Είναι το Bitcoin μια έξυπνη αγορά αυτή τη στιγμή;

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο υψηλός πληθωρισμός και οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων έχουν μετριάσει τον ενθουσιασμό για πιο κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα. Και το σχέδιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές το 2022 έβαλε λάδι σε αυτή τη φωτιά, πυροδοτώντας το πιο πρόσφατο κραχ στα κρυπτονομίσματα. Στην πραγματικότητα, η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει πλέον μειωθεί περίπου 35% από το ιστορικό υψηλό της.

Φυσικά, οι έμπειροι επενδυτές γνωρίζουν ότι η αστάθεια είναι κοινή όταν ασχολούνται με αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η αγορά έχει καταρρεύσει στο παρελθόν, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταρρεύσει ξανά. Τούτου λεχθέντος, κάθε προηγούμενη ύφεση ήταν μια αγοραστική ευκαιρία, επομένως υπάρχει καλός λόγος να θεωρείται ότι αυτοί οι αντίθετοι άνεμοι είναι προσωρινοί.

Για αυτόν τον λόγο, τώρα φαίνεται σαν μια καλή στιγμή για επένδυση και το Bitcoin (BTC) αποτελεί μια ώριμη επιλογή. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται σχεδόν 40% κάτω από το ιστορικό υψηλό του, αλλά η αισιοδοξία των θεσμικών επενδυτών – μια ομάδα που είναι όλο και πιο bullish στο Bitcoin – θα μπορούσε να μεταφραστεί σε 10πλάσια κέρδη (ή περισσότερα) τα επόμενα χρόνια.

 

Η αρχή της προσφοράς και της ζήτησης

Με την κυκλοφορία του το 2009, το Bitcoin έγινε το πρώτο σύγχρονο κρυπτονόμισμα. Ενθουσίασε τον κόσμο με την τεχνολογία blockchain, ένα σύστημα τήρησης αρχείων που διατηρείται από ένα αποκεντρωμένο δίκτυο miners και όχι από ένα κεντρικό ίδρυμα, όπως μια τράπεζα. Για το σκοπό αυτό, το Bitcoin λειτουργεί σαν ηλεκτρονικά μετρητά, επιτρέποντας στους ανθρώπους να πραγματοποιούν συναλλαγές ψηφιακά χωρίς να περάσουν από τράπεζα ή να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα.

Αυτή η ποιότητα σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να γίνει δημοφιλές το Bitcoin και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι μια μέρα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παγκόσμιο νόμισμα. Ωστόσο, το Bitcoin είναι πολύ ασταθές για να αντικαταστήσει οποιοδήποτε νόμισμα fiat όπως το δολάριο ΗΠΑ και το τρέχον περιβάλλον της αγοράς είναι ένα τέλειο παράδειγμα του γιατί δεν θα λειτουργούσε κάτι τέτοιο. Ποιος θέλει χρήματα που θα μπορούσαν να χάσουν το 40% της αξίας τους σε λίγες εβδομάδες;

Ωστόσο, η σημασία της δημοτικότητας του Bitcoin δεν πρέπει να αγνοηθεί. Παρά το γεγονός ότι είναι το παλαιότερο κρυπτονόμισμα, παραμένει το πιο πολύτιμο, με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό συνεπάγεται ισχυρή ζήτηση, η οποία είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη υπό το φως της περιορισμένης προσφοράς του. Συγκεκριμένα, ο πηγαίος κώδικας του Bitcoin επιβάλλει ένα σκληρό ανώτατο όριο 21 εκατομμυρίων νομισμάτων, που σημαίνει ότι είναι ένα πεπερασμένο περιουσιακό στοιχείο. Και οι βασικές οικονομικές αρχές μας λένε ότι όταν η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά, η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου θα αυξηθεί.

Παρά το πρόσφατο κραχ της αγοράς, οι τρέχοντες αντίθετοι άνεμοι δυνητικά δε θα μειώσουν τη μακροπρόθεσμη ζήτηση για Bitcoin. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας καταλύτης που θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τη ζήτηση τα επόμενα χρόνια.

Θεσμική υιοθέτηση του Bitcoin

Μια πρόσφατη μελέτη από το Fidelity δείχνει ότι το 52% των θεσμικών επενδυτών κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο μεταξύ αυτών των διαχειριστών μεγάλων χρημάτων. Το πιο σημαντικό, η μελέτη πρότεινε ότι το 71% των θεσμικών επενδυτών σχεδιάζει να διαφοροποιηθεί σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Με άλλα λόγια, γίνονται όλο και πιο bullish για τα κρυπτονομίσματα.

Μια άλλη έκθεση, αυτή της Nickel Digital Asset Management, δείχνει ότι το 62% των θεσμικών επενδυτών χωρίς τρέχουσα έκθεση θα αγοράσει κρυπτονομίσματα το επόμενο έτος και το 82% των θεσμικών επενδυτών σχεδιάζει να αυξήσει την έκθεση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έως το 2023. Σε όλες τις περιπτώσεις, η αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να είναι ο ούριος άνεμος για το Bitcoin, ωθώντας την τιμή του προς τα πάνω με την πάροδο του χρόνου.

Ως τελευταία σκέψη, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ark Invest, Cathie Wood πιστεύει ότι τα ιδρύματα θα διαθέσουν τελικά το 5% των χρημάτων τους σε κρυπτονομίσματα – ένα αρκετά μεγάλο ποσό, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές έχουν πλέον περισσότερα από 100 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Για το λόγο αυτό, η Wood πιστεύει ότι η τιμή του Bitcoin θα φτάσει τα 500.000$ έως το 2026, υποδηλώνοντας κέρδος άνω του 1.000% από την τρέχουσα τιμή του.

Πηγή: fool.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.