H Fidelity λανσάρει ένα Spot Bitcoin ETF στον Καναδά

Η Fidelity Investments, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη με περιουσιακά στοιχεία άνω των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαχείριση, ξεκινά ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) που υποστηρίζεται από φυσικό Bitcoin.

Ωστόσο, οι αμερικανοί επενδυτές δεν θα έχουν πρόσβαση, καθώς το Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC) κυκλοφορεί στο χρηματιστήριο του Τορόντο και όχι στις ΗΠΑ.

Ένα ETF είναι ένα διαπραγματεύσιμο επενδυτικό όχημα που παρακολουθεί την αξία ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Στην περίπτωση ενός Bitcoin ETF, αυτό το περιουσιακό στοιχείο είναι το Bitcoin.

Τα Bitcoin ETF είναι ήδη διαθέσιμα σε επενδυτές σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Βραζιλίας και του Ντουμπάι. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ωστόσο, έχει μέχρι στιγμής απορρίψει κάθε αίτηση για ένα ETF spot Bitcoin, το οποίο θα προσφέρει άμεση έκθεση στο Bitcoin.

Αντίθετα, η SEC έδωσε το πράσινο φως στα ETFs που συνδέονται με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως προσωρινός συμβιβασμός μεταξύ της ρυθμιστικής αρχής και των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, παρόλο που οι τελευταίοι μιλούν επανειλημμένα υπέρ των spot ETFs Bitcoin.

Η Fidelity, η οποία είναι μεταξύ των δωδεκάδων άλλων υποψηφίων για το Bitcoin ETF στις ΗΠΑ, δήλωσε στο ενημερωτικό της δελτίο ότι ήταν ελεύθερη να προχωρήσει με το καναδικό προϊόν της καθώς:

«Καμία ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών δεν έχει εκφράσει γνώμη για αυτούς τους τίτλους και είναι προσβολή να ισχυριστεί κανείς το αντίθετο».

Η διαχείριση του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου θα γίνεται ενεργά και θα αποκτά απευθείας φυσικό Bitcoin, αντί να εκτίθεται σε BTC μέσω ενός παράγωγου μέσου.

«Αυτό θα πρέπει να είναι ντροπιαστικό για την SEC που ένα από τα μεγαλύτερα, πιο διάσημα ονόματα της Αμερικής στον τομέα των επενδύσεων, αναγκάζεται να ανέβει στον Βορρά για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του», έγραψε στο Twitter ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής του ETF στο Bloomberg.

Οι τελευταίες κινήσεις της Fidelity στο Crypto

Η κίνηση έρχεται λίγες μέρες αφότου η Fidelity έλαβε την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την κυκλοφορία του Fidelity Clearing Canada (FCC), της πρώτης θεσμικής λύσης της κομητείας που προσφέρει υπηρεσίες εμπορίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και θεματοφυλακής.

Νωρίτερα φέτος, η Fidelity Digital Assets, ο βραχίονας της εταιρείας που εστιάζει στα crypto, διεξήγαγε μια έρευνα μεταξύ θεσμικών επενδυτών, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 70% των ερωτηθέντων σκοπεύει να αγοράσει ή να επενδύσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο εγγύς μέλλον, με πάνω από το 90% να σχεδιάζει να το πράξει μέχρι το 2026.

Αυτός μπορεί επίσης να είναι ένας από τους λόγους πίσω από τα πρόσφατα σχέδια της Fidelity Digital Assets, να προσθέσει περίπου 100 νέους υπαλλήλους στο προσωπικό της, ώστε να μπορέσει να καλύψει την ταχέως αυξανόμενη θεσμική ζήτηση για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πέρα ​​από το Bitcoin.

Πηγή: decrypt.co

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.