ρωσία-ρωσίας-crypto-trading

Ρωσία: Προτείνεται απαγόρευση mining και χρήσης των Crypto!

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την Πέμπτη (20 Ιανουαρίου) την απαγόρευση της χρήσης και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη ρωσική επικράτεια, επικαλούμενη απειλές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ευημερία των πολιτών και την κυριαρχία της νομισματικής πολιτικής.

Η κίνηση είναι η πιο πρόσφατη σε μια παγκόσμια καταστολή των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι κυβερνήσεις από την Ασία έως τις Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι τα ιδιωτικά και εξαιρετικά ασταθή ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τον έλεγχό τους στα χρηματοοικονομικά και νομισματικά συστήματα.

Η Ρωσία τάσσεται επί χρόνια κατά των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Τελικά τους έδωσε νομικό καθεστώς το 2020 αλλά απαγόρευσε τη χρήση τους ως μέσο πληρωμής.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η κεντρική τράπεζα είπε ότι η κερδοσκοπική ζήτηση καθόρισε κατά κύριο λόγο την ταχεία ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων και ότι έφεραν χαρακτηριστικά χρηματοπιστωτικής πυραμίδας, προειδοποιώντας για πιθανές φούσκες στην αγορά, απειλώντας τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τους πολίτες.

Η τράπεζα πρότεινε την αποτροπή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τη διεξαγωγή οποιασδήποτε λειτουργίας με κρυπτονομίσματα και οι εν λόγω μηχανισμοί θα πρέπει να αναπτυχθούν για να μπλοκάρουν τις συναλλαγές που στοχεύουν στην αγορά ή πώληση κρυπτονομισμάτων για νομίσματα fiat.

Η προτεινόμενη απαγόρευση περιλαμβάνει ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, είπε στο Reuters ότι δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με ρυθμιστικές αρχές και ήλπιζε ότι η δημοσίευση της έκθεσης θα πυροδοτήσει διάλογο με την κεντρική τράπεζα για την προστασία των συμφερόντων των Ρώσων χρηστών κρυπτονομισμάτων.

Δεν προβλέπονται περιορισμοί στην κατοχή κρυπτονομισμάτων, δήλωσε η Elizaveta Danilova, επικεφαλής του τμήματος χρηματοοικονομικής σταθερότητας της κεντρικής τράπεζας.

Οι Ρώσοι ενεργοί χρήστες κρυπτονομισμάτων έχουν ετήσιο όγκο συναλλαγών περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η τράπεζα.

 

Η Ρωσία στα χνάρια της Κίνας;

Η κεντρική τράπεζα είπε ότι θα συνεργαστεί με ρυθμιστικές αρχές σε χώρες όπου είναι εγγεγραμμένα τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις λειτουργίες τους. Επισήμανε τα βήματα που έγιναν σε άλλες χώρες, όπως η Κίνα, για τον περιορισμό της δραστηριότητας των κρυπτονομισμάτων.

Τον Σεπτέμβριο, η Κίνα ενέτεινε την καταστολή των κρυπτονομισμάτων με μια γενική απαγόρευση όλων των συναλλαγών και εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, πλήττοντας το bitcoin και άλλα μεγάλα νομίσματα και πιέζοντας τις μετοχές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα και blockchain.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων παρόμοια με την δράση της Κίνας», είπε η Danilova. «Η προσέγγιση που προτείνουμε θα είναι επαρκής».

Ο Τζόζεφ Έντουαρντς, επικεφαλής της οικονομικής στρατηγικής στην εταιρεία crypto Solrise Group, υποβάθμισε τη σημασία της έκθεσης, λέγοντας ότι κανείς εκτός Ρωσίας δεν θα χάσει τον ύπνο του εξαιτίας της.

«Η Μόσχα, όπως και το Πεκίνο, διερευνά πάντα τις «απαγορεύσεις των κρυπτονομισμάτων», αλλά η Ρωσία δεν υπήρξε ποτέ πυλώνας οποιασδήποτε πτυχής της βιομηχανίας με τον ίδιο τρόπο όπως η Κίνα κατά καιρούς», είπε.

Crypto mining

Η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης στον κόσμο στην εξόρυξη bitcoin, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Καζακστάν, αν και το τελευταίο μπορεί να δει μια εγκατάλειψη των miners, λόγω των φόβων για αυστηροποίηση των κανονισμών μετά τις αναταραχές στις αρχές του μήνα.

Η Τράπεζα της Ρωσίας είπε ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δημιούργησε προβλήματα στην κατανάλωση ενέργειας. Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα «εξορύσσονται» από ισχυρούς υπολογιστές που ανταγωνίζονται άλλους, συνδεδεμένους σε ένα παγκόσμιο δίκτυο για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών γρίφων. Η διαδικασία καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια και συχνά τροφοδοτείται από ορυκτά καύσιμα.

«Η καλύτερη λύση είναι η απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία», ανέφερε η τράπεζα.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία αντιπροσώπευε το 11,2% του παγκόσμιου “hashrate” – κρυπτογραφική ορολογία για την ποσότητα της υπολογιστικής ισχύος που χρησιμοποιείται από υπολογιστές συνδεδεμένους στο δίκτυο bitcoin.

Η BitRiver με έδρα τη Μόσχα, η οποία λειτουργεί κέντρα δεδομένων στη Σιβηρία που φιλοξενούν miners του bitcoin, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πιθανή μια πλήρη απαγόρευση, αναμένοντας να αναπτυχθεί μια ισορροπημένη θέση όταν τα υπουργεία συζητήσουν τις προτάσεις.

Η κεντρική τράπεζα, η οποία σχεδιάζει να εκδώσει το δικό της ψηφιακό ρούβλι, είπε ότι η διάδοση των περιουσιακών στοιχείων crypto θα περιόριζε την κυριαρχία της νομισματικής πολιτικής, με αποτέλεσμα υψηλότερα επιτόκια για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Πηγή: euractiv.com

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*77% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα