Vitalik Buterin: Νέο EIP για αντιμετώπιση των υψηλών τελών

Ο συνιδρυτής του Ethereum (ETH) Vitalik Buterin, υπέβαλε μια νέα Πρόταση Βελτίωσης του Ethereum (EIP) που στοχεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τελών αερίου του δικτύου, προσθέτοντας ένα όριο στα συνολικά δεδομένα κλήσης συναλλαγών, το οποίο, με τη σειρά του, θα μειώσει το κόστος αερίου κάθε συναλλαγής.

Δεδομένου ότι το Ethereum μπορεί να επεξεργαστεί μόνο 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, τα τέλη αερίου τείνουν να αυξάνονται σε περιόδους συμφόρησης του δικτύου. Στις 9 Νοεμβρίου, η μέση χρέωση δικτύου των συναλλαγών έφτασε τα 62 USD ανά συναλλαγή. Μέχρι στιγμής, οι συναλλαγές του Ethereum κοστίζουν περίπου 44 USD, σύμφωνα με το BitInfoCharts.

eip

Πηγή: BitInfoCharts.com

Αφού τόνισε τις ανησυχίες σχετικά με τις χρεώσεις συναλλαγών στο δίκτυο του Ethereum, ο Buterin πρότεινε το νέο EIP-4488, λέγοντας ότι:

«Θα μειώσει το κόστος αερίου δεδομένων κλήσης συναλλαγών και θα προσθέσει ένα όριο για το ποσό των συνολικών δεδομένων κλήσης συναλλαγών που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα μπλοκ».

Με άλλα λόγια, το EIP-4488 θα περιορίσει τα συνολικά δεδομένα κλήσης συναλλαγών, όπου αποθηκεύονται δεδομένα από εξωτερικές κλήσεις προς λειτουργίες, προτού μειώσει το κόστος αερίου δεδομένων κλήσης, για να εξαλειφθεί η πιθανότητα διακοπής του δικτύου.

«Η απλή μείωση του κόστους αερίου δεδομένων κλήσης από 16 σε 3, θα αύξανε το μέγιστο μέγεθος μπλοκ στα 10M bytes. Αυτό θα ωθούσε το επίπεδο δικτύωσης p2p [peer-to-peer] του Ethereum σε πρωτοφανή επίπεδα πίεσης και στον κίνδυνο να καταρρεύσει το δίκτυο. Τα παραπάνω ανέφερε ο ίδιος ο Buterin».

Πρόσθεσε ότι η «πρόταση μείωσης κόστους και ανώτατου ορίου» θα αυξήσει το μέγιστο μέγεθος μπλοκ σε 1,5 MB, το οποίο «θα είναι αρκετό και θα αποτρέπει το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου ασφάλειας».

Θα λυθούν τα προβλήματα του Ethereum;

Η νέα λύση αναμένεται να μειώσει το κόστος συναλλαγής δεδομένων. Σύμφωνα με την BitMEX Research, μια εταιρεία ανάλυσης του κλάδου, η ενημέρωση θα μπορούσε να μειώσει τα τέλη αερίου κατά πέντε φορές.


Εάν η πρόταση εγκριθεί, η υλοποίηση θα απαιτεί προγραμματισμένη αναβάθμιση δικτύου.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της ενημέρωσης.

Ο Tim Beiko, προγραμματιστής του Ethereum Core, είπε ότι μία από τις προκλήσεις για τη λύση calldata είναι ότι «επηρεάζει τα μεγέθη των μπλοκς στο Ethereum».

“Είναι κυριολεκτικά δεδομένα που προσθέτουμε σε κάθε συναλλαγή. Εάν μειώσουμε το κόστος του αερίου και διατηρήσουμε το ίδιο όριο αερίου, τότε θα έχουμε μεγαλύτερα μπλοκς, τα οποία μπορεί να είναι προβληματικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”, είπε ο Beiko.


Συγκεκριμένα, το EIP-4488 είναι μια “βραχυπρόθεσμη” θεραπεία για τις υψηλές χρεώσεις αερίου του Ethereum. Αναμφισβήτητα, η κύρια ενημέρωση που αναμένεται να λύσει το πρόβλημα επεκτασιμότητας του Ethereum είναι η μετάβαση από τον μηχανισμό απόδειξης εργασίας (PoW) σε μηχανισμό απόδειξης στοιχήματος (PoS).

Πηγή: cryptonews.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.