Καζακστάν: H πολιτική αναταραχή απειλεί την εξόρυξη Bitcoin

Οι βίαιες διαδηλώσεις στο έθνος της Κεντρικής Ασίας για την αύξηση των τιμών των καυσίμων έχουν ήδη αφήσει δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Ως αποτέλεσμα της πολιτικής αναταραχής, η εξόρυξη Bitcoin στο Καζακστάν δέχεται πλήγμα.

Το Καζακστάν είναι μία από τις οκτώ χώρες στον κόσμο όπου εξορύσσονταν περισσότερο τα Bitcoins το 2021. Αυτή τη στιγμή κατατάσσεται δεύτερη πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες με ποσοστό κατακερματισμού 18,1%, σύμφωνα με στοιχεία του Cambridge Center for Finance Alternatives για τον περασμένο Αύγουστο.

Η πρώην Σοβιετική δημοκρατία έχει βυθιστεί στο χάος λόγω των μπλακ άουτ και των περικοπών στις υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου, που έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές λειτουργίες των miners του Bitcoin.

Η χώρα των 18,75 εκατομμυρίων κατοίκων απορρόφησε μεγάλο μέρος της εξόρυξης από την Κίνα, ειδικά αφού η κομμουνιστική κυβέρνηση κήρυξε την εξόρυξη Bitcoin παράνομη και ξεκίνησε ισχυρές διώξεις κατά των miners που είχαν εγκαταστήσει τις φάρμες εξόρυξης στο νότο της χώρας, για οικολογικούς λόγους.

 

Κλιμάκωση της βίας

Τώρα η εξορυκτική δραστηριότητα στο Καζακστάν βρίσκεται σε κίνδυνο. Η χώρα διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για την εκμετάλλευση του BTC και προσφέρει νόμιμες προϋποθέσεις για την εξόρυξη. Ωστόσο, το κλίμα βίας που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα θα μπορούσε να εξωθήσει τους miners σε πιο ήσυχα μέρη.

Η βία κλιμακώθηκε όταν ο πρόεδρος του Καζακστάν, Kasim-Yomart Tokáyev, διέταξε την αστυνομία και τον στρατό να «πυροβολήσουν για να σκοτώσουν» διαδηλωτές, τους οποίους χαρακτήρισε «ληστές».

«Έδωσα εντολή στα όργανα της αστυνομίας και του στρατού να πυροβολήσουν για να σκοτώσουν χωρίς προειδοποίηση», είπε ο πρόεδρος. Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει διάλογο «με ένοπλους και προετοιμασμένους ληστές, ντόπιους και ξένους».

Δεν είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθούν οι υπηρεσίες διαδικτύου και πόσο θα επηρεάσουν τη δραστηριότητα εξόρυξης. Από το πρωί της Παρασκευής, η χώρα διένυε 36 ώρες με αναστολή της συνδεσιμότητας, σύμφωνα με την οθόνη του Διαδικτύου Netblocks.

Η πτώση του hashrate που προκλήθηκε από την αναστολή του Διαδικτύου ήταν 12%, ανέφερε ο αντιπρόεδρος έρευνας του The Block, Larry Cermak, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

 

Πώς επηρεάστηκε το Bitcoin;

Η νευρικότητα των επενδυτών επηρεάζει ήδη την τιμή του Bitcoin που έπεσε στα 42.470$ την Παρασκευή στις 9:30 π.μ. ET.

Η βία στο Καζακστάν σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την κατάργηση των οικονομικών κινήτρων νωρίτερα από το αναμενόμενο, ασκούν πίεση στην τιμή του BTC, η οποία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Οι διαδηλώσεις στη χώρα ξεκίνησαν μετά τις εξαγγελίες για αύξηση των τιμών των καυσίμων. Αν και η ενόχληση του πληθυσμού είχε ήδη αυξηθεί λόγω της κοινωνικής ανισότητας και της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επιδεινωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εάν το κλίμα βίας συνεχιστεί, είναι λογικό να σκεφτούμε ότι οι miners θα αναζητήσουν ξανά μια άλλη χώρα όπου θα μπορούν να μετακινήσουν τις δραστηριότητές τους. Η χώρα έχει επίσης δει σοβαρά μπλακ άουτ πρόσφατα λόγω της εξόρυξης BTC.

Πηγή: dailycoin.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.