Το Bitcoin μετατρέπεται σε πολιτικό “όπλο” στις ΗΠΑ

Ένας ακόμα Αμερικανός πολιτικός αποφάσισε να δεχτεί μέρος του μισθού του σε κρυπτονομίσματα. Το παραπάνω, δείχνει πώς το bitcoin (BTC) γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα πολιτικό όπλο για όσους λαμβάνουν αποφάσεις και επιθυμούν να απευθυνθούν σε περισσότερους ψηφοφόρους, με γνώσεις τεχνολογίας και φιλικά προσκείμενους στα κρυπτονομίσματα.

Η εκλογή του Έρικ Άνταμς ως νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε έναν ακόμη λάτρη των κρυπτονομισμάτων στην αυξανόμενη λίστα των φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα δημάρχων των ΗΠΑ. Oι οποίοι και δήλωσαν, έτοιμοι να δεχτούν τον επόμενο μισθό τους σε BTC. Πρόκειται για τους δημάρχους του Μαϊάμι και του Τζάκσον του Τενεσί.

Ο γνωστός δήμαρχος του Μαϊάμι, Φράνσις Σουάρες, ο οποίος επανεξελέγη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ως υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ανακοίνωσε λίγο μετά τη νίκη του ότι θα έπαιρνε τον επόμενο μισθό του «100% σε bitcoin».

Αυτό προκάλεσε μια απάντηση από τον Άνταμς, έναν Δημοκρατικό, ο οποίος υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του να μετατρέψει την Νέα Υόρκη σε «κέντρο των bitcoins».

“Στη Νέα Υόρκη τα παίζουμε όλα για όλα, οπότε θα πάρω τους πρώτους τρεις μισθούς μου σε Bitcoin, όταν γίνω δήμαρχος. Η Νέα Υόρκη θα γίνει το κέντρο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων και άλλων ταχέως αναπτυσσόμενων, καινοτόμων βιομηχανιών! Απλά περιμένετε!” Έγραψε ο Άνταμς στο Twitter.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αναφερόμενο βασικό ετήσιο μισθό του προκατόχου του, των 258.541 USD, αυτό θα αφήσει στον Άνταμς κρυπτονόμισμα αξίας περίπου 64.635 USD ή ελαφρώς περισσότερο από 1 BTC.

 

Άτυπη κόντρα πολιτικών στις ΗΠΑ ελέω Bitcoin

Η δήλωση του εκλεγμένου δημάρχου χαιρετίστηκε από τον Σουάρες, ο οποίος συνεχάρη τον Άνταμς για την εκλογή του και είπε ότι «ανυπομονεί για τον φιλικό ανταγωνισμό, ώστε να γίνουν οι πόλεις πρωτεύουσες των κρυπτονομισμάτων!»


Καθώς εντείνεται η κόντρα στον ανταγωνισμό για τον πιο φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα δήμαρχο της Αμερικής, προστέθηκε και ο Σκοτ Κόνγκερ από το Τζάκσον του Τενεσί, ο οποίος υπηρετεί ως δήμαρχος της πόλης από το 2019. Ο πολιτικός ανακοίνωσε ότι, ενώ δεν μπορούσε νόμιμα να πληρωθεί σε bitcoin στην πόλη σύμφωνα με τον κρατικό νόμο, θα φρόντιζε να αγοράσει κάποια κρυπτονομίσματα με τον επόμενο μισθό του «και να μετατρέψει τον αμέσως επόμενο μισθό σε Bitcoin».

Επιπλέον, ο Jayson Stewart, ο δήμαρχος του Cool Valley στο Μιζούρι, έφτασε στο σημείο να δεσμευτεί ότι θα παρείχε bitcoin αξίας 1.000 USD σε κάθε νοικοκυριό στην πόλη του, η οποία αποτελείται από περίπου 1.100 κατοίκους.

Πηγή: cryptonews.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.