Βρετανικές Τράπεζες: Καταργούν τα εμβάσματα σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων!

Σύμφωνα με αναφορές, οι Βρετανικές Τράπεζες σταματούν τις πληρωμές στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, εν μέσω φόβων οικονομικών εγκλημάτων που θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν. Οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χάσει πάνω από 60 εκατομμύρια λίρες το περασμένο έτος. Πρόκειται για απάτες με επενδύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναφορές δείχνουν ότι σχεδόν οι μισές από αυτές τις απάτες αφορούσαν κρυπτονομίσματα.

Πρόσφατα, οι πελάτες της Barclays, της Monzo και της Starling δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν χρήματα σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως η Binance και το SwissBorg.

Οι εκπρόσωποι της Starling δήλωσαν ότι το μέτρο είναι προσωρινό και έχει τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία των πελατών της. Είπαν επίσης ότι θα αντιστρέψουν το μέτρο όταν μπορούν να εισαγάγουν πρόσθετους ελέγχους για μεταφορές σε κρυπτονομίσματα.

 

Ο βρετανικός σκεπτικισμός στα κρυπτονομίσματα συνεχίζεται

Η κίνηση των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενου σκεπτικισμού από τη χώρα, σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Ο Κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey, τα έχει αναφέρει ως «επικίνδυνα». Η κυνική στάση του σχετικά με την κρυπτονομίσματα ξεκινά τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020. Τότε, συμβούλεψε οποιονδήποτε κατέχει bitcoin (BTC) να «είναι έτοιμος να χάσει όλα τα χρήματά του».

Εν τω μεταξύ, το οικονομικό λόμπι TheCityUK ζήτησε περισσότερη προστασία των καταναλωτών. Ο λόγος; Επειδή αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που κατέχουν κρυπτονομίσματα. Κατέγραψε ότι περισσότερα από 10 εκατομμύρια άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στην κατοχή τους ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία το 2021. Αύξηση κατά 558% από τον αριθμό που καταγράφηκε το 2018.

Επιπλέον, το TheCityUK δήλωσε ότι οι εταιρείες που εμπορεύονται ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στους πελάτες τους θα πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένες και να ρυθμίζονται.

 

Προειδοποιήσεις από άλλες τράπεζες

Οι Βρετανικές Τράπεζες δεν είναι οι μόνες που λαμβάνουν μέτρα κατά των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Στις 29 Μαΐου, αναφορές αποκάλυψαν ότι μια τράπεζα και ένας πάροχος υπηρεσιών καρτών στην Ινδία εξέδωσαν προειδοποιήσεις στους πελάτες τους. Αυτές, αφορούσαν δραστηριότητες που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την HDFC Bank, κορυφαία τράπεζα του ιδιωτικού τομέα στην Ινδία, ανέφεραν τις οδηγίες της Reserve Bank of India (RBI) του 2018. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι απαγορεύτηκαν οι «συναλλαγές εικονικού νομίσματος». Έδωσε επίσης εντολή σε όσους υποπτεύονταν για «πιθανές συναλλαγές εικονικού νομίσματος» να υποβάλουν αναφορά στο πλησιέστερο υποκατάστημα HDFC. Απειλούν να περιορίσουν όλες τις συναλλαγές χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση εάν οι πελάτες δεν αποσαφηνίσουν τη φύση των συναλλαγών τους.

Ο πάροχος υπηρεσιών καρτών SBI Card εξέδωσε επίσης παρόμοιο προειδοποιητικό email στους πελάτες του. Οι χρήστες επεσήμαναν άμεσα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ανέτρεψε την απαγόρευση της RBI το 2020. Ως εκ τούτου, το HDFC επικαλείται ξεπερασμένες οδηγίες.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.