Elon Musk: Τέλος οι αγορές Tesla με Bitcoin!

Η Tesla σταματά να δέχεται το Bitcoin για αγορές, επικαλούμενη ανησυχίες  για το περιβάλλον. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, άλλαξε τη στάση του σχετικά με το κρυπτονόμισμα.

Τον Μάρτιο, ο Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla δέχεται Bitcoin για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων αγόρασε ακόμη και 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια κρυπτονομισμάτων.

Την Τετάρτη το απόγευμα, όλα τελείωσαν. Ο Musk έγραψε στο Twitter ότι το “μεγάλο κόστος για το περιβάλλον” του κρυπτονομίσματος, σημαίνει ότι η Tesla δεν θα προσφέρει την επιλογή πληρωμής για τα οχήματά της, που έχουν μηδενικές εκπομπές.

Ο Musk έγραψε χθες στο Twitter: «Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη και συναλλαγές με Bitcoin. Ειδικά για τον άνθρακα, ο οποίος έχει τις χειρότερες εκπομπές οποιουδήποτε καυσίμου.

Είπε ότι το κρυπτονόμισμα είναι μια «καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα». Αλλά, το υποσχόμενο μέλλον του, δεν μπορεί να έχει «μεγάλο κόστος για το περιβάλλον».

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική ομάδα Sierra Club, το mining του Bitcoin παράγει τόσο διοξείδιο του άνθρακα κάθε χρόνο, όσο η Νέα Ζηλανδία. Τα επόμενα 30 χρόνια mining Bitcoin θα μπορούσαν να αυξήσουν τη θερμοκρασία στον κόσμο δύο βαθμούς Κελσίου, ισχυρίζεται η ομάδα. Δεν είναι μια καλή εμφάνιση για μια εταιρεία που επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα και την ελευθερία από τα ορυκτά καύσιμα.

Μόλις χθες, ο Musk ρώτησε τους ακόλουθούς του στο Twitter,  σχετικά με την αποδοχή του Dogecoin για αγορές Tesla. Το Doge δεν είναι το ίδιο με το Bitcoin, αλλά είναι αρκετά παρόμοιο. Ο Musk κάνει tweet και μιλάει για το Dogecoin εδώ και αρκετές εβδομάδες, ακόμα και στο Saturday Night Live της περασμένης εβδομάδας. Τον Ιανουάριο, ο Musk άλλαξε το βιογραφικό του στο Twitter σε #bitcoin.

Η Tesla εξακολουθεί να έχει το μερίδιο της από bitcoin. Ο Musk επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν θα το πουλήσει έως ότου το mining χρησιμοποιήσει πιο βιώσιμη ενέργεια. Η αγοραία αξία των συμμετοχών της έως τις 31 Μαρτίου, είναι 2,48 δις $ (1,76 δισ. Λίρες), σύμφωνα με την κατάθεση αξιών.

 

Εξελίξεις μετά την ανακοίνωση του Musk

Το Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 10% μετά την ανακοίνωση του Musk, σχετικά με την απόφασή του να αναστείλει τη χρήση του. Αυτό συνέβη λιγότερο από δύο μήνες αφότου η Tesla, άρχισε να δέχεται το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο για πληρωμή. Άλλα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ethereum, μειώθηκαν επίσης πριν ανακτήσουν κάποια θέση στο εμπόριο της Ασίας.

Η χρήση του bitcoin για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla, είχε προκαλέσει μια διχοτομία μεταξύ της φήμης του Musk ως περιβαλλοντολόγου και της χρήσης της δημοτικότητάς του και του αναστήματός του ως ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, για την υποστήριξη κρυπτονομισμάτων.

Ορισμένοι επενδυτές της Tesla, μαζί με τους περιβαλλοντολόγους, έχουν όλο και περισσότερο επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο το bitcoin «εξορύσσεται» χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, που παράγονται με ορυκτά καύσιμα.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.