Tesla: Εγκαινιάζει πληρωμές με Dogecoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δέχεται πλέον το Dogecoin (DOGE) για πληρωμές στην TESLA.

Ο Έλον Μασκ, μοιράστηκε τα νέα στο Twitter, λέγοντας ότι τα εμπορεύματα της εταιρείας «μπορούν να αγοραστούν με το Dogecoin».


Η τιμή του Dogecoin είναι πλέον στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά στις 14 Δεκεμβρίου, όταν ο Μασκ υπαινίχθηκε την ενσωμάτωση.

«Η Tesla θα κάνει κάποια εμπορεύματα διαθέσιμα για αγορά με το Doge και θα δούμε πώς θα πάει», είχε δηλώσει ο Μασκ τότε.

Η πιο πρόσφατη δράση τιμών οδήγησε επίσης το DOGE να ανατρέψει το Avalanche (AVAX) και να γίνει το 11ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν μόνο μερικά είδη διαθέσιμα στο κατάστημα της Tesla για πληρωμή με το DOGE, όπως η πόρπη ζώνης Giga Texas για 835 DOGE, μια Cyberwhistle για 300 DOGE και ένα Cybersquad για παιδιά, το οποίο είναι διαθέσιμο για 12.020 DOGE.

dogecoin-musk

Η επιχείρηση είπε στους πελάτες ότι:

«Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι Dogecoin και αποστέλλονται στην Tesla δεν θα επιστραφούν στον αγοραστή».

Επιπλέον, τα αντικείμενα που αγοράστηκαν με το DOGE «δεν μπορούν να επιστραφούν, να ανταλλάσσονται ή να ακυρωθούν». Η Tesla θεωρεί όλες τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του DOGE ως οριστικές και τα προϊόντα δεν μπορούν να ανταλλαχθούν με μετρητά.

Πέρυσι, η Tesla άρχισε να δέχεται το Bitcoin ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά της οχήματα. Ωστόσο, η εταιρεία εγκατέλειψε την πρακτική αυτή, εν μέσω ανησυχιών για τις αρνητικές επιπτώσεις του κορυφαίου κρυπτονομίσματος στο περιβάλλον.

 

Το φαινόμενο Έλον Μασκ

Ο Μασκ, ο οποίος κάποτε περιέγραφε τον εαυτό του ως «The Dogefather», έχει μακρά σχέση με το κρυπτονόμισμα meme.

Ο επικεφαλής της Tesla στηρίζει εδώ και καιρό το Dogecoin, προωθώντας την ιδέα της χρήσης του κρυπτονομίσματος για πληρωμές. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία πυραύλων του SpaceX ανακοίνωσε μια αποστολή στη Σελήνη το 2022, με το ωφέλιμο φορτίο να πληρώνεται εξ ολοκλήρου σε DOGE.

Το Dogecoin επωφελήθηκε επίσης από την ενασχόληση του Μασκ με αυτό, με τα πολλαπλά tweets του δισεκατομμυριούχου να «ανεβάζουν» το νόμισμα σε ποικίλες περιπτώσεις.

Πηγές: cointelegraph.com, decrypt.co

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.