Η MicroStrategy επένδυσε ακόμα $400 εκατ. σε Bitcoin

Η MicroStrategy, η εταιρεία επιχειρηματικών πληροφοριών που έγινε η πρωτοπόρος της υιοθέτησης του θεσμικού Bitcoin (BTC), πρόσθεσε άλλη μια παρτίδα των 7.002 BTC στο ταμείο της. Ο Michael Saylor, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποκάλυψε ότι επένδυσαν πάνω από 414 εκατομμύρια δολάρια και αγόρασαν την τελευταία παρτίδα των BTC στην μέση τιμή των 59.187$.

MicroStrategy

Η τελευταία αγορά ανεβάζει το συνολικό διαθέσιμο Bitcoin της Microstrategy σε 121.044 BTC, που αγοράστηκαν με την συνολική επένδυση των 3,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επένδυση της MicroStrategy σε BTC έχει ήδη αποδώσει 100%, εντός δύο ετών από την επένδυσή της.

Η MicroStrategy ξεκίνησε να αγοράζει Bitcoin τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όταν το κορυφαίο κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν λίγο πάνω από τα 10.000$. Από τότε, η εταιρεία fortune 500 έχει πραγματοποιήσει μια σειρά επενδύσεων είτε σε μετρητά είτε συγκεντρώνοντας χρήματα μέσω προσφορών ασφάλειας χρέους. Ακόμη και την περίοδο Μαίου-Ιουνίου, όταν η τιμή του BTC έπεσε κάτω από τα 30.000$ σε μερικές περιπτώσεις και ήταν στα πρόθυρα να χάσουν χρήματα από την επένδυσή τους, ο Saylor κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει τα Bitcoins της.

Η MicroStrategy προωθεί την υιοθέτηση του Bitcoin

Η MicroStartegy έχει συγκεντρώσει τόσο πολύ Bitcoin στον ισολογισμό της που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί χρηματοοικονομική εταιρεία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον μετασχηματισμό της εταιρείας και στην υιοθέτηση του BTC. Ο Saylor πιστεύει ότι αντί να διατηρεί το δολάριο ΗΠΑ στον ισολογισμό του, που συνεχίζει να χάνει αξία λόγω της συνεχούς εκτύπωσης από τα ομοσπονδιακά αποθεματικά, το BTC λειτουργεί ως τρομερό αποθεματικό έναντι του πληθωρισμού που σπάει ρεκόρ φέτος.

Η MicroStrategy δεν έχει απλώς προσθέσει BTC αξίας δισεκατομμυρίων στον ισολογισμό της, αλλά έχει επίσης ενθαρρύνει και παρακινήσει πολλές άλλες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, να προσθέσουν BTC στον ισολογισμό τους. Ο Saylor παίρνει επίσης τα εύσημα για το γεγονός πως έφερε την Tesla και τον Elon Musk στην κοινότητα του Bitcoin.

Πηγή: coingape.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.