wyckoff-διανομή

Η μέθοδος του Wyckoff – Μέρος 3: Διανομή

Ένας επιτυχημένος αναλυτής του Wyckoff πρέπει να είναι σε θέση να προβλέψει και να κρίνει σωστά την κατεύθυνση και το μέγεθος της μετακίνησης από ένα TR. Ευτυχώς, ο Wyckoff προσφέρει δοκιμασμένες χρονικές οδηγίες για τον προσδιορισμό και τον καθορισμό των φάσεων και συμβάντων σε ένα TR, το οποίο, με τη σειρά του, παρέχει τη βάση για την εκτίμηση των στόχων τιμών στην επόμενη τάση. Αυτές οι έννοιες απεικονίζονται σε τέσσερα σχήματα. Δύο που απεικονίζουν κοινές παραλλαγές συσσώρευσης TR, ακολουθούμενες από δύο παραδείγματα διανομής TR. Όταν ένας trader παρατηρήσει και επιβεβαιώσει ότι ένα περιουσιακό στοιχείο ή ένα κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε Wyckoff Distribution( Διανομή) μπορεί να συμπεράνει ότι η ανοδική πορεία την τιμής έχει σταματήσει και θα ακολουθήσει πτώση.

Διανομή: Εκδηλώσεις Wyckoff

wyckoff-διανομή

Όταν ένας trader παρατηρήσει και επιβεβαιώσει ότι ένα περιουσιακό στοιχείο ή ένα κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε Wyckoff Distribution( Διανομή) μπορεί να συμπεράνει ότι η ανοδική πορεία την τιμής έχει σταματήσει και θα ακολουθήσει πτώση.

Στο σημείο αυτό θα δούμε τα στάδια διακύμνασης της τιμής κατά την διάρκεια της διανομής:

PSYπροκαταρκτική προσφορά, όπου μεγάλα συμφέροντα αρχίζουν να ξεφορτώνουν μετοχές σε ποσότητα μετά από μια έντονη ανοδική πορεία. Ο όγκος επεκτείνεται και η κατανομή τιμών διευρύνεται, σηματοδοτώντας ότι μια αλλαγή στην τάση μπορεί να πλησιάζει.

ΒCαγορά κορύφωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρατηρούνται συχνά σημαντικές αυξήσεις του όγκου και των τιμών. Η δύναμη της αγοράς φτάνει στο αποκορύφωμα, με βαριές ή επείγουσες αγορές από το κοινό να συμπληρώνονται από επαγγελματικά ενδιαφέροντα σε τιμές κοντά στην κορυφή. Ένα BC συμπίπτει συχνά με μια μεγάλη έκθεση κερδών ή άλλα καλά νέα. Δεδομένου ότι, οι μεγάλοι φορείς εκμετάλλευσης απαιτούν τεράστια ζήτηση από το κοινό να πουλήσουν τις μετοχές τους χωρίς να πιέσουν την τιμή της μετοχής.

ARαυτόματη αντίδραση. Με την έντονη αγορά να μειώνεται ουσιαστικά μετά το BC και προκειμένου να συνεχιστεί η μεγάλη προμήθεια, λαμβάνει χώρα ένα AR. Το χαμηλό ποσοστό πώλησης συμβάλλει στον καθορισμό του κατώτερου ορίου της διανομής TR.

STδευτερεύουσα δοκιμή, στην οποία η τιμή επανεξετάζει την περιοχή του BC για να ελέγξει το ισοζύγιο ζήτησης / προσφοράς σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Για να επιβεβαιωθεί μια κορυφή, η προσφορά πρέπει να υπερβαίνει τη ζήτηση. Ο όγκος και το spread θα πρέπει επομένως να μειωθούν καθώς η τιμή πλησιάζει την περιοχή αντίστασης του BC. Ένα ST μπορεί να λάβει τη μορφή ανόδου (UT), στην οποία η τιμή κινείται πάνω από την αντίσταση που αντιπροσωπεύεται από το BC. Και πιθανώς αντιπροσωπεύεται και από άλλα STs, πριν αντιστραφεί γρήγορα για να κλείσει κάτω από την αντίσταση. Μετά από ένα UT, η τιμή δοκιμάζει συχνά το κατώτερο όριο του TR.

