O δρόμος για την έγκριση του πρώτου ETF Bitcoin στις ΗΠΑ

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν εγκρίνει ETFs για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αντιτίθενται στην ενόχληση πολλών επενδυτών και εταιρειών επενδύσεων κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι πιστεύουν ότι τέτοια οχήματα είναι ζωτικής σημασίας για την πιο γενική αποδοχή της βιομηχανίας.

Πριν από οκτώ χρόνια, κατατέθηκε η πρώτη αίτηση Bitcoin ETF. Στη συνέχεια απορρίφθηκε. Στη συνέχεια υποβλήθηκε αίτηση ξανά. Εν συνεχεία απορρίφθηκε ξανά.

Με την πάροδο των ετών, πολλές προτάσεις έχουν περάσει από το γραφείο της SEC – τουλάχιστον δώδεκα. Η ρυθμιστική αρχή δεν έχει εγκρίνει καμία από αυτές.

Το 2017 και το 2018, και η ρυθμιστική αρχή αποφάσισε να μην εγκρίνει τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs), και υπήρχαν δύο λόγοι. Το ένα ήταν το ερώτημα, αν αυτό είναι νόμιμο περιουσιακό στοιχείο και θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με τη μεσιτεία, τις συναλλαγές και εάν υπάρχει αρκετή ρευστότητα.

Το δεύτερο ήταν, αν υπάρχει η υποδομή που επιτρέπει ακόμη και ένα τέτοιο προϊόν, να έχει επαρκή ρευστότητα Υπάρχει επαρκής ικανότητα αγοράς για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της τιμής; Υπάρχουν λύσεις φύλαξης θεσμικής ποιότητας από την ασφάλεια και τη διαρθρωτική προοπτική; Τότε, η ρυθμιστική αρχή αποφάσισε ότι η αγορά δεν είχε αρκετή δομή και για τα δύο αυτά πράγματα.

Εάν εγκριθεί, το ETF θα ήταν το πρώτο ανοιχτό προϊόν ανταλλαγής bitcoin στις ΗΠΑ. Ωστόσο υπάρχει από καιρό ζήτηση για ένα τέτοιο προϊόν από την κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Ιστορικά, η SEC απέρριψε κάθε αίτηση bitcoin ETF, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων προσπαθειών της VanEck. Έχει επικαλεστεί τη δυνατότητα χειραγώγησης της αγοράς και μια σειρά από άλλες ανησυχίες.

 

Αισιοδοξία για την αποδοχή των ETFs

Ωστόσο, οι ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι ο οργανισμός μπορεί τελικά να είναι έτοιμος να εγκρίνει μια νέα αίτηση, υπό την προεδρία του Gary Gensler, πρώην προέδρου της Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Ο ίδιος, ήταν αρκετά ένθερμος σε θέματα κρυπτονομισμάτων και blockchain, διδάσκοντας μαθήματα σχετικά με την τεχνολογία στο MIT, τα τελευταία χρόνια.

Η VanEck υπέβαλε αίτηση για το ETF με την Cboe BZX Exchange νωρίτερα φέτος. Η Cboe την δημοσίευσε στις αρχές Μαρτίου. Μόλις δημοσιευθεί το έγγραφο στο Ομοσπονδιακό Μητρώο, το ευρύ κοινό θα έχει 21 ημέρες για να υποβάλει σχόλια στην πύλη της SEC.

Η SEC μπορεί να παρατείνει την περίοδο αναθεώρησης έως και 240 ημέρες προτού λάβει τελική απόφαση. Κατά την αξιολόγηση παλαιότερων αιτήσεων, επέκτεινε πάντα αυτές τις αποφάσεις στο πλήρες χρονικό τους όριο.

Ορισμένες άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Valkyrie και WisdomTree, έχουν υποβάλει αίτηση για bitcoin ETFs τους τελευταίους μήνες. Αυτές, μετά την απόρριψη αρκετών αιτήσεων στα τέλη του 2019 και στις αρχές του 2020. Η Grayscale, θυγατρική της μητρικής εταιρείας CoinDesk Digital Currency Group, δημοσίευσε πρόσφατα μια σειρά θέσεων εργασίας με λίστες για ειδικούς σε ETFs.

Αυτή είναι η χρονιά, λένε οι αισιόδοξοι. Το 2021 είναι η χρονιά που τελικά εγκρίνεται ένα Bitcoin ETF.

Κάτι διαφαίνεται διαφορετικά τώρα. Αρκετά ETFs κρυπτονομισμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει στο εξωτερικό για αρχάριους. Συμπεριλαμβανομένων, τριών ETF Bitcoin στον Καναδά και κεφάλαια Ethereum. Η Βραζιλία επίσης, διαθέτει πλέον ένα Bitcoin ETF.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.