Αυστραλία: Έρχεται το πρώτο Bitcoin ETF!

Το πρώτο Bitcoin ETF της Αυστραλίας, που ξεκίνησε από την Cosmos Asset Management, θα εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο χρηματιστήριο συναλλαγών μετοχών CBOE. Η κίνηση έρχεται καθώς τέσσερις συμμετέχοντες στην αγορά συμφώνησαν να παρέχουν περιθώρια κέρδους για το προϊόν, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του γραφείου συμψηφισμού ASX Clear στην Αυστραλία.

Το ETF θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις στις 27 Απριλίου στην Αυστραλία. Αναμένεται επίσης να φέρει εισροές περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο αμοιβαίο κεφάλαιο.

Το Cosmos Bitcoin ETF θα είναι το πρώτο στην Αυστραλία

Η κυκλοφορία του ETF έρχεται καθώς τρεις συμμετέχοντες στην εκκαθάριση θεσμικού επιπέδου και ένας συμμετέχων στην εκκαθάριση λιανικής συμφώνησαν να παρέχουν το περιθώριο 42% που ζητά η ASX Clear.

Ο Hamish Treleaven, ο chief risk officer στην ASX, είπε στην Australian Financial Review:

«Τώρα βρισκόμαστε στον ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων στην εκκαθάριση και αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι».

Ως εκ τούτου, η ASX Clear θα εκδώσει επταήμερη ειδοποίηση ρυθμιστικής έγκρισης στους συμμετέχοντες στην αγορά την Τετάρτη, 20 Απριλίου. Η ειδοποίηση θα δώσει στους μεσίτες, τους εκκαθαριστές, τους συμμετέχοντες στην εκκαθάριση, τους διαπραγματευτές και τους επενδυτές μια περίοδο επτά ημερών για να προγραμματίσουν ανάλογα τα πλάνα τους.

Το Cosmos bitcoin ETF είναι ένα ταμείο του αμοιβαίου κεφαλαίου, καθώς επενδύει στο ETF Bitcoin που είναι εισηγμένο στον Καναδά. Ο διαχειριστής κεφαλαίων crypto Cosmos Capital είχε πρόσφατα συνεργαστεί με την Purpose Investments για την έναρξη ενός ETF bitcoin στην Αυστραλία.

Επιπλέον, πιστεύεται ότι η Cosmos είχε ελέγξει τη δήλωση γνωστοποίησης του ETF bitcoin από την Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων (ASIC).

 

Η αυξανόμενη υιοθέτηση crypto στην χώρα

Η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στην Αυστραλία αυξάνεται ραγδαία καθώς θεσμικοί και μικροεπενδυτές έχουν αρχίσει να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα. Αρκετές έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι Αυστραλοί διαθέτουν κρυπτονομίσματα και επίσης κάνουν συναλλαγές σε καταστήματα λιανικής. Πρόσφατα, ο κολοσσός των καταστημάτων ψιλικών και πρατηρίων βενζίνης On The Run (OTR) ανακοίνωσε ότι δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Επιπλέον, το τοπίο των crypto στην Αυστραλία έχει βελτιωθεί καθώς η κυβέρνηση είχε εισαγάγει φιλικούς κανόνες και κανονισμούς. Έχει επιτρέψει σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, όπως το FTX, να επεκταθούν στην Αυστραλία. Τώρα, η εισαγωγή του πρώτου Bitcoin ETF θα βελτιώσει περαιτέρω την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Πηγή: coingape.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Binance Binance.com
Το κεφάλαιο σας βρίσκεται σε κίνδυνο προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτνομισμάτων
Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
82% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD