Bitcoin: To Taproot ωθεί το BTC στα $69K αυτήν την εβδομάδα

Η τιμή του Bitcoin (BTC) κυμαίνεται επί του παρόντος γύρω στα 65.524$, με bullish προοπτική, μετά την επιτυχή οριοθέτηση των 62.000$, που συμπίπτουν με τον τοίχο υποστήριξης Simple Moving Average (SMA) 50 περιόδων. Η bullish δυναμική πρόκειται να συνεχιστεί, καθώς οι εξελίξεις γύρω από το soft fork Taproot έρχονται στο επίκεντρο.

Η αναβάθμιση Taproot τροφοδοτεί την bullish τάση του BTC

Το Bitcoin (BTC) απομακρύνθηκε από το ιστορικό υψηλό (ATH) των 69.034$, λόγω της λήψης κερδών και της εναλλαγής κεφαλαίων από τα μεγάλα κρυπτονομίσματα σε υποτιμημένα altcoins. Επιπλέον, η οπισθοδρόμηση του BTC τροφοδοτήθηκε από την απόρριψη της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) του διαπραγματεύσιμου προϊόντος Bitcoin της VanEck, που στόχευε στην παρακολούθηση της τιμής spot του Bitcoin.

Αυτή η αρνητική εξέλιξη, ωστόσο, επισκιάστηκε γρήγορα από την επιτυχή ενεργοποίηση του soft fork Taproot στις 13 Νοεμβρίου. Η αναβάθμιση του Taproot αναμένεται να βελτιώσει την ιδιωτικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα έξυπνων συμβολαίων του δικτύου blockchain του Bitcoin. Ο Hampus Sjöberg, ένας προγραμματιστής του Bitcoin, που διαχειρίζεται έναν ιστότοπο αφιερωμένο στην αναβάθμιση Taproot, χαρακτήρισε αυτή την ενεργοποίηση ως τη «μεγαλύτερη νίκη», καθώς έχει αποδείξει ότι το δίκτυο Bitcoin μπορεί να κάνει αναβαθμίσεις, κάτι που είναι σημαντικό για τη μακροζωία και την αυξημένη χρησιμότητα του δικτύου.

Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να ωθήσει το BTC προς τα πάνω, ειδικά αφού έχει προσθέσει 1,52% μέχρι στιγμής την ημέρα.

 

Η τιμή του Bitcoin αντιμετωπίζει μικρή αντίσταση προς τα πάνω

Η τιμή του BTC/USD βρίσκεται σε ισχυρή υποστήριξη στα 62.702$, που παρέχεται από το 50 SMA. Οι ταύροι του Bitcoin εμφανίζονται αποφασισμένοι καθώς ανακτούν τα πρόσφατα υψηλά εύρους περίπου στα $65.500. Αυτό φαίνεται ότι ενίσχυσε τους ταύρους, που στοχεύουν να ξεπεράσουν το BTC ATH, για να επισημάνουν τον στόχο της ανερχόμενης σφήνας στα 69.600$, μετά την οποία η ανακάλυψη νέων υψηλών τιμών στα 70.000$ και άνω, θα είναι η επόμενη λογική κίνηση.

Οι ανοδικοί κινούμενοι μέσοι όροι και η ανοδική κίνηση του Δείκτη Σχετικής Ισχύος (RSI) μακριά από τη μέση γραμμή, επικυρώνει την ανοδική προοπτική της τιμής του BTC.

Διάγραμμα 12 ωρών BTC/USD

Bitcoin price Daily Chart

Επιπλέον, οι μετρήσεις στην αλυσίδα υπό το μοντέλο In/Out of the Money, γύρω από την Τιμή (IOMAP) από το IntoTheBlock, δείχνουν ότι το BTC έχει σταθερή υποστήριξη προς τα κάτω. Για παράδειγμα, η υποστήριξη άνω των 63.000$ είναι εκεί όπου είχαν προηγουμένως αγοραστεί περίπου 780.650 BTC, από περίπου 1,11 εκατομμύρια διευθύνσεις.

Διάγραμμα Bitcoin IOMAP

bitcoin

Αυτή η υποστήριξη είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να απορροφά οποιαδήποτε πίεση πώλησης που απειλεί να τραβήξει την τιμή του κρυπτονομίσματος bellwether, κάτω από αυτό το σημείο. Το ίδιο διάγραμμα IOMAP δείχνει ότι η διαδρομή με τη μικρότερη αντίσταση για το BTC είναι ανοδική.

Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά για την τιμή του Bitcoin εάν οι πωλητές τραβήξουν την τιμή κάτω από την άμεση υποστήριξη των 63.000$.

Μια αποφασιστική πτώση κάτω από αυτό το επίπεδο θα επιβεβαιώσει την κατάρρευση του μοτίβου του διαγράμματος σφήνας, που θα τραβήξει το BTC προς τα χαμηλά της 6ης Νοεμβρίου, γύρω στα $60.192. Πέρα από αυτό το επίπεδο, ο επόμενος μεγάλος τοίχος στήριξης είναι περίπου το επίπεδο των 57.700$.

 

Το Bitcoin παραμένει bullish – TapRoot & $100.000+


Στην συγκεκριμένη ανάλυση του trader με το ψευδώνυμο AlanSantana, γίνεται λόγος για

Δεν έγινε καμία διόρθωση καθώς οι τιμές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται πάνω από τους EMA10 και EMA21.

Η μικρή διόρθωση που έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν είναι σχετική (μικρές αναδρομές/μεταβολές τιμών), σε σύγκριση με τη μεγαλύτερη εικόνα/τάση.

Θα συνεχίσουμε, σύμφωνα με τον trader με έναν μεσοπρόθεσμο στόχο στα 100.000$ (100.000$) ή 85.000$ ή περισσότερο.

Έχουμε πτωτική απόκλιση τόσο στο MACD όσο και στο RSI, αλλά δεν έχει δοθεί καμία ευκαιρία στις αρκούδες μέχρι στιγμής. Ταυτόχρονα έχουμε αυτές τις αποκλίσεις και οι δύο δείκτες βρίσκονται στην ανοδική ζώνη.

O trader υποστηρίζει πως βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να δούμε $85.000 με μεσοπρόθεσμα τα $100.000+.

Λαμβάνουμε τη σημαντική αναβάθμιση δικτύου TapRoot ως bullish σήμα.

Η ένταση είναι πολύ χαμηλή και δεν υπάρχει ενθουσιασμός που είναι καλός για τους ταύρους, οποιοσδήποτε ενθουσιασμός και διαφημιστική εκστρατεία μπορεί να οδηγήσει μόνο σε έντονη πτώση της τιμής.

Πηγές: tradingview.com, coingape.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD