Η Tesla πούλησε Bitcoin, αλλά ο Elon Musk καθησυχάζει!

To 10% των Bitcoin, που είχε στη διάθεσή της, πούλησε η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτροκινούμενων οχημάτων Tesla. Ο ίδιος ο Elon Musk ανέτρεξε στο twitter για να καθησυχάσει και να δηλώσει την στήριξή του στα κρυπτονομίσματα. Ανέφερε πως η κίνηση αυτή αποτελεί απόδεiξη της ρευστότητας του Bitcoin, που προσφέρεται ως εναλλακτική λύση κατοχής μετρητών στον ισολογισμό.

Ο Musk έκανε την ανακοίνωση, αφού ο κωμικός Dave Portnoy κατηγόρησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla, ότι υποστήριζε ανοιχτά το Bitcoin, για να αυξήσει την τιμή του και στη συνέχεια να αποκομίσει κέρδος από την πώληση.

Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Portnoy, ο Musk είπε ότι η Tesla πούλησε το 10% των αποταμιεύσεών της, προσθέτοντας:

“Δεν έχω πουλήσει κανένα δικό μου Bitcoin”.

Ο ηγέτης της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε τη Δευτέρα ότι δημιούργησε έσοδα 101 εκατομμυρίων δολαρίων από την επένδυση. Ξεπέρασε έτσι τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδος το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ώθηση των κρυπτονομισμάτων

Η εταιρεία προκάλεσε τεράστια άνοδο στην αγορά κρυπτονομισμάτων ανακοινώνοντας ότι αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο Elon Musk ανέκαθεν υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα στα τέλη του περασμένου μήνα ανακοίνωσε ότι η Tesla θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές για τα οχήματά της σε Bitcoin. Αυτή η ανακοίνωση έκπληξης βοήθησε στην αύξηση της νομιμότητας του Bitcoin και ώθησε σε ένα ράλι στην αξία του.

Οι δημόσιες προκηρύξεις του CEO Musk, συχνά σε μορφή tweet, βοηθούν στην κίνηση των αγορών με ισχυρή συσχέτιση ανοδικών μεταβολών σε αυτήν.

Το Bitcoin κέρδισε έως και 1,9% και διαπραγματεύτηκε με πάνω από 54.000 $ αφότου ο επικεφαλής οικονομικός υπάλληλος της Tesla επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας στο νόμισμα στον κυβερνοχώρο.

“Πιστεύουμε μακροπρόθεσμα στην αξία του Bitcoin”, δήλωσε ο CFO Zachary Kirkhorn σε τηλεδιάσκεψη. “Πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε ό,τι έχουμε μακροπρόθεσμα και να συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε Bitcoin από συναλλαγές με τους πελάτες μας, καθώς αγοράζουν οχήματα”.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.