Jack Dorsey: H αποχώρηση από το Twitter bullish για το BTC

«Αν δεν ήμουν στην Square ή στο Twitter, θα δούλευα στο Bitcoin».

Ο Jack Dorsey έκανε την προαναφερθείσα δήλωση σε ένα συνέδριο, διακηρύσσοντας την αγάπη του για το Bitcoin. Όπως ήταν αναμενόμενο, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter, οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο ήταν ενθουσιασμένοι. Αλλά, τι επιφυλάσσει το μέλλον για το πρώην στέλεχος; Λοιπόν, ακόμη και ο Changpeng Zhao του Binance έχει την ίδια ερώτηση.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dorsey εξακολουθεί να είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Square Inc., της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ψηφιακών πληρωμών. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο συνιδρυτής του Twitter επιλέγει να επικεντρωθεί στον κλάδο των πληρωμών μέσω της πλατφόρμας των κοινωνικών μέσων του.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει, παρόλο που το Twitter ανακοίνωσε πρόσφατα μια ειδική ομάδα που θα επικεντρωθεί στην καινοτομία των crypto και blockchain.

Square πάνω από το Twitter;

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο οικονομικός διευθυντής του Twitter, Ned Segal, δεν έχει προωθήσει την crypto έγκριση του Dorsey για την πλατφόρμα. Σύμφωνα με το WSJ, ο Segal είχε σχολιάσει προηγουμένως ότι η επένδυση σε κρυπτονομίσματα «δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή». Στο πλαίσιο της αστάθειας του περιουσιακού στοιχείου, ο Οικονομικός Διευθυντής είπε επίσης ότι η εταιρεία προτιμά να διατηρεί λιγότερο ασταθείς επενδύσεις, καθώς διαφορετικά θα έπρεπε να αλλάξει την πολιτική της.

Αντίθετα, η Square φέρεται να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δημόσιος κάτοχος Bitcoin. Κατέχει περίπου το 0,5% του ανώτατου ορίου της σε BTC, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 0,038% της συνολικής προσφοράς του περιουσιακού στοιχείου. Αξίζει πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινή αξία.

Και επομένως, η Square, όχι το Twitter, μπορεί να είναι το στοίχημα του Dorsey για το μέλλον του Bitcoin.

Ο αναλυτής και crypto-influencer, CryptosRUs, πιστεύει ότι ο Dorsey μπορεί ακόμη και να ακολουθήσει τα βήματα του Michael Saylor με την Square. Ειδικά δεδομένου ότι η MicroStrategy κατέχει περίπου το 95% της κεφαλαιοποίησης της σε Bitcoin.

Η Square είχε κάνει το DeFi με επίκεντρο το Bitcoin, υπό την ονομασία TBD, ως μέρος της ατζέντας της νωρίτερα τον Ιούλιο. Αμέσως μετά, ο Dorsey έστρεψε το ενδιαφέρον του και στην εξόρυξη Bitcoin. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το TBD της Square κυκλοφόρησε ένα σχέδιο δράσης για το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο tbDEX με μία Λευκή Βίβλο.

 

Γιατί ο Dorsey εντυπωσιάζεται τόσο από το Bitcoin;

Στο παρελθόν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter είχε δηλώσει:

«Ο λόγος που έχω τόσο πάθος για το #Bitcoin είναι κυρίως λόγω του μοντέλου που επιδεικνύει: μια βασική τεχνολογία Διαδικτύου που δεν ελέγχεται ούτε επηρεάζεται από κανένα άτομο ή οντότητα. Αυτό ακριβώς θέλει να γίνει το Διαδίκτυο και με την πάροδο του χρόνου, θα πλησιάσει περισσότερο στον στόχο του».

Ο Tom Lee της Fundstrat Global Advisors είπε στο CNBC ότι:

«Άτομα όπως ο Jack Dorsey επικεντρώνονται στην κρυπτο-καινοτομία». Και, ως εκ τούτου, είναι μια bullish κίνηση για τα crypto, πρόσθεσε.

O CryptosRUs επίσης δήλωσε:

«Το Twitter δεν σημαίνει τίποτα πια για αυτόν [Dorsey]. Θέλει να κάνει το Bitcoin παγκόσμιο νόμισμα. Και τώρα που έχει πολύ περισσότερο χρόνο στα χέρια του, είναι πιο ελεύθερος να το κάνει».

Πηγή: ambcrypto.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.