Ελ Σαλβαδόρ: Η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε το Bitcoin ως χρήμα

Το νομοθετικό σώμα του Ελ Σαλβαδόρ έχει εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που θα κάνει νόμιμο χρήμα το bitcoin στη χώρα. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μια χώρα θα αναγνωρίσει το κρυπτονόμισμα ως ικανοποιητική μέθοδο πληρωμής για οποιοδήποτε είδος νομισματικού χρέους.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, υπέβαλε την πρόταση στη Νομοθετική Συνέλευση το βράδυ της Τρίτης. Ζητώντας τότε, από τη χώρα να, «ρυθμίσει το bitcoin ως απεριόριστο νόμιμο χρήμα».

Η πρόταση έλαβε ευνοϊκής απήχησης στο νομοθετικό σώμα, προτού πραγματοποιήσουν επίσημη ψηφοφορία. Τα μέλη του νομοθετικού σώματος ψήφισαν το νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Τρίτης με πλειοψηφική ψήφο. Έλαβε 62 ψήφους για το νομοσχέδιο από τους 84. Σύμφωνα με την καταμέτρηση, 19 αντιτάχθηκαν και τρεις απείχαν.

“Το #BitcoinLaw έχει εγκριθεί από την πλειοψηφία στο Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ”, ανέφερε ο Bukele στο Twitter. “Ιστορία!”

Το Ελ Σαλβαδόρ δεν είναι η μόνη χώρα που θα επιτρέψει τη χρήση του bitcoin για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Είναι όμως, η μόνη που δέχεται αυτήν την περίοδο κρυπτονομίσματα για όλες τις μορφές νομισματικού χρέους. Ο Ιαπωνικός Νόμος για τις Υπηρεσίες Πληρωμών, ορίζει το κρυπτονόμισμα ως αξία ιδιοκτησίας. Αναφέρει ωστόσο, ότι οι συναλλαγές κρυπτογράφησης ισχύουν μόνο για τιμές ιδιοκτησίας που αποθηκεύονται ψηφιακά σε ηλεκτρονικές συσκευές και όχι ως νόμιμο χρήμα.

 

Νέος Νόμος του Ελ Σαλβαδόρ

Ο νέος νόμος θέτει το Bitcoin στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Καθιστώντας το νόμισμα ελεύθερης χρήσης με υποχρεωτική αποδοχή σε όλη την επικράτεια. Ομοίως, ορίζει ότι η συναλλαγματική ισοτιμία θα κυμαίνεται ανάλογα με την ελεύθερη αγορά. Επίσης, διατάσσει τη δημιουργία ειδικής εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Ανάπτυξης του Ελ Σαλβαδόρ για τη διασφάλιση της άμεσης ανταλλαγής μεταξύ των δύο νομισμάτων.

Ο νέος νόμος αναφέρει επίσης ότι οι τιμές πρέπει να εκφράζονται σε Bitcoin. Αυτό το κρυπτονόμισμα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά αποδεκτό σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια, με εξαίρεση τις απομακρυσμένες περιοχές ή τα άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα μέσα για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ομοίως, οι χρηματοοικονομικές πράξεις στο Bitcoin – όπως η διαπραγμάτευση – θα εξαιρούνται από τους φόρους υπεραξίας, καθώς το Bitcoin είναι νόμιμο χρήμα.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.