SOWσημάδι αδυναμίας, παρατηρήσιμο ως προς τα κάτω (ή ελαφρώς περισσότερο) στο κατώτερο όριο του TR, συνήθως συμβαίνει σε αυξημένη εξάπλωση και ένταση. Το AR και τα αρχικά SOW (s) υποδεικνύουν μια αλλαγή χαρακτήρα στη δράση τιμών του αποθέματος: Η προσφορά είναι τώρα κυρίαρχη.

LPSYτελευταίο σημείο παροχής . Αφού δοκιμάσει την υποστήριξη σε ένα SOW, ένα αδύναμο ράλι σε στενή εξάπλωση δείχνει ότι η αγορά αντιμετωπίζει σημαντική δυσκολία να προχωρήσει. Αυτή η αδυναμία συγκέντρωσης μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή ζήτηση, σημαντική προσφορά ή και τα δύο. Τα LPSY αντιπροσωπεύουν την εξάντληση της ζήτησης και τα τελευταία κύματα της διανομής μεγάλων φορέων πριν από την έναρξη της μείωσης.

UTADάνοδος μετά τη διανομή. Ένα UTAD είναι το αντίστοιχο διανεμητικό στο ελατήριο και το τερματικό κούνημα στη συσσώρευση TR. Εμφανίζεται στα τελευταία στάδια του TR και παρέχει μια οριστική δοκιμή της νέας ζήτησης, μετά από μια έξοδο πάνω από την αντίσταση TR. Ανάλογα με τα ελατήρια και τις ανακινήσεις, ένα UTAD δεν είναι ένα απαιτούμενο δομικό στοιχείο: Το TR στο Distribution Schematic # 1 περιέχει ένα UTAD, ενώ το TR στο Distribution Schematic # 2 δεν περιέχει.

 

Φάσεις

wyckoff-διανομή

Φάση Α: Η φάση Α σε μια διανομή TR σηματοδοτεί τη διακοπή της προηγούμενης ανοδικής τάσης. Μέχρι αυτό το σημείο, η ζήτηση ήταν κυρίαρχη και οι πρώτες σημαντικές ενδείξεις της προσφοράς που εισέρχονται στην αγορά παρέχονται από την προκαταρκτική προσφορά (PSY) και την κορύφωση αγοράς (BC). Αυτά τα συμβάντα συνήθως ακολουθούνται από αυτόματη αντίδραση (AR) και δευτερεύουσα δοκιμή (ST) του BC, συχνά με μειωμένο όγκο. Ωστόσο, η ανοδική τάση μπορεί επίσης να τερματιστεί χωρίς κλιματική δράση, αντί να καταδεικνύει εξάντληση της ζήτησης με μειωμένη εξάπλωση και όγκο. Λιγότερη ανοδική πρόοδος σημειώνεται σε κάθε ράλι πριν εμφανιστεί σημαντική προσφορά.

Σε μια αναδιανομή TR μέσα σε μια μεγαλύτερη πτωτική τάση, η Φάση Α μπορεί να μοιάζει περισσότερο με την αρχή μιας συσσώρευσης TR (π.χ., με κλιματικές τιμές και δράση όγκου προς τα κάτω). Ωστόσο, οι φάσεις Β έως Ε ενός TR επαναδιανομής μπορούν να αναλυθούν με παρόμοιο τρόπο με τον TR διανομής στην κορυφή της αγοράς.

Φάση Β: Η λειτουργία της Φάσης Β είναι να δημιουργήσει μια αιτία για την προετοιμασία μιας νέας πτωτικής τάσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ιδρύματα και τα μεγάλα επαγγελματικά ενδιαφέροντα απορρίπτουν το μακρύ απόθεμά τους και ξεκινούν τις αρνητικές θέσεις εν αναμονή της επόμενης κατάργησης. Τα σημεία σχετικά με τη Φάση Β στη διανομή είναι παρόμοια με εκείνα που έγιναν για τη Φάση Β στη συσσώρευση, εκτός από το ότι τα μεγάλα συμφέροντα είναι καθαροί πωλητές μετοχών καθώς εξελίσσεται το TR, με στόχο την εξάντληση όσο το δυνατόν περισσότερης ζήτησης. Αυτή η διαδικασία αφήνει ενδείξεις ότι το ισοζύγιο προσφοράς / ζήτησης έχει κλίση προς την προσφορά αντί της ζήτησης. Για παράδειγμα, τα SOW συνήθως συνοδεύονται από σημαντικά αυξημένη εξάπλωση και όγκο προς τα κάτω.

