Ελ Σαλβαδόρ: Χτίζει την πρώτη αφορολόγητη «Πόλη Bitcoin»

Το Ελ Σαλβαδόρ, η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Bitcoin (BTC) ως νόμιμο χρήμα, σχεδιάζει να χτίσει μια πόλη Bitcoin στη βάση του Conchagua, ενός ηφαιστείου στο νοτιοανατολικό Ελ Σαλβαδόρ. Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, αποκάλυψε αυτά τα νέα κατά τη διάρκεια διάσκεψης για το Bitcoin και το Blockchain της Λατινικής Αμερικής, στις 20 Νοεμβρίου. Φέρεται ότι η πόλη θα είναι πλήρης με οικιστικά και εμπορικά τμήματα, καθώς και ένα αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Bukele, το νόμισμα της πόλης θα είναι το BTC και δεν θα επιβάλλει επιπλέον φόρους εκτός από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Ο πρόεδρος – και υποστηρικτής του BTC – σημείωσε ότι τα μισά από τα κεφάλαια που λαμβάνονται από τον ΦΠΑ, προορίζονται για την οικοδόμηση της πόλης και τα άλλα μισά θα διατεθούν για τη διατήρηση της τακτοποίησης και καθαρότητας των δρόμων.

Ο Bukele αποκάλυψε περαιτέρω ότι η κατασκευή της πόλης θα ξεκινήσει το 2022. Ωστόσο, δεν πρόσφερε συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε θα ξεκινήσει ή θα τελειώσει το έργο. Παρ’όλα αυτά, υπολόγισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας υποδομής θα κοστίσει περίπου 300.000 BTC.

Η πόλη θα χρησιμοποιεί αρχικά την ενέργεια από το εργοστάσιο Tecapa, σύμφωνα με τον Bukele. Ωστόσο, το Ελ Σαλβαδόρ σκοπεύει να κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση που θα αξιοποιεί τη γεωθερμική ενέργεια του ηφαιστείου για να τροφοδοτήσει όλες τις λειτουργίες της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης BTC.

σαλβαδόρ

Σχεδιάζει να εκδώσει το πρώτο κρατικό ομόλογο BTC

Το Ελ Σαλβαδόρ επιδιώκει επίσης να συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε BTC, συνεργαζόμενο με την Blockstream, μια εταιρεία υποδομής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ σκοπεύει να εκδώσει το πρώτο κρατικό ομόλογο BTC για να βοηθήσει στην εξασφάλιση αυτών των κεφαλαίων. Οι επενδυτές στο ομόλογο θα λάβουν ειδικό ετήσιο μέρισμα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα μισά από τα κεφάλαια αυτής της πρωτοβουλίας θα διατεθούν για την αγορά BTC. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση υποδομών εξόρυξης ενέργειας και BTC.

Σύμφωνα με τον Samson Mow, Chief Strategy Officer της Blockstream, το ομόλογο έχει περίοδο κλειδώματος πέντε ετών, η οποία θα αφαιρέσει BTC αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων από την αγορά.

Αυτά τα νέα έρχονται αφότου το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε 420 BTC στις 28 Οκτωβρίου, όταν το BTC έπεσε περίπου στα 58.000$. Αμέσως μετά, το BTC έκανε ράλι για να ορίσει ένα νέο ATH στα 68.789,63$. Ωστόσο, η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων δεν κατάφερε να διατηρήσει την ανοδική δυναμική και υποχώρησε απότομα.

Πηγή: invezz.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.