Δημιουργείται μηχανισμός ελέγχου για τα κρυπτονομίσματα

Τι είναι αυτός ο μηχανισμός ελέγχου;

Δημιουργείται μηχανισμός ελέγχου των κρυπτονομισμάτων στον οποίο πηγές κάνουν λόγω ότι   θα συμμετέχουν 15 χώρες και θα λειτουργεί παράλληλα με την διεθνή   Financial Action Task Force (FATF). Σκοπός του μηχανισμού ελέγχου θα είναι η παρεμπόδιση διακίνησης κεφαλαίων για παράνομους σκοπούς, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ενώ η αρχή θα λειτουργεί συλλέγοντας και ανταλλάσσοντας δεδομένα συναλλαγών, καθώς και τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών κρυπτονομισμάτων. Τέτοιου είδους εξελίξεις είναι αναμενόμενες καθώς ο έλεγχος των κρυπτονομισμάτων αρχίζει να απασχολεί όλο και περισσότερο τις κυβερνήσεις

Η FATF,  είναι η διεθνής οργάνωση παρακολούθησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και  θα διαχειρίζεται το έργο, το οποίο πρόκειται να οριστικοποιηθεί μέχρι το επόμενο έτος και να διαρκέσει για πολλά χρόνια . Τα 15 κράτη, συμπεριλαμβανομένων των μελών της G7, της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης, θα αναπτύξουν το σύστημα. Αυτό το γεγονός έρχεται να συμπληρώσει ακόμη μία παρόμοια εξέλιξη στον τομέα καθώς ο μηχανισμός ελέγχου  έδωσε άδεια στην  Ιαπωνία να αρχίσει να δημιουργεί ένα  διεθνές δίκτυο παρακολούθησης πληρωμών με κρυπτονομίσματα παρόμοιο με το τραπεζικό δίκτυο SWIFT, με στόχο την εξάλειψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

μηχανισμός ελέγχου

Παράλληλα …

Τον Ιούνιο, η FATF δημοσίευσε πρότυπα για τα κρυπτονομίσματα, ορίζοντας ότι τα 30 κράτη μέλη της θα πρέπει να ορίσουν κανόνες για τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ότι πρέπει να παρακολουθούν και να αναφέρουν ύποπτες συναλλαγές και να μοιράζονται δεδομένα με άλλες πλατφόρμες.Η ομάδα των εθνών G7 προειδοποίησε επίσης τον ότι κρυπτονομίσματα όπως το Libra του Facebook αποτελούν απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ότι απαιτούνται κανόνες των “υψηλότερων” προτύπων για την ελαχιστοποίηση της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Τα γεγονότα αυτά δείχουν ότι θα αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρο το καθεστώς αδειοδότησης των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Αποποίηση ευθύνης:Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.