Φάση Γ: Κατά τη διανομή, η Φάση Γ μπορεί να αποκαλυφθεί μέσω ανόδου (UT) ή UTAD. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, ένα UT είναι το αντίθετο ενός ελατηρίου. Είναι μια κίνηση τιμών πάνω από την αντίσταση TR που αντιστρέφεται γρήγορα και κλείνει στο TR. Αυτό είναι ένα τεστ για την υπόλοιπη ζήτηση. Είναι επίσης μια παγίδα ταύρων – φαίνεται να σηματοδοτεί την επανέναρξη της ανοδικής τάσης, αλλά στην πραγματικότητα προορίζεται για να παραπλανήσει ανεμπόδιστους traders. Ένα UT ή UTAD επιτρέπει σε μεγάλα συμφέροντα να παραπλανήσουν το κοινό σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της τάσης και, στη συνέχεια, να πουλήσουν επιπλέον μετοχές σε αυξημένες τιμές σε τέτοιους διαπραγματευόμενους εμπόρους και επενδυτές πριν ξεκινήσει η υποχώρηση. Επιπλέον, ένα UTAD μπορεί να παρακινήσει τους μικρότερους εμπόρους σε short θέσεις, ώστε να καλύψουν και να παραδώσουν τις μετοχές τους στα μεγαλύτερα συμφέροντα που έχουν δημιουργήσει αυτήν την κίνηση.

Οι επιθετικοί έμποροι μπορεί να επιθυμούν να ξεκινήσουν θέσεις αρνητικών μετά από UT ή UTAD. Ο λόγος κινδύνου / ανταμοιβής είναι συχνά αρκετά ευνοϊκός. Ωστόσο, το «έξυπνο χρήμα» σταματά επανειλημμένα εμπόρους που ξεκινούν τόσο μικρές θέσεις με το ένα UT μετά το άλλο, οπότε είναι πιο ασφαλές να περιμένετε μέχρι τη Φάση Δ και ένα LPSY.

Συχνά η ζήτηση είναι τόσο αδύναμη σε μια διανομή TR που η τιμή δεν φτάνει στο επίπεδο του BC ή του αρχικού ST. Σε αυτήν την περίπτωση, το τεστ ζήτησης της Φάσης Γ μπορεί να αντιπροσωπεύεται από ένα UT χαμηλότερου υψηλού στο TR.

Φάση Δ: Η Φάση Δ φτάνει μετά τις δοκιμές στη Φάση Γ, οι οποίες μας δείχνουν τα τελευταία αίτια της ζήτησης. Κατά τη Φάση Δ, η τιμή ταξιδεύει προς ή μέσω της υποστήριξης TR. Η απόδειξη ότι η προσφορά είναι σαφώς κυρίαρχη, αυξάνεται είτε με μια σαφή διακοπή της υποστήριξης είτε με μια πτώση κάτω από το μέσο σημείο του TR μετά από ένα UT ή UTAD. Υπάρχουν συχνά πολλά αδύναμα ράλι στη Φάση Δ. Αυτά τα LPSY αντιπροσωπεύουν εξαιρετικές ευκαιρίες για έναρξη ή προσθήκη σε κερδοφόρες θέσεις πώλησης. Όποιος εξακολουθεί να βρίσκεται σε μακρά θέση κατά τη διάρκεια της Φάσης Δ αναζητά προβλήματα.

Φάση Ε: Η φάση Ε απεικονίζει το ξετύλιγμα της πτωτικής τάσης. Το απόθεμα αφήνει το TR και η προσφορά είναι σε έλεγχο. Μόλις η υποστήριξη TR σπάσει σε μια σημαντική SOW, αυτή η ανάλυση δοκιμάζεται συχνά με ένα ράλι που αποτυγχάνει κοντά στην υποστήριξη. Αυτό αντιπροσωπεύει επίσης ενδεχόμενο μεγάλης πιθανότητας πώλησης. Οι επόμενες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της κατάργησης είναι συνήθως αδύναμες. Οι έμποροι που έχουν λάβει θέσεις κλεισίματος μπορούν να ακολουθήσουν τις στάσεις τους, καθώς μειώνονται οι τιμές. Μετά από μια σημαντική κίνηση προς τα κάτω, η κλιματική δράση μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας επαναδιανομής TR ή συσσώρευσης.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*77% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα