Συνθηκολόγηση – Σύνδεση με Bull και Bear Market

Η συνθηκολόγηση αναφέρεται σε μια περίοδο ισχυρής δραστηριότητας πώλησης. Oι επενδυτές εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και πωλούν τις συμμετοχές τους το συντομότερο δυνατό. Συχνά αναφέρεται ως πώληση πανικού. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου συνθηκολόγησης, οι παραγγελίες πώλησης κορυφώνονται σε πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο, επίπεδο. Aυτό οδηγεί γρήγορα την τιμή του ενεργητικού χαμηλότερα και χαμηλότερα, έως ότου επιτευχθεί τελικά ένα κατώτατο σημείο.

Η συνθηκολόγηση μπορεί να περιγραφεί, ως η στιγμή που οι επενδυτές χάνουν την ελπίδα – αποδεχόμενοι τις απώλειες, εγκαταλείπουν τα προηγούμενα κέρδη τους. Όταν τελειώσει η περίοδος πώλησης πανικού, σηματοδοτώντας το τέλος της συνθηκολόγησης, μπορεί να ακολουθείται από μια περίοδο ενοποίησης (πλευρικές μεταβολές των τιμών). Είτε, από μια ανοδική τάση, που θα μπορούσε ενδεχομένως να υποδηλώνει την αρχή μιας νέας ανοδική τάσης bull.

Ο λόγος για τον οποίο οι περίοδοι συνθηκολόγησης συχνά οδηγούν σε αναστροφή των τιμών και ισχυρές ανοδικές τάσεις, είναι ότι αυτά τα επεισόδια χαρακτηρίζονται συνήθως από πανικό. Έτσι, η πίεση πώλησης υπερβαίνει τα κανονικά επίπεδα, φτάνοντας σε συνθήκες υπερπώλησης. Όσο πιο βίαιη και απότομη είναι η πτώση των τιμών, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να ακολουθήσει μια ισχυρή ανάκαμψη.

Αρχικά, η λέξη συνθηκολόγηση χρησιμοποιήθηκε από στρατιωτικούς. Αναφέρεται στην πράξη παράδοσης ενός εδάφους ή στρατού, κατά τη διαπραγμάτευση όρων με έναν εχθρικό στρατό. Όταν χρησιμοποιείται με οικονομική έννοια, ο όρος αναφέρεται στη στιγμή που οι επενδυτές θα παραδοθούν στις επικρατούσες δυνάμεις της αγοράς. Έτσι, αντί να κρατούν τις θέσεις τους, για ανάκαμψη ή αναπήδηση της αγοράς, οι επενδυτές επιλέγουν να διαθέσουν τις συμμετοχές τους στην τρέχουσα διαθέσιμη τιμή αγοράς. Οι εντολές αγοράς χρησιμοποιούνται συχνά κατά τη διάρκεια περιόδων πώλησης πανικού.

Η αγορά ενδέχεται να παρουσιάζει ασυνήθιστα υψηλό όγκο παραγγελιών πώλησης σε σύντομο χρονικό διάστημα και ταχεία πτώση των τιμών. Αυτό, μπορεί να υποδηλώνει ότι πραγματοποιείται συνθηκολόγηση. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθεί, όταν συμβαίνει συνθηκολόγηση, αναγνωρίζεται γρήγορα καθώς ασκεί υπερβολική πίεση στις τιμές της αγοράς. Πώς; Με απότομες και γρήγορες κινήσεις.

 

Συνθηκολόγηση και Αγορά Κρυπτονομισμάτων

Οι συνθηκολογήσεις αποτελούν επίσης μέρος των αγορών κρυπτονομισμάτων και, στην πραγματικότητα, είναι συχνά ισχυρότερες και ταχύτερες από αυτές των παραδοσιακών αγορών. Ένα σαφές παράδειγμα αυτού, μπορεί να φανεί στην ξαφνική πτώση των τιμών του Bitcoin τον Ιανουάριο του 2015.

Μια σταθερή αγορά bear μέχρι το 2014 οδήγησε σε μια περίοδο σοβαρού FUD στις αρχές του 2015. Οι επενδυτές άρχισαν να πανικοβάλλoνται και να πωλούν τα κρυπτονομίσματα τους, φοβούμενοι ότι θα προκύψουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες. Η συνθηκολόγηση σημειώθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2015. Τότε, μια τεράστια αύξηση των παραγγελιών πώλησης σε σύντομο χρονικό διάστημα, οδήγησε στην πτώση της τιμής του Bitcoin, περίπου 38% σε 2 ημέρες.

Σε αυτό το παράδειγμα, το κατώτατο σημείο έφτασε τα 167$. Σημείωσε πτώση 85,5% από την κορυφή του 2013 (περίπου 1153 $) και το τέλος της συνθηκολόγησης σηματοδότησε την αρχή μιας νέας κούρσας. Την επόμενη μέρα είχε μια άνοδο εξίσου ισχυρή με την προηγούμενη πτώση, σημειώνοντας αύξηση 38% σε μία ημέρα.

Η συνθηκολόγηση είναι πιο πιθανό να συμβεί, και εντοπίζεται πιο εύκολα σε μικρότερες αγορές, οι οποίες παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά μεταβλητότητας. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι δεν οδηγούν πάντα σε μια αγορά bull και δεν πρέπει να θεωρούνται ένδειξη μελλοντικής απόδοσης.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους πιστοποιημένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεταβλητότητα των τιμών των Κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές CFD καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για απώλειες των κεφαλαίων σας.

Share Tweet

Top Πάροχοι σε crypto trading

Kriptomat Αγοραπωλησίες crypto στην Kriptomat
Το κεφάλαιο σας βρίσκετε σε κίνδυνο. Προσοχή στην μεταβλητότητα των τιμών των κρυπτονομισμάτων
Ava Trade Συνδέσου και ξεκίνα τις συναλαγές!
*71% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Plus500 Ξεκίνα με Plus500
*72% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD με αυτό τον πάροχο.
Capital Capital.com
Το 76.72% των λογαριασμών των μικροεπενδυτών χάνει χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση των CFDs με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν όντως καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFDs και αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.