθήσει τους κατοίκους του Ελ Σαλβαδόρ να χρησιμοποιήσουν το κρυπτονόμισμα, ο Πρόεδρος Bukele προσέφερε ένα δωρεάν πορτοφόλι Bitcoin, αξίας 30 δολαρίων, για όποιον έκανε εγγραφή τον Ιούνιο.

 

Ελ Σαλβαδόρ και Bitcoin

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πρόεδρος Bukele είπε ότι η κίνηση για τη νομιμοποίηση της χρήσης του Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ, ήταν προς όφελος των πολιτών που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι ισχυρίστηκε ότι θα εξοικονομήσουν εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες για τα χρήματα που στέλνουν στο σπίτι.

Το Reuters εκτιμά ότι οι πολίτες έστειλαν πίσω στην χώρα σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια από το εξωτερικό – κυρίως τις ΗΠΑ – που αποτελεί περίπου το 23% του ΑΕΠ του Ελ Σαλβαδόρ.

Το πρακτορείο πρόσθεσε, πως ενώ το Bitcoin είναι πλέον νόμιμο χρήμα, οι δημοσκοπήσεις στη χώρα έδειξαν ότι οι κάτοικοι ανησυχούν για τις επικείμενες διακυμάνσεις της αξίας του κρυπτονομίσματος.

Περαιτέρω ρύθμιση είναι αναγκαία για το Bitcoin, του οποίου η πρακτική εφαρμογή δεν έχει ακόμη καθοριστεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Πηγή: newsweek.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD