btc-ETH-γερμανία

Γερμανία: Φοροαπαλλαγές για BTC και ETH

Το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι οι ιδιώτες δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν φόρους όταν πουλούν BTC ή ETH εάν έχουν στην κατοχή τους τα περιουσιακά στοιχεία για περισσότερο από ένα χρόνο.

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε μια επιστολή που επικεντρώνεται στη φορολογική μεταχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως το bitcoin (BTC) και το ethereum (ETH).

Μετά από συνεργασία με τις ανώτατες φορολογικές αρχές των ομοσπονδιακών πολιτειών, οι νομοθέτες αποφάσισαν να καταστήσουν την πώληση BTC και ETH αφορολόγητη εάν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία διατηρούνταν για περισσότερους από 12 μήνες. Η πολιτική θα ισχύει ακόμη και αν τα κρυπτονομίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί για ποντάρισμα/δανεισμό.

«Για ιδιώτες, η πώληση του αγορασμένου Bitcoin και Ether είναι αφορολόγητη μετά από ένα χρόνο».

Προηγουμένως, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιούνταν σε τέτοιες δραστηριότητες έπρεπε να διατηρούνται για δέκα χρόνια για να απαλλάσσονται από τη φορολογία.

Το υπουργείο ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που το θέμα αντιμετωπίζεται με ενιαία διοικητική οδηγία.

Οι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να ασχολούνται με την πολιτική φορολογίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και να εξαλείψουν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Για να το πράξουν, θα εργαστούν σε στενό συντονισμό με τις ομοσπονδιακές φορολογικές αρχές και τα κυβερνητικά ιδρύματα.

«Φυσικά, η επικείμενη επίσημη δημοσίευση της επιστολής της BMF δεν είναι το τέλος της συζήτησής μας για το θέμα, αλλά ένα ενδιάμεσο αποτέλεσμα. Η ταχεία ανάπτυξη του «κρυπτογραφικού κόσμου» διασφαλίζει ότι δεν θα ξεμείνουμε από θέματα. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συμπληρωματική επιστολή για τις υποχρεώσεις συνεργασίας και καταγραφής», κατέληξε το υπουργείο.

Γερμανία και κρυπτονομίσματα

Η Γερμανία βρίσκεται στο προσκήνιο της σκηνής των κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο καιρό. Μια πρόσφατη μελέτη της Concub εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή κομητεία είναι το πιο φιλική προς τα κρυπτονομίσματα έθνος στον κόσμο για το 1ο τρίμηνο του 2022.

Η εταιρεία τόνισε τη θετική προσέγγιση της Γερμανίας στον τομέα και τον αυξανόμενο αριθμό τοπικών νομισματικών ιδρυμάτων που είναι έτοιμα να αναπηδήσουν.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η πρόθεση της Sparkasse (του κορυφαίου χρηματοοικονομικού ομίλου στη χώρα) να παρέχει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στη βάση χρηστών της που αποτελείται από περίπου 50 εκατομμύρια άτομα.

Πηγή: cryptopotato.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*77% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα