Η Visa προσεγγίζει ακόμα περισσότερο τα κρυπτονομίσματα!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Visa, Al Kelly, συζήτησε τις φιλοδοξίες του γίγαντα πληρωμών για τα κρυπτονομίσματα, κατά τη διάρκεια μιας κλήσης την Τρίτη.

Η Visa έχει αναλάβει μια στρατηγική πολλαπλών επιπέδων. Αφορά υπηρεσίες της που έχουν να κάνουν με Βitcoin, stablecoin και, σε βάθος χρόνου, ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας ή CBDCs. Είναι ένας τομέας τον οποίο ο Kelly έχει θίξει στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης μιας εμφάνισης podcast την άνοιξη. Εκεί ανέλυσε παρεμφερή σχέδια στα πλαίσια της διασταύρωσης, που βρίσκεται η Visa, για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών πληρωμών.

Ο Al Kelly περιέγραψε πέντε διαφορετικές ευκαιρίες, που βλέπει η εταιρεία του, για εφαρμογές πληρωμών στο χώρο των κρυπτονομισμάτων – καθώς και για τον κόσμο των σταθερών νομισμάτων και των διακριτικών που εκδίδονται από την κεντρική τράπεζα.

Τα βασικά σημεία περιλαμβάνουν:

  • Την δαπάνη και την αγορά κρυπτονομισμάτων
  • Διακανονισμούς μέσω stablecoin
  • API που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα για χρηματοοικονομικές εταιρείες
  • Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC)

Επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θέση του και της Visa, ότι τα διακριτικά όπως το BTC είναι «ψηφιακός χρυσός», ενώ «ψηφιακά νομίσματα», δηλαδή ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας ( CBDC ) και σταθερά νομίσματα, που υποστηρίζονται άμεσα από υπάρχοντα νομίσματα fiat,

“αναμφίβολα αναδύονται ως επιλογή πληρωμής”.

Ισχυρίστηκε ότι

«τρέχουν σε δημόσια blockchain [δίκτυα]», το οποίο πρόσθεσε «στην ουσία, είναι ένα επιπλέον δίκτυο σαν ένα σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο ή μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών (ACH)».

Ενέργειες της Visa

Στα τέλη Μαρτίου, η Visa επέτρεψε στην USDC να διευθετεί συναλλαγές στο δίκτυο πληρωμών της. Είναι σαφές ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως το τελευταίο σημάδι της αυξανόμενης αποδοχής των κρυπτονομισμάτων από τον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό τομέα.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με το Crypto.com , οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν πιλοτικό πρόγραμμα και στοχεύουν να προσφέρουν την επιλογή σε περισσότερους συνεργάτες, στο τρέχον έτος.

Η Visa βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με τις κεντρικές τράπεζες για το, πώς ο γίγαντας πληρωμών μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην ανάπτυξη των CBDCs . Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να επικυρώνουν την ασφάλεια αυτών των ψηφιακών στοιχείων. Επίσης, η Visa δήλωσε ότι θα μπορούσε να προσθέσει αξία, χάρη στο εξαιρετικό ιστορικό της εταιρείας.